Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Klubu hokejs krustcelēs

Rīgas Dinamo padomes otrdienas sēdē paredzēts izlemt, vai kluba fārmklubs turpmāk bāzēsies Rīgā vai arī Liepājā.

Liepājas metalurgam pārtopot par Rīgas Dinamo fārmklubu, izveidosies diezgan skaidra nākotnes vīzija. Latvijas hokeja pirmaīdas virsotnē būs Dinamo, bet par rezervju kalvi kalpos Metalurgs. Tādējādi pēdējo desmit gadu stabilākais Latvijas klubs Liepājas metalurgs skaidri ieņems otrā plāna lomu.

Šādu variantu kā ļoti pieņemamu uzskata sporta kluba Liepājas metalurgs prezidents Sergejs Zaharjins, piedāvājot Dinamo abpusēju vienošanos. «Domāju, ka tik labus apstākļus bāzes komandai nevar piedāvāt nekur citur Latvijā. Mums ir gan laba treniņbāze, gan arī perspektīvi jaunie spēlētāji.»

Tā tik tiešām ir, un skaidrs ir arī tas, ka Metalurgā jau ilgāku laiku prasījās jauna kadru politika, jo komandā pārāk liela loma bija leģionāriem. Taču no otras puses Liepājas variantā jauno spēlētāju attīstības iespējas būs visai ierobežotas. Pēc Zaharjina ieceres pirmajā sezonā vienu spēlētāju grupu veidos spēlētāji ar Dinamo līgumiem, otru - Liepājas metalurga labākie spēki, rešo - jaunie hokejisti. Puslīdz skaidrs, ka U-20 izlases kandidāti paliks otrajā plānā (trešajā un ceturtajā maiņā). Viņiem būs iespēja mācīties no pieredzējušākiem spēlētājiem, bet paši uz savas ādas nevarēs izjust līdera nastu.

Krīzes laikā lielāka nozīme ir finansiālajiem nosacījumiem. Atklāti tas netiek uzsvērts, taču var nojaust un zinātāji to uzsver, ka Metalurga un Dinamo līkopā saskatāms abpusējs izdevīgums. Ietaupīt cenšas gan vieni, gan otri, bet summā par vienu hokeja klubu Latvijā diemžēl būs mazāk... Būtībā veidosies gandrīz vai NHL vai PSRS laiku princips - viena galvenā komanda (piemēram, Bostonas Bruins vai PSRS laiku Rīgas Dinamo) un fārmklubs jeb otrā komanda (Providensas Bruins vai PSRS laiku Latvijas bērzs). Protams, ideālas sadarbības gadījumā un ievērojot valstsvienības intereses, šāds modelis nebūt nav slikts. Jautājums tikai, vai Dinamo galvenajam trenerim Juliusam Šupleram Latvijas intereses būs svarīgas arī tad, ja viņa krēsls nopietni saļodzīsies? Par tādu iespēju kā Dinamo noiešana no hokeja lielās skatuves pat negribas iedomāties. Tad hokeja attīstību atkal vajadzēs sākt no zemākā plaukta.

Otrs variants ir Rīgas Dinamo fārmkluba bāzēšanās Volvo hallē Imantā. Tādā gadījumā junioru vecuma spēlētāji Baltkrievijas atklātajā čempionātā tiktu iespēlēti gan LSPA/Dinamo (nosaukums tiktu precizēts), gan Liepājas metalurga sastāvā. Savukārt vēju pilsētā darbavietas saglabātu spēlētāji, kuriem izlases vilciens laikam jau ir aizgājis (Ozols, Feldmanis, Fiļimonovs, Mamonovs), taču jauno spēlētāju izaugsmei viņi veido pietiekami labu fonu. Un viedi šoreiz ir arī Viestura Koziola vārdi, kurš atzīst, ka pašreizējā situācijā katrs virs ūdens noturēts hokeja klubs jau ir ieguvums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?