Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kas nosaka senioru izvēli?

Vienmēr raugos uz darbiem. Svarīgākās jomas ir dzīvesvietas sakārtotība un kultūra. Pašvaldība jau nevar ar savām mazajām naudiņām sakārtot ceļus, bet ielas iespēju robežās var. Protams, vienmēr jau gribas vairāk, bet cik nu ir tās naudiņas, tik ir. Pie mums līdz šim pašvaldība pensionārus ir atbalstījusi, devusi transportu uz kultūras pasākumiem, rīkojusi dažādus pasākumus.

Mums, pensionāriem, arī invalīdiem, būtiska ir attieksme pret cilvēkiem - gan sociālajā jomā, gan citās. Svarīgs atbalsts gan labās dienās, gan sliktās. Dzīvē nevaram paredzēt, kas var notikt, bet, ja gadās kādas problēmas, raizes, nelaimes, gaidām, lai pašvaldība palīdzētu cilvēkiem risināt jautājumus kritiskos dzīves brīžos. Pēc tā arī vērtējam.

Raugās pēc padarītā

Lidija Stavro Bēnē

Zinām, ko sagaidīt

Pie mums, Ādažos, izvēli izdarīt krietni vienkāršāk, jo nav to batāliju, kas Rīgā. Savu izvēli izdarīt nebija grūti, pazīstot cilvēkus, kas kandidē vēlēšanās. Noteicošais bija līdzšinējais pašvaldības darbs - vai mums kā iedzīvotājiem tas ir pieņemams. Mūsu situācija gan ir ļoti pretrunīga, bet zinām, ko no konkrētajiem deputātu kandidātiem varam sagaidīt un kāds ir viņu kā komandas darbs.

Dailonis Pakalns

Godīgo kļūst vairāk

Par politikas tematiem savā biedrībā Aspazija bieži runājam - debatējam, taču debates nav niknas, līdz strīdiem neaizejam. Kopā darbojoties, katrs izsaka savu viedokli, taču to neuzspiež.

Man pašai svarīga personība, konkrētās partijas līderis. Līdz ar to izvēle ir par labu šī līdera partijas komandai. Mūsu biedrībā vairāk uzticamies tiem, kam ticam, ka Rīga attīstīsies, kļūs sakārtota un tiešām būs īsta Eiropas pilsēta. Ne tik vien saimnieciskās lietas ir noteicošās, arī kultūras joma - tās attīstība un pieejamība.

Tāpēc uzskatu, ka personībai politikā ir būtiska nozīme, lai konkrēto personu neaizēnotu koruptīvā darbība. Bet tas jau ātri nāk gaismā - tautā jau zina, kurš kļuvis bagāts. Latvija ir pārāk maza, lai par to neuzzinātu. Tomēr manā skatījumā godīgums sāk parādīties arvien vairāk. Kādreiz gandrīz nevienam nevarēja ticēt, tagad ir arvien vairāk politiķu, kam tauta uzticas.

Ilze Laine Rīgā

Visu nosaka cilvēcība

Reklāmas mani neietekmē. Man svarīgi redzēt konkrēto deputātu, runāt ar viņu. Būtisks ir personiskais kontakts. Pats darbojos dažādās jomās, un man svarīgi, lai atbalsta senioru idejas, bet izvēli, par ko balsot, nosaka cilvēciskās un rakstura īpašības. Esmu pensionēts dakteris, tāpēc labi orientējos cilvēkos, varu pateikt, kas kurš ir savā būtībā - pēc tā, kā skatās uz citiem cilvēkiem, kā izturas, kāda enerģija no šī cilvēka staro. Arī pēc reakcijas dažādās situācijās, attieksmes pret bērniem un veciem cilvēkiem var atšifrēt cilvēka būtību. Tas viss veido kopējo tēlu, kas vai nu vairo uzticēšanos, vai ne.

Gribu tikai piebilst - pašvaldību vēlēšanās obligāti ir jāpiedalās! Pazīstu vairākas kundzes, it kā inteliģentas dāmas, bet saka, ka neiešot uz vēlēšanām. Manuprāt, tas liecina par zemu kultūru. Tā nedrīkst.

Jānis Lasovskis Kalngalē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?