Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvijas cerības Brati slavā

Edgars Masaļskis

Dzimis: 1980. gada 31. martā

Augums: 175 cm, svars 78 kg

Pozīcija: vārtsargs

Klubs: Hantimansijskas Jugra (Krievija, KHL)

PČ: 9 reizes, 32 spēles, ielaistas 92 ripas

Komentārs: treneri rēķinās kā ar pamatvārtsargu. Lielā mērā Masaļska sniegums noteiks, vai Latvija pēc grupas turnīra turpinās cīņu par ceturtdaļfinālu vai arī būs jācīnās par palikšanu elitē. Pārbaudes spēlēs īsti nepārliecināja, bet galvenais atskaites punkts būs parādītais sniegums Bratislavā.

Mārtiņš Raitums

Dzimis: 1985. gada 14. aprīlī

Augums: 183 cm, svars 86 kg

Pozīcija: vārtsargs

Klubs: Beibarys (Kazahstāna)

PČ: 2 reizes, 2 spēles, ielaistas 10 ripas

Komentārs: pēc vienas pārbaudes spēles ar Norvēģiju, kurā Mārtiņam bija pamaz darba, nekļuva īsti skaidrs, cik labā kondīcijā ir Kazahstānas čempionāta labākais vārtsargs. Acīmredzot būs jāgaida sava iespēja, kuru pēc tam vajadzēs prast izmantot. Iepriekšējos divos piegājienos PČ 2006. gadā Rīgā un pērn Vācijā īsti neizdevās sevi pieteikt valstsvienības līmenī.

Māris Jučers

Dzimis: 1987. gada 18. jūnijā

Augums: 188 cm, svars 80 kg

Pozīcija: vārtsargs

Klubs: Liepājas metalurgs

PČ: debitants

Komentārs: būs jāsamierinās ar trešā numura lomu. Visticamāk, vēl neiegūs uzticību stāties vārtos, lai gan treniņos esot bijis pat šerpāks par pieredzējušākajiem vārtsargiem. Iziešana laukumā noderētu, lai nākamgad paceltos augstākā līmenī.

Arvīds Reķis

Dzimis: 1979. gada 1. janvārī

Augums: 180 cm, svars 90 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 6 reizes, 35 sp., 4 (3+1) p.

Komentārs: būs iespēja reabilitēties jau pirmajā spēlē, jo pagājušā gada PČ Arvīdam nebija veiksmīga pēdējā spēle ar Čehiju. Pelnījis atzinību, ka pēc rokas lūzuma piekrita palīdzēt valstsvienībai pasaules čempionātā. Galvenais cīnītājs, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Georgijs Pujacs

Dzimis: 1981. gada 11. jūnijā

Augums: 185 cm, svars 95 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Sibirj (Krievija, KHL)

PČ: 5 reizes, 30 spēles, 4 (1+3) punkti

Komentārs: Latvijas izlases sastāvā viens no potenciālajiem aizsardzības balstiem nevienu spožu čempionātu pagaidām nav aizvadījis. Varbūt šoreiz? Katrā ziņā Pujacam ir laba reputācija KHL un klubu komandās viņš izcēlies ar rezultativitāti, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Artūrs Kulda

Dzimis: 1988. gada 25. jūlijā

Augums: 188 cm, svars 97 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Čikāgas Wolve (AHL)

: 1 reizi, 3 sp., 0 p.

Komentārs: labi sevi pieteica pērn, kad atbrauca uz PČ otrā posma spēlēm. Patīk spēlēt agresīvu hokeju. Būtu noderīgs, ja iznāktu spēlēt pret Ziemeļ-amerikas komandām. Ir laba motivācija sevi parādīt, jo alkst pacelties no AHL uz NHL. Tiesa, PČ nav galvenais atskaites punkts.

Jānis Andersons

Dzimis: 1986. gada 7. oktobrī

Augums: 187 cm, svars 88 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 1 reizi, 5 sp., 0 p.

Komentārs: izskatās, ka šopavasar izcīnīs vietu sastāvā. Ir centīgs un labā kondīcijā. Galveno akcentu liek uz spēli savu vārtu tuvumā. PČ Slovākijā varētu kalpot par atspēriena punktu, lai iegūtu stabilu spēļu praksi arī klubā.

Krišjānis Rēdlihs

Dzimis: 1981. gada 15. janvārī

Augums: 189 cm, svars 86 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 5 reizes, 32 sp., 2 (1+1) p.

Komentārs: ir labs ātrums, pozīcijas izvēle un precīzs metiens, tāpēc var būt lietderīgs kā uzbrūkošā tipa aizsargs. Vājākais punkts ir spēle savā aizsardzības zonā. Pietrūkst īsta krampja un manevrēšanas spējas savu vārtu tuvumā.

Kristaps Sotnieks

Dzimis: 1987. gada 29. janvārī

Augums: 183 cm, svars 87 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 2 reizes, 13 sp., 2 (0+2) p.

Komentārs: būs jāizcīna vieta to sešu aizsargu skaitā, kuri regulāri spēlēs. Znaroks ir licis noprast, ka komanda spēlēs trijos aizsargu pāros. Kopējo iespaidu nedaudz sabojāja ar paviršām kļūdām pārbaudes spēlēs. Kaut arī vēl jauns, jau iekrājis visaugstākā līmeņa spēļu pieredzi.

Jēkabs Rēdlihs

Dzimis: 1982. gada 29. martā

Augums: 185 cm, svars 86 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 2 reizes, 10 sp., 1 (0+1) p.

