Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 15. novembris
Undīne, Leopolds, Unda

Kartupeļu talkas ēdieni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ābolu pudiņš

6 porcijām vajadzēs: 3 ābolus, 6 kazenes, pusglāzi piena, pusglāzi cukura, 2 olas, 1 tējk. mannas, 1 tējk. rīvmaizes, pa šķipsnai vanilīna un kanēļa, taukvielu cepamtrauciņu ieziešanai.
1. Āboliem izņem serdi un sarīvē. Karstā pienā sautē 5 min., tad pievieno nedaudz sāls, daļu cukura, vanilīnu un kanēli.
2. Masu atdzesē līdz 50-60 grādiem un pievieno mannu.
3. Olas dzeltenumu un olas baltumu atsevišķi uzputo ar cukuru.
4. Ābolu masā iecilā olas dzeltenumu un liek ar margarīnu ieziestos un rīvmaizi izkaisītos karstumizturīgos trauciņos līdz pusei.
5. Cep krāsnī 180 grādos 10 min. Izņem no cepeškrāsns un virsū liek vienu kazeni un olas baltuma cepurīti.
6. Turpina cept vēl 5 min. 120 grādos.
7. Pasniedz ar skābu krējumu.

Siltie kartupeļu salāti ar ķirbi, sēnēm un linsēkl

6 porcijām vajadzēs: 5 vārīti vidēji lieli kartupeļi, 2 vārīti burkāni, 5 šampinjoni, 300 g ķirbja cepšanai, 1 daiviņa ķiploka, 1 tējk. linsēklu, sāls, pipari, naža gals kanēļa, 3 ēd. k. eļļas, zaļumi.
1. Ķirbi un vārītos dārzeņus sagriež palielos gabaliņos.
2. Ķirbi apcep eļļā, pievieno četrās daļās sagrieztus šampinjonus, pārkaisa sāli, kanēli un plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.
3. Visu viegli apcep, pievieno zaļumus, nedaudz padzesē un uzmanīgi samaisa visas sastāvdaļas.
4. Pasniedz pārkaisītus ar linsēklām. Gardi šie salāti ir arī ar kinzu, maurlokiem. Ja nekas no minētā jums neiet pie dūšas, pasniedz ar apceptām ķirbju sēklām.

Kartupeļu sacepums ar āboliem un sieru

6 porcijām vajadzēs: 6 lieli kartupeļi, 1 vidēji liels sīpols, 3 āboli, pusglāze saldā krējuma, 1 glāze piena, sāls, pipari, 1 zariņš seleriju lapu, 100 g Holandes siera.
1. Nomizotus kartupeļus, ābolus un sīpolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs, sajauc ar garšvielām.
2. Kārto ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā karstumizturīgā traukā - vispirms liek kartupeļu kārtu, pēc tam sīpolus, bet virsū ābola šķēlītes, piespiež, pārlej ar saldo krējumu, kas sajaukts ar pienu. Pārklāj ar foliju.
3. Cep 180 grādos apm. 45 min., tad foliju noņem, pārkaisa ar zaļumiem un sieru, turpina cept vēl 15 min., līdz kārtojums ieguvis zeltaini brūnu garoziņu. svaigiem dārzeņiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atā, atā!

Nez, kā gan viņai tagad klājas? Kā jūtas? Vai kā netrūkst? Es spītīgi turpinu interesēties par lietām un cilvēkiem, kas ir pazuduši no mediju dienaskārtības








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?