Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kots tomēr nolēmis «izstāties» no televīzijas

Šodien Latvijas Televīzijai (LTV) ir jāsniedz savs nākamā gada sabiedriskā pasūtījuma piedāvājums, kas būs pēdējais pašreizējā ģenerāldirektora un vienīgā valdes locekļa Edgara Kota vadībā izstrādātais. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pagājušajā nedēļā apstiprināja grozījumus LTV statūtos, nosakot, ka viena valdes locekļa vietā turpmāk tā sastāvēs no trim cilvēkiem. E. Kots neiekāro nevienu no šiem krēsliem, jo «dažādu iemeslu kopuma» dēļ nolēmis pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus. Sarunas par tiem jau notiekot, viņš saka Dienai.

Patlaban LTV valde sastāv tikai no E. Kota, kurš vienlaikus ieņem arī televīzijas ģenerāldirektora amatu, turpretim NEPLP pieņemtie statusi paredz, ka nākotnē to veidos priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. «Vienam valdes loceklim nevar būt tik plašs pilnvaru loks. Viņa rokās ir koncentrēta pārāk liela vara, kas rada ļoti daudz risku - cik labprātīgi šī vara tiek izmantota gan attiecībā uz finanšu plānošanu, gan lēmumu pieņemšanu, stratēģisko plānošanu, gan arī korporatīvo darbību,» par valdes paplašināšanas iemesliem Dienai stāsta NEPLP loceklis Gints Grūbe.

Šodien plānotās sēdes laikā NEPLP izskatīs jautājumu par konkursa nolikumu uz LTV valdes locekļu amatiem. «Ja process norisināsies veiksmīgi, tad valdes locekļi varētu būt zināmi janvāra beigās,» saka G. Grūbe.

Abi E. Kota ar NEPLP noslēgtie līgumi - gan par valdes locekļa, gan ģenerāldirektora amatu - beigsies martā. Iepriekš viņš pauda, ka lēmumu par atkārtotu kandidēšanu uz šiem amatiem pieņemšot līdz savai dzimšanas dienai 24. decembrī, bet pašlaik LTV ģenerāldirektors Dienai saka, ka tas ir izdarīts jau tagad. «Man pašam televīzijas stāžs ir astoņi deviņi gadi. Jebkuram uzņēmumam vajag rotācijas principu. Ar padomi sarunas esam veduši jau no marta, un katra puse uzņēmuma attīstību redz savādāk,» par iemesliem stāsta E. Kots.

Vēl pirms šī lēmuma pieņemšanas aģentūrai BNS E. Kots stāstīja, ka viņš varētu lemt par labu nekandidēšanai ar NEPLP radušos nesaskaņu dēļ. Tāpat LTV ģenerāldirektors pauda aizdomas, ka viņš NEPLP «jau traucē kā persona». Tagad, lūgts precizēt šo izteikumu, E. Kots teic: «Lēmums ir izdarīts. Ko tur runāt par pagātni.» Arī G. Grūbe saka, ka nezinot, par kādām domstarpībām LTV ģenerāldirektors ir runājis.

Uz jautājumu, vai pēc aiziešanas no LTV E. Kots turpinās strādāt mediju jomā, atbildēt viņš nevēlas, pamatojot to ar savu māņticību par iespējamo neizdošanos. «Man jau ir bijušas dažas sarunas. Ja man būs kāds labs, jauns piedāvājums, tad, iespējams, ar darba devēju vajadzēs runāt par ātrāku darba attiecību pārtraukšanu,» tā E. Kots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?