Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievu futbola huligāni saņem atbalstu dzimtenē

Kamēr Eiropā šausminās par krievu futbola huligānu vardarbīgajām izdarībām stadionā pēc Krievijas un Anglijas futbola valstsvienību spēles pagājušajā sestdienā Francijas dienvidu pilsētā Marseļā, kas ir viena no kontinenta kājbumbas čempionāta finālturnīra norises vietām, tikmēr Krievijā valda vispārējs lepnums par «īsteniem vīriešiem», kas ar dūrēm aizstāvot savas tēvzemes godu. Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) otrdien paziņoja, ka Krievijas valstsvienība tiks diskvalificēta no turnīra, ja līdzīgi incidenti notiks kādā no komandas nākamajām spēlēm.

Palūdz būt pieklājīgiem

Francijas varasiestādes otrdien deportēja 29 krievu futbola līdzjutējus, kas autobusā devās uz Francijas ziemeļu pilsētu Lilli, kur trešdien paredzēta Krievijas valstsvienības nākamā spēle pret Slovākijas futbolistiem. Francijas premjerministrs Manuels Valss norādīja, ka šo cilvēku atrašanās Francijā «nav vēlama, ņemot vērā viņu uzvedību», vēsta ziņu aģentūra AFP. Krievijas Līdzjutēju savienības vadītājs Aleksandrs Šprigins apgalvo, ka deportējamie nav pārkāpuši Francijas likumus vai piedalījušies nekārtībās Marseļā.

Vairāki desmiti krievu futbola huligānu pagājušajā sestdienā Marseļas stadiona Stade Velodrome tribīnēs uzbruka angļu līdzjutējiem, kuri pameta arēnu. UEFA ierosināja disciplinārlietu pret Krievijas Futbola savienību un apsūdzēja krievu līdzjutējus masu nekārtību izraisīšanā, rasistiskā uzvedībā un pirotehnikas izmantošanā. UEFA Krievijas Futbola savienībai piespriedusi soda naudu 150 tūkstošu eiro apmērā, vēsta BBC.

Krievijas valstsvienības spēlētāji un galvenais treneris Leonīds Sluckis pirmdien vērsās pie saviem līdzjutējiem ar lūgumu uzvesties pieklājīgi stadionos un sabiedriskajās vietās, atsaucoties uz Krievijas Futbola savienību, vēsta portāls Slon.ru. Par to, vai krievu futbola huligāni būs uztvēruši nopietni komandas lūgumu un UEFA brīdinājumu, varēs pārliecināties jau šodien.

Paredzams, ka Lillē trešdien un ceturtdien uzturēsies arī vairāki desmiti tūkstoši angļu līdzjutēju, jo Anglijas valstsvienībai nākamā spēle paredzēta ceturtdien 30 kilometru attālajā Lansā. Anglijas Futbola asociācija jau ir paudusi bažas par iespējamām sadursmēm starp karstgalvīgākajiem angļu un krievu faniem.

Atbilde uz sankcijām

Krievijas sporta ministrs un Futbola savienības prezidents Vitālijs Mutko kritizējis krievu futbola huligānu rīcību Francijā. «Ir skaidrs, ka daži cilvēki šeit neieradās, lai skatītos futbolu. Viņi aizsedza sejas un tad apkaunoja savu valsti,» sacīja V. Mutko.

Citas amatpersonas nesaskata problēmas krievu karsēju uzvedībā. «Neredzu neko šausmīgu fanu kautiņā,» tviterī rakstīja Krievijas Valsts domes vicespīkers un Krievijas Futbola savienības izpildkomitejas loceklis Igors Ļebedevs. «Gluži pretēji - mūsu puiši ir malači. Tā turēt!»

Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Vladimirs Markins ironizēja par Francijas varasiestāžu apgalvojumiem, ka krievu futbola huligāni, kas bija iesaistīti vardarbībā Marseļā, esot «labi trenēti». «Normāls vecis, tāds, kādam jābūt, izsauc viņos izbrīnu. Viņi ir pieraduši «večus» redzēt geju parādēs,» V. Markins rakstīja Twitter.

Laikraksts Komsomoļskaja pravda apgalvo, ka futbola «aktīvākajiem līdzjutējiem» esot savs Eiropas čempionāts. «Alternatīvajā Euro 2016 Krievijas valstsvienības fani ir neapšaubāmi favorīti un mēģinās pierādīt savu pārākumu,» raksta prokremliskais izdevums.

Daudzi Krievijas iedzīvotāji, kuri aizstāv krievu futbola huligānu rīcību, viņus uztver kā «Kremļa kareivjus» ģeopolitiskajā cīņā pret Rietumiem. «Tā ir simboliska atbilde uz jūsu sankcijām un iejaukšanos mūsu iekšējās lietās Ukrainā,» šādi kāds vīrietis Komsomoļskaja pravda interneta vietnē komentēja ziņu par notikumiem Marseļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?