Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Karašausks spārno Skonto

Pirmo zaudējumu šosezon SMScredit.lv Latvijas futbola virslīgā piedzīvoja čempionvienība FK Ventspils. Pēc teicama pirmā puslaika, kad principiālais pretinieks Skonto tika savaldīts rāmjos, otrajā rīdzinieki sabēra trīs bumbas mājinieku vārtos un svinēja svarīgu uzvaru ar 3:1.

Abu komandu galvenie treneri sagatavoja pārsteigumus. Skonto sākumsastāvā devās Artūrs Karašausks, kurš pēdējā laikā bija «pazudis bez vēsts» ar Tamaza Pertijas mājieniem par uzbrucēja atrādīšanos ārzemju klubos, kā arī otrreiz starta vienpadsmitniekā devās skotu aizsargs Gerijs Kenets, toties Vladislavs Gutkovskis tika atstāts rezervē. Savukārt mājinieku galvenais treneris Jurģis Pučinsks nolēma atstāt rezervē pēdējā laikā labu sportisko formu uzņēmušo albāņu uzbrucēju Nduji Mujeci, kurš iepriekšējā mačā pret FK Jelgava aizrāvās ar individuālām darbībām.

Uz kombinacionālu futbolu akcentu liekošais Skonto jau mača sākumā vairākkārt bija tuvu, lai dārgi samaksātu par pārgalvību savu vārtu tuvumā. Pērn Ventspils sastāvā par Latvijas čempionu kļuvušais rīdzinieku aizsargs Renārs Rode, atspēlējot bumbu atpakaļ vārtsargam Andrejam Pavlovam, piespēlēja bumbu Daniilam Turkovam, kurš neizmantoja izgājienu viens pret vienu. Mazliet vēlāk savu viltīgo tālsitienu nodemonstrēja Oļegs Laizāns, kad vietā bija Pavlovs, bet Ritvara Rugina lielgabalšāviens pēc kārtējās pretinieka laukuma pusē iegūtās bumbas aizspurdza gar viesu vārtu tālo «devītnieku». Dzeltenzilo mājinieku centieni uzbrukumā darboties zibenīgāk bija bīstami, taču nerezultatīvi.

Interesanti, ka svarīgajā mačā daudz vairāk nervozēja tie, kas pirms gada vai vēl agrāk bija pretējos ierakumos. Eksventspilnieki Rīgas kluba kreklā Rode un Oļegs Timofejevs savos lēmumos ar bumbu bija nepārliecinoši un vairākkārt kļūdījās, liekot par visiem aizsargiem vaiga sviedros svīst augumā raženajam un pieredzējušajam skotam Kenetam. Ventspilnieku rindās ne to labāko maču aizvadīja kādreizējie «skontieši» Alans Siņeļņikovs un Daniils Turkovs. Uz šī fona izcēlās pērn Pertijas uzticību zaudējušais Rugins, kurš acīmredzot gribēja ko pierādīt gruzīnu speciālistam. Eksplozīvais pussargs sev neierasti aktīvi iesaistījās divcīņās, saglāba pat šķietami zaudētas bumbas un nemitīgi turēja sasprindzinājumā viesu aizsardzību.

Skonto negaidīti galdā liktais trumpis Karašauska personā ilgu laiku palika ēnā, jo ar viņu labi tika galā Ventspils labās malas aizsargs Vadims Žuļevs. Otrā puslaika sākumā ātrais ventspilnieks palūdza Pučinskam maiņu, un minūti pēc Vitālija Barinova nākšanas laukumā līdz tam klusējušais Karašausks noorganizēja zibenīgu pretuzbrukumu un 11 metru soda sitienu. Pirmajā reizē uz Skonto futbolistu lūgumiem tiesneša asistents aiz vārtiem Aleksandrs Anufrijevs nereaģēja, bet otrajā epizodē viņš norādīja uz Antona Jemeļina muļķīgo spēli ar roku savā soda laukumā. Andrejs Kovaļovs aukstasinīgi izvirzīja vadībā viesus ar 1:0. Vēl mazliet vēlāk Barinovs nenovaktēja Karašausku pēc brīvsitiena, un Artūrs dubultoja viesu pārsvaru, un turpinājumā otro puslaiku miegaini sākušos mājiniekus neglāba pat Pučinskam neraksturīgais lēmums pāriet uz spēli ar trim uzbrucējiem. Tā vietā Barinovs nokavēja arī uz maiņu nākušā Gutkovska izrāvienu (0:3). Ģirta Karlsona goda vārti vairs neko nemainīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMScredit.lv Latvijas virslīgas 19. kārta
Ventspils - Skonto 1:3 (Karlsons 87. - Kovaļovs (11 m) 54., Karašausks 60., Gutkovskis 70.)
Spartaks - Daugavpils 2:1 (Mickēvičs 66., Gauračs 77. - Riževskis 82.)
Tabula
1. Liepāja 16 8 7 1 30-17 31
2. Skonto 16 8 5 3 28-14 29
3. Ventspils 16 6 9 1 21-9 27
4. Jelgava 16 6 7 3 14-10 25
5. Spartaks 16 4 6 6 13-19 18
6. Daugavpils 16 1 7 8 10-21 10
7. Metta/LU 16 1 3 12 9-35 6
24.VIII 19.00 Metta/Latvijas Universitāte - Jelgava

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?