Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kūrortam nav jābūt klusam

Izlasot 27. augusta Dienā publicēto rakstu Nakts ir, miera nav, nespēju apvaldīt sašutumu - cik aprobežotam jābūt cilvēkam, lai vienīgo kūrortzonu valstī vēlētos padarīt par guļamrajonu, kurā nenotiek koncerti, nakts izklaides, festivāli un kurā bankrotē krogi tūristu trūkuma dēļ. Tā būtu katastrofa uzņēmējdarbībā.

Pasaulē ir daudz valstu, kuru budžetu lielā mērā veido tūrisms. Latvijā tūrisms ienes tikai niecīgu daļu. Tā turpināsies, kamēr tādas Tijas Ezeriņas un viņai līdzīgie liks šķēršļus tūrisma attīstībai valstī, driķējot muļķīgas sūdzības par trokšņiem, ko radot atpūtnieku izklaides.

Ezeriņas kundze, ja jūsu dzīvesvieta atrodas tik ekskluzīvā vietā, kur naktī - kā Jums šķiet - var traucēt trokšņi no kroga, kas uzbūvēts Dzintaru pludmalē, iesaku to pārdot. Tas ir miljonus vērts īpašums. To pārdodot, var nopirkt trīs līdzvērtīgas dzīvesvietas klusos guļamrajonos, kur līdz ar tumsas iestāšanos dzīve apstājas. Tādu vietu Jūrmalā ir gana daudz, brauciet dzīvot uz Mellužiem vai Asariem, tur jūs neviens netraucēs! Netraucējiet valstij tūrisma attīstību! Necērtiet robu jau tā plānajos valsts un pilsētas budžetos! Ja nebūtu šo nakts uzdzīvotāju, kuri Jūrmalā iebrauc līdz ar konkursu Jaunais vilnis vai Comedy Club šoviem un tērē ievērojamas naudas summas, pilsēta nebūtu tik sakopta, tai nebūtu līdzekļu remontēt sociālos dzīvokļus un sociālais budžets būtu ievērojami mazāks.

Tādu Ezeriņu neizpratne par lietu kārtību ir tikpat bīstama un nejēdzīga kā mūsu ārlietu ministra Edgara Rinkēviča varonība, liedzot iespēju iebraukt Latvijā trim krievu dziedātājiem, kuriem bija jāpiedalās Jaunajā vilnī, vien pāris dienu pirms šī konkursa. Šāds Rinkēviča solis bija smieklīgs un nevajadzīgs, es pat teiktu - pretvalstisks.

Par laimi, neesmu iesaistījies politikā, bet, ja būtu, es Jūrmalā īstenotu konceptu, lai Dzintaros un Majoros no maija līdz oktobrim katru dienu citā vietā notiktu kāds pasākums. Vēlams, līdz rīta gaismai, un lai tas būtu kārtīgs kūrorts, kur cilvēki var atpūsties ar vērienu. Te būtu ne tikai kinoteātris, bet arī savs kinofestivāls, es meklētu iespēju Baltijas pērli organizēt Jūrmalā un ar lielāku vērienu. Lai krogos un klubos būtu džeza, rokenrola, klasiskās mūzikas un citi vakari, kuros uzstājas pašmāju un ārzemju mūziķi. Lai tūrists vakarā no viesnīcas uz Jomas ielu neietu tikai, lai paēstu vakariņas, bet lai kvalitatīvi atpūstos tik ilgi, cik pats vēlas, nevis tik īsu laiciņu, kādu kašķīgi atvēl Ezeriņas kundze un viņai līdzīgie.

Dzintaru atpūtas parkam novēlu ne tikai pa dienu skrituļojošus bērnus un māmiņas ar ratiņiem, bet arī iespaidīgas vakara programmas ar brīvdabas teātra izrādēm, amatnieku tirdziņiem, alus un vīna svētkiem, reizi sezonā diennakts gadatirgu, kur iepirkšanās prieki tiek papildināti ar brīvdabas kino, teātri un dzīvo mūziku. Jūrmalai ir liels resurss kvalitatīvai atpūtai, kas nav izmantots - vasara vēl nav beigusies, bet Jomas iela pulksten astoņos vakarā ir nožēlojami tukša.

Šodien, kad var piesaistīt ES naudu, Jūrmalai iespējams piesaistīt vēl vairāk ārvalstu tūristu, uzbūvējot vēl vismaz pāris estrāžu un izbūvējot Dzintaros vai Majoros koka molu uz pāļiem kā Klaipēdā. Kaut kas līdzīgs ir Polijas pilsētā Sopotā, un tur atpūtnieki neaiziet gulēt līdz ar tumsu. Dzintaru koncertzāle ir gadu desmitiem slīpēts zīmols, kuru nepieciešams prezentēt tūristiem paredzētajā informācijā kā vietu, kur regulāri notiek lieliski koncerti ar piezīmi: «Ja neesat bijuši Jūrmalā, nevar teikt, ka esat redzējuši Latviju.»

Šobrīd Jūrmala dzīvo tikai pāris nedēļu gadā, kad tur viesojas Jaunais vilnis, Comedy Club vai ir īpaši saulainas dienas. Bet Jūrmalas attīstītājiem jau šodien jādomā par atpūtnieku piesaisti nākamajai sezonai, un ne pāris nedēļām, bet vismaz četriem mēnešiem.

Mēs runājam par Jūrmalu un tās iespējām piesaistīt miljonu investīcijas, no kurām samaksātie nodokļi ļaus ne tikai pārvērst Jūrmalu par skaistu un sakoptu pilsētu, bet papildināt arī tās sociālo budžetu, kas būtiski atvieglotu dzīvi daudziem jūrmalniekiem. Neļausim atsevišķiem cilvēkiem ar vāju nervu sistēmu un sliktu miegu likt spieķus kopējā pilsētas attīstības ritenī. Lai šie vājinieki maina dzīvesvietu. Bet pilsētas mēram Gatim Truksnim es ieteiktu asāk reaģēt uz dažādu «neapmierināto gaudām», jo galvenais ir kūrorta attīstība, nevis atsevišķu cilvēku personiskais viedoklis.

*uzņēmējs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?