«Kartupeļu nelaime ir tā, ka tie ir izejas produkti daudzu iecienītajiem, neveselīgajiem ēdieniem - čipsiem, frī,» atzīst dietoloģe, «jo ceptā veidā par kartupeļu veselīgumu vairs runāt nevar».
Savukārt vārīts kartupelis bez taukvielām apgāž diētas mīļotāju mītu, ka, ēdot kartupeļus, ātri vien var uzbaroties, skaidro Figūras draugu uztura speciāliste, ārste Inga Pūce. Patiesībā uzbarošanās iemesls parasti esot kartupeļiem pārlietā mērce. Arī L. Neimane apstiprina, ka kartupeļu izslēgšana no uztura ir tikai vienas vai otras diētas interpretācija. «Lai zaudētu liekos kilogramus, visu nosaka apēstās enerģijas daudzums, un kartupelis bez taukvielām nekādā ziņā nav tik ļoti bagāts ar enerģiju, lai veidotu organisma «rezervītes»,» teic Neimane. Viņa norāda, ka 100 gramos kartupeļu ir mazāk kaloriju (70 kcal) nekā tāda paša daudzuma rīsos vai griķos (nevārītos virs 300 kcal). Abas speciālistes atzīst - esam kartupeļu audzētāju zeme, tāpēc būtu muļķīgi izvairīties no tā, kas ir pieejams, lēts un labs.