Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ķemeru sanatorija sāk pacelt galvu

Līdz Ķemeru sanatorijas atklāšanai atlikuši divi gadi. Tās kritiskais stāvoklis nav spējis nobiedēt uzņēmumu Park Hotel Kemeri, kura akcionāri ir Krievijas pilsoņi. Jūrmalas pašvaldība norāda, ka viss norit pēc plāna, un ir apmierināta ar dialogu, kāds izveidojies ar jaunajiem īpašniekiem. Pagaidām gan nekādi būvdarbi nav sākti, bet ieceres iezīmējas arvien skaidrāk.

Ķemeru ūdens tornis pārtaps par skatu torni, apmeklētājiem bijušajā spozmē atklāsies mīlestības saliņa, tiks rekonstruēti tilti, atjaunoti sanatorijas apstādījumi to vēsturiskajā izskatā, kā arī daudz kas cits. Rekonstrukcijas galvenais fokuss ir Ķemeru sanatorijas kūrortu radīt tikpat vērienīgu, kāds tas bija padomju laikos, neaizmirstot arī par mūsdienīgiem elementiem, to skaitā interneta pieslēgumu. 2017. gada septembris ir tas laiks, kad varam gaidīt iespaidīgā projekta atklāšanu.

Ierakušies projektos

Runājot par būvniecības darbiem, Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Edgars Stobovs Dienai teic, ka tas atkarīgs no daudziem apstākļiem - ne tikai līgumu saskaņošanas, bet arī dažādiem tehniskajiem risinājumiem. Pagaidām jaunie īpašnieki vētī veco padomju laika projektu, mēģinot saprast, kas no tā ir atstājams, no kā jāatsakās.

Jūrmalas pašvaldībā komunikācija ar Park Hotel Kemeri tiek raksturota kā ļoti laba. Nepārtraukti tiek saskaņoti abu pušu plāni saistībā ar īpašuma rekonstrukciju. Drīzumā plānots parakstīt sadarbības memorandu, lai katrs precīzi zinātu gan veicamos darbus, gan termiņus.

Jūrmalas pašvaldības uzdevums ir attīstīt infrastruktūru, jo Park Hotel Kemeri pieder tikai ēka. Zeme, uz kā tā atrodas, ir pašvaldības īpašums. Infrastruktūras sakārtošanai paredzēts piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Lai apgūtu šo naudu, ir jāievēro konkrētas prasības, piemēram, sanatorijai būs jānodrošina gandrīz ap simt darba vietu, turklāt arī konkrēts investīciju apjoms no īpašnieku puses. Pašvaldības ieguldījums projektā ir apmēram 10 miljoni eiro, kas paredzēts periodam līdz 2020. gadam.

Skiču projekts kūrortam ir gatavs, tagad tiek strādāts pie tehniskā projekta izstrādes. Patlaban no sanatorijas tiek iztīrītas lietas, kas jau sen savu laiku ir nokalpojušas. Skats nav iedvesmojošs - pagrabā sakrājušies gruntsūdeņi, sapelējušas sienas, jumts ar caurumiem. Līdz pirmajām salnām īpašnieki apņēmušies arī pieslēgt siltumu, tāpat ir jāatjauno visas elektroinstalācijas, drenāžas sistēmas un daudz kas cits, lai ēka būtu gatava sagaidīt ziemu.

Būs plašākas iespējas

Jauno īpašnieku Park Hotel Kemeri pārstāvis Andrejs Danengiršs aizvakar no Krievijas bija ieradies Latvijā, lai kārtējo reizi tiktos ar Jūrmalas domes pārstāvjiem un vēlreiz apskatītu pašu sanatoriju. Dienai viņš stāsta, ka uzņēmuma plānos ir veikt viesnīcas rekonstrukciju, kā arī tiek pieļauts teju no jauna celt sanatoriju, kur agrāk atradās kūrortpoliklīnika. «Mēs esam apņēmības pilni kūrortu atklāt tieši tādā godībā, kādā tas bija pirms izpostīšanas. Pieļaujam iespēju ārstniecisko kūrortvietu radīt lielāku, lai ir iespējams uzņemt vairāk cilvēku. Mūsdienu tehnoloģijas sniedz krietni lielākas iespējas paplašināt arī medicīnisko pakalpojumu klāstu,» skaidro A. Danengiršs.

Uz jautājumu, vai Park Hotel Kemeri mērķauditorija būs Krievijas pilsoņi, uzņēmuma pārstāvis atbild noliedzoši: «Uzsvars tiks likts uz vietējiem, skandināvu un pārējiem Eiropas valstu klientiem. Par Krievijas viesiem grūti pateikt, viss atkarīgs no politiskās situācijas. Ja atbrauks arī viņi, tikai priecāsimies.»

Jautāts, vai nav bažu, ka kaut kādā veidā Krievijas un Eiropas Savienības savstarpējās sankcijas varētu bremzēt ideju attīstību, A. Danengiršs arī atbild noliedzoši: «Ķemeru sanatorija atrodas Latvijā, proti, Eiropā. Nevaru iedomāties, kā sankcijas varētu traucēt.» Sanatorijas īpašnieki par sanatorijas pārvaldīšanu ir parakstījuši līgumu ar Krievijas viesnīcu tīklu Heliopark Hotels & Resorts, kas ir plaši pazīstams ne tikai Krievijā, bet arī Vācijā un Šveicē. Turklāt tīkls tieši specializējas kūrortviesnīcu biznesā.

Jāatgādina, ka Ķemeru sanatorija pēc neveiksmīgu izsoļu sērijas pie īpašnieka beidzot nonāca šī gada februārī. Sanatorija tika pārdota par izsoles noteikto sākumcenu 2,86 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?