«Noteikti jāskatās, lai svinību galdā nav nekādu nezināmas izcelsmes produktu - pīrādziņu no «kaut kurienes», desiņu, kurām nez kas sastāvā utt. Jāņem vērā, kurā dienas laikā ballīte notiek un kāda vecuma bērni tajā pulcēsies. Skaidrs ir viens - svētkos bērniem ēst gribas maz (jo ir daudz cita darāmā), bet saldi. No vienas puses - mammas saķer galvu, no otras puses - pāris reižu gadā jau var! Lai vecākiem nebūtu sirdsapziņas pārmetumu, jāizvēlas labākais. Pirmkārt, jāskatās, lai maksimāli maz viesību produktu būtu gatavoti no kviešu miltiem, kā tas nereti gadās - kūka, pica, pīrādziņš, maizītes utt. Vajag izvēlēties tikai divas lietas, piemēram, kūku un mazus sendvičus, kuros ir kviešu produkti. Arī tad, ja mazie svinētāji nav dārzeņu cienītāji, galdā dārzeņi jāceļ! Tie var būt mazi, mutē viegli iemetami - ķiršu tomāti, nelielos gabaliņos sagriezti gurķi, puķkāposts. Viss, kas sezonā izaug pašu dārzā! Man šķiet, ka nekādā gadījumā nevajag gatavot bērnu ballītes ēdienus, kur gurķis pasniegts spārītes, bizbizmārītes, lāča un vēl sazin kāda zvēra izskatā. Ēdiens nav spēļmantiņa! Tāpēc es iesaku tā vietā ar normāliem, dabīgiem dārzeņiem uz šķīvja veidot zīmējumu - sakārtot pa strīpām, veidot zvaigzni vai sirsniņu. Bērnam ir svarīgi ievērot tīras garšas. Ja pasniedz sendviču, tad jāliek viena šķēle maizes, viena krēmsiera kārta, viens gurķis, viens šķiņķis un tad atkal krēmsiers un maize. Tā mazais redz, kas iekšā, un jūtas drošāk. Un nekādu majonēzi! Čipsu, bez kuriem nereti nav iedomājamas viesību uzkodas, vietā var izvēlēties rīsu kraukšķus vai vismaz ekoloģiskos čipsus, ko iespējams atrast teju ikviena lielveikalā.
Āra ballītes ēdienkartē lieliski iederas griķu plānās pankūkas, kuras var pasniegt ar grieķu jogurtu un sablenderētu ogu mērci, saldējumu vai medu. Manuprāt, nekādi neiztikt arī bez paša vasaras našķu karaļa - saldējuma, kuru var viegli pagatavot iepriekš no ogām un jogurta (saldumam un tekstūrai nedaudz kondensētā piena) vai arī ogām un ananasa. Tas ir vienkārši un garšīgi, un daudz veselīgāk nekā treknie veikala saldējumi! Vasarā noteikti vajag celt galdā limonādes dzērienu, kur limonāde sajaukta viens pret divi ar dzirkstošu ūdeni - būs gardi un veldzēs slāpes. Jāļauj bērniem piedalīties ēdienu tapšanā - gatavot kokteiļus, desertus, sendvičus un tā tālāk. Improvizēta pavārstunda var būt kā viena no ballītes atrakcijām!»