Komentārs: izteikts aizsardzības stila aizsargs, kura uzdevums ir rūpēties par savu vārtu drošību. Var iestāties par partneriem, kad laukumā uzbango asumi. Pasaules čempionāta ātrajā hokejā būs svarīgi nenokavēt ar atgriešanos aizsardzības zonā.

Oskars Cibuļskis

Dzimis: 1988. gada 9. aprīlī

Augums: 188 cm, svars 86 kg

Pozīcija: aizsargs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: debitants

Komentārs: aizvadīja ļoti labu sezonu KHL. Slikti, ka sagatavošanās posmā guva savainojumu. Jāpacīnās par vietu sastāvā. Ir labs metiens, ko apliecināja arī pārbaudes mačā ar Norvēģiju. Prasmīgi spēlē vairākumā.

Mārtiņš Cipulis

Dzimis: 1980. gada 29. novembrī

Augums: 180 cm, svars 85 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Habarovskas Amur (KHL)

PČ: 6 reizes, 37 sp., 21 (9+21) p.

Komentārs: viena no galvenajām cerībām priekšējā līnijā. Apveltīts ar labu metienu a la Hosas stilā. Maiņas partneri ir labi zināmi, vecās saiknes jau nostrādāja pārbaudes spēlēs ar Norvēģiju. Nav līguma uz nākamo sezonu, kas no izlases redzesloka ir tikai pluss. Jādomā, ka gribēs sevi parādīt.

Herberts Vasiļjevs

Dzimis: 1976. gada 27. maijā

Augums: 181 cm, svars 80 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Krēfeldes Pinguine (Vācija, DEL)

PČ: 9 reizes, 51 sp., 24 (8+16) p.

Komentārs: galvenā cerība centra uzbrucēja pozīcijā. Jārēķinās ar lielu darba apjomu. Būs jācenšas apstādināt pretinieku vadošās maiņas un būs jāmēģina uzlauzt pretinieku aizsardzību, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Tāpat vajadzēs uzmundrināt partnerus grūtā brīdī.

Aleksandrs Ņiživijs

Dzimis: 1976. gada 16. septembrī

Augums: 177 cm, svars 77 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 12 reižu, 73 sp., 32 (12+20) p.

Komentārs: rezultatīvākais valstsvienības uzbrucējs un lielākā PČ pieredze. Piekrita spēlēt izlasē, par spīti ceļgala traumai un pārdzīvotajām bēdām ģimenē. Atslēgas spēlētājs skaitliskajā vairākumā. Lieliska vārtu gūšanas prasme un jaunlaiku labākais «bullīšu» speciālists. Jācer, ka būs atguvis fizisko kondīciju, bez kuras ir grūti spēlēt pasaules čempionātā.

Miķelis Rēdlihs

Dzimis: 1984. gada 1. jūlijā

Augums: 179 cm, svars 82 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 6 reizes, 34 sp., 12 (3+9) p.

Komentārs: ātrākais izlases uzbrucējs. Pērn PČ trijās spēlēs palika bez rezultativitātes punktiem un brauca mājās gaidīt ģimenes pieaugumu. Individuāli var radīt galvassāpes pretiniekiem. Izveidojusies laba sadarbība ar maiņas partneri Lauri Dārziņu. Visi dotumi, lai kļūtu par vienu no uzbrukuma līderiem. Ir hokejam labākajos gados.

Juris Štāls

Dzimis: 1982. gada 8. aprīlī

Augums: 191 cm, svars 90 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 3 reizes, 16 sp., 2 (0+2) p.

Komentārs: apveltīts ar cīnītāja īpašībām un lielām darba spējām. Galvenais uzdevums būs pacīnīties pie apmalēm un censties komandai nopelnīt skaitlisko vairākumu. Var labi nospēlēt arī pretinieku vārtu priekšā.

Andris Džeriņš

Dzimis: 1988. gada 14. februārī

Augums: 185 cm, svars 85 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 1 reizi, 6 sp., 1 (0+1) p.

Komentārs: 23 gadu vecumā jau izcīnījis vietu otrajā maiņā, no kuras tiek prasīta rezultatīva spēle. Labi sevi apliecināja februāra pārbaudes turnīrā Oslo. Ir labs metiens un spēja pacīnīties divcīņās. Jācenšas izvairīties no sava sedzamā pazaudēšanas aizsardzības zonā. Jācer arī, ka pieredzējušākie maiņas partneri neaizmirsīsis viņu laukumā.

Lauris Dārziņš

Dzimis: 1985. gada 28. janvārī

Augums: 190 cm, svars 90 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 5 reizes, 31 sp., 13 (10+3) p.

Komentārs: lieliska sezona klubā un balvā dāsns līguma piedāvājums. Pirms gada PČ nospēlēja zem savām spējām, tāpēc būtu pienācis laiks reabilitēties. Pārbaudes spēlēs ar Norvēģiju bija redzams, ka iecirstais robs treniņprocesā ietekmi uz sniegumu laukumā nav atstājis. Jāattaisno līdera loma komandā.

Ģirts Ankipāns

Dzimis: 1975. gada 29. novembrī

Augums: 186 cm, svars 98 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 3 reizes, 17 sp., 10 (3+7) p.

Komentārs: sagatavošanās posmā komandas interesēs tika izmēģināts centra uzbrucēja postenī. Lielākais trumpis ir spēles skaitliskajā mazākumā un pretinieku līderu neitralizