Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latgales attīstību vērtēs forumā

Latgales forumā 11. aprīlī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) iecerējis publiskot arī ministrijā saņemto ideju apkopojumu par pasākumiem Latgales reģiona attīstības veicināšanai. Pēc premjera Valda Dombrovska (Vienotība) rīkojuma E. Sprūdža vadītā valdības darba grupa ir sagatavojusi un iesniegusi valdības vadītājam Latgales attīstības rīcības plānu. Latgales forumu ministrija rīko sadarbībā ar Daugavpils Universitāti, bet tā norises vieta vēl nav zināma, taču tajā varēs piedalīties ikviens interesents.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs bija izveidojis ekspertu grupu jeb Latgales desantu, kam uzticēts apzināt situāciju Latgalē. «Mums jau ir Latgales reģiona attīstības stratēģija, kurai nav ne vainas. Problēma ir, ka šī stratēģija nedarbojas,» Dienai otrdien atzina E. Sprūdžs. Ministrija jau ir saņēmusi vairāk nekā 300 ideju, kā attīstīt šo teritoriju, un vēl ap 60 priekšlikumu ir izteikts interneta mājaslapā. Savus ierosinājumus sūtot arī uzņēmēji. Visas idejas pēc tam vērtēšot trīs fokusu grupās. E. Sprūdžs nevēlējās izcelt interesantākās ierosmes, bet, piemēram, minēja seriāla uzņemšanu par labajām lietām Latgalē, kas varbūt izklausoties neparasti, bet pasaulē tādi tiekot uzņemti. Uz vaicāto, vai filmēšanas grupa varētu aizbraukt arī uz pagastu, kurā vairs palikušas tikai mājas ar izdauzītiem logiem, E. Sprūdžs neatbildēja. «Nevajag sagaidīt, ka tas būs kaut kas revolucionārs, kas daudzos izraisīs sajūsmu, jo mēs vairāk domājam par to, kā var palīdzēt konkrētiem cilvēkiem tajā vietā, kur viņi dzīvo. Blakus mājā varbūt būs vajadzīgs kas cits,» skaidroja ministrs. Viņš atzīst, ka nodarbinātības veicināšana un atbalsts uzņēmējiem ir viena no prioritātēm.

Lielo pilsētu asociācijas padomnieks Māris Kučinskis Latgales attīstības plānam redz nozīmi tikai tad, ja tam ir atrasta vieta valsts attīstības plānošanas sistēmā, piemēram, Nacionālajā attīstības plānā (NAP) 2014.-2020. gadam. «Ir jāatrod kopsaucējs starp Latgales rīcības plānu un NAP,» uzskata M. Kučinskis, jo pretējā gadījumā šis plāns nebūs aktuāls un saistošs. Runājot par Latgales attīstības plānu, būtu labi, ja «aiz visām frāzēm būtu reāls izpildījums budžetā un ministriju darbā», portālam Diena.lv sacīja Rēzeknes novada priekšsēdētājs Monvīds Švarcs. Viņaprāt, šobrīd vairāk jārunā par «mobilitātes spēju uzņēmējiem un darbaspēku mobilitāti laukos», sakārtojot ceļus. Liels atbalsts uzņēmējiem būtu arī birokrātiskā sloga samazināšana, uzskata M. Švarcs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?