Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Karstas sirdis un vēsu prātu

Neizteiksmīgais sniegums ar bagātīgu kļūdu skaitu divās pārbaudes spēlēs Norvēģijā (1:2 un 3:7) vismaz ārēji nav mazinājis Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Beļavska optimismu, gatavojoties pasaules čempionātam Prāgā. «Bija redzams, ka daudzās epizodēs pietrūka racionālas rīcības. Pašreizējā stadijā vajag nomierināties un turpināt strādāt, lai atbildīgās spēlēs būtu karstas sirdis un vēss prāts,» Dienai norādīja Beļavskis. Latvijas hokeja izlase piektdien un sestdien Arēnā Rīga pārbaudes spēļu cikla nobeigumā divreiz spēlēs ar Slovākiju.

Sniegumu Norvēģijā lielā mērā esot ietekmējis uzkrātais nogurums. «Pagājušajā nedēļā mēs tik tiešām kārtīgi noslogojām spēlētājus, tāpēc man patika, ka abās spēlēs komanda bija aktīva pat otrajā un trešajā periodā. Abas reizes problēmas mums sagādāja spēles sākums. Spēlētāji nespēja no pirmās minūtes pārslēgties uz spēles tempu, un tam par iemeslu laikam jau bija arī nepietiekama noskaņošanās. Otrajā spēlē nomainījām vārtsargu un ātri ielaidām vārtus, kas ietekmēja turpmāko mača gaitu. Trešajā periodā jau uz noguruma fona tika sapelnīti noraidījumi, lai gan uzskatu, ka norvēģu tiesneši negodprātīgi pildīja savus pienākumus.»

Tikai svētdienas pēcpusdienā hokejisti no Bergenas ielidoja Rīgā, tāpēc pirmdien komandai tika iedota atpūta. Beļavskis izvairījās no konkrētas atbildes, vai otrdien kādam no kandidātiem gatavošanās pasaules čempionātam būs beigusies. «Kopīgi apspriedīsimies un tad pieņemsim lēmumu.» Līdzīgi būšot arī kutelīgajā vārtsargu jautājumā. «Runāšu ar Juri (Klodānu), un tad izlemsim, vai turpmākajā treniņprocesā mums ir nepieciešami četri vārtsargi.» Uz spēlēšanu Prāgā turpina pretendēt pieredzējušais Edgars Masaļskis, kurš labi sevi apliecināja pirmajā spēlē Norvēģijā (1:2). Ungārijā sezonu aizvadījušais Jānis Kalniņš pusotrā spēlē savos vārtos nav ielaidis nevienu ripu. Ar Ervīnu Muštukovu vārtos tika piedzīvots minimāls zaudējums Baltkrievijai (1:2), un Ervīns pusē spēles laika ielaida vienu ripu pret Franciju (0:1). Elvis Merzļikins sargāja vārtus pret Franciju (1:2) un Norvēģiju (3:7).

Treneriem līdz PČ ne tikai būs jāizšķiras, kurš vārtsargs paliks mājās, bet vajadzēs tikt skaidrībā par pirmā numura izvēli. «Jā, Masaļskim bija laba spēle Norvēģijā, taču mums vēl ir priekšā divas pārbaudes spēles ar Slovākiju. Vienā no tām vārtos atkal būs Edgars, bet otrā plānojam vēlreiz pārbaudīt Ervīnu,» turpmākās ieceres uz vārtsargu izmantošanu pārbaudes spēlēs atklāja Beļav-skis.

Pagaidām spēle īsti nesokas nevienam no uzbrucēju trijniekiem. Izmaiņas nav skārušas tikai Jāņa Sprukta virknējumu ar malējiem uzbrucējiem Miķeli Rēdlihu un Lauri Dārziņu. Pārējās maiņās ir izmēģināti dažādi salikumi. «Mums būs svarīgi izveidot divas, nevis vienu triecienmaiņu. Tas gan nenozīmē, ka pārējās divas maiņas būs statisti. Nekādā gadījumā, tomēr lielāka slodze gulsies uz divām maiņām.» Beļavskis piekrita, ka divās spēlēs ar Slovākiju būs jācenšas noskaidrot maiņas partnerus vienam no uzbrukuma līderiem Kasparam Daugaviņam.

«Darbs turpināsies visos virzienos - gan pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, gan arī pie taktisko variantu pieslīpēšanas. Norvēģijā mēs guvām labu mācību, bet ticību komandai es neesmu zaudējis,» norādīja Beļavskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?