Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Karnevāla ritmi un latvju meitenes

Mēs gribam mainīt dažus ierastos risinājumus olimpisko spēļu atklāšanā - šādu vēstījumu vēl pirms atklāšanas ceremonijas medijiem sūtīja Rio organizācijas komitejas pārstāvji. Moderno tehnoloģiju efektu aizstāšana ar cilvēku kustību piedāvātajiem teatralizētajiem uzvedumiem itin precīzi atainoja kontrastaino Brazīliju.

Šī bija tā retā reize, kad atklāšanas pasākums notika ārpus olimpiskā parka. Slavenais Maracana stadions radīja īpašu auru, taču sagādāja neērtības. Teritorija ap stadionu bija nožogota plašā perimetrā. Autobusam piebraucot nepareizajā vietā, līdz mediju ieejai veselu stundu vajadzēja līkumot pa pieejas ceļiem un spraukties cauri ļaužu pūlim. Pēc tam vēl priekšā stiepās gara rinda pie drošības kontroles. Kā var tā organizēt iekļūšanu stadionā? - cits citam neapmierināti bubināja fotogrāfi un operatori, kuriem laikus bija jāieņem vieta savos posteņos. Tā gan bija tikai «iesildīšanās». Lai izkļūtu no stadiona, rindas vairs neveidojās, un iekāpšana autobusā tika izcīnīta ar elkoņiem.

No priekšnesumiem oriģināls un ļoti atbilstošs risinājums pilsētas vienas daļas dzīvesveida atainošanā šķita dejotāju kūleņošana un salto mešana tribīņu vienā galā, kur gaismas efekti palīdzēja iztēloties trūcīgo brazīliešu mitināšanos favelās.

Karnevāla gaisotne gan ne visai bija pieņemama pasākuma galvenajām personām - olimpiešiem. Atšķirībā no ziemas spēlēm, kurās visiem ir ierādītas vietas tribīnēs, pēc iesoļošanas stadionā sportisti un treneri turpmāko laiku laukumā stāvēja kājās. Dažu valstu, piemēram, Serbijas, komanda pēc nosoļošanas pa «mēli» raitā solī pamanījās nozust. Latvijas karognesējs Māris Štrombergs ar savu treneri Ivo Lakuču arī itin ātri atstāja laukumu, toties vieglatlētes Madara Palameika, Laura Ikauniece-Admidiņa, Sinta Ozoliņa un Gunta Latiševa-Čudare izvēlējās izmest līkumu un ar savu šarmu nepalika nepamanītas citu valstu pārstāvjiem. Pāris soļu, un atkal ar kādu jāfotografējas. Turpmāk vēl vairākās planētas vietās zinās, ka skaistākās meitenes dzīvo Latvijā!

«Viņas izcēlās visā pasākumā, bija ļoti populāras sportistu zonā. Cits pēc cita - sportisti un delegāciju vadītāji - nāca pie viņām bildēties kā traki. Viņas bija ļoti noslogotas. Tas ir ļoti pozitīvi un patīkami. No malas bija prieks skatīties, cepuri nost mūsu meiteņu priekšā!» pēc atklāšanas ceremonijas pieprasīto dāmu kvartetu uzteica Latvijas komandas karognesējs Māris Štrombergs. Viņš arī padalījās sajūtās. «Atklāšanas parāde bija emocijām bagāta. Sākumā bija liela gaidīšana, bet tās sajūtas, kad nonāc tuvu stadionam, kad iedod rokās karogu un ir zaļā gaisma, lai ietu ārā, bet aiz tevis ir visa komanda, - tas ir pats labākais. Ieiešana stadionā bija foršs, emocionāls brīdis. Tas ir kaut kas tāds, ko varēšu atcerēties visu mūžu.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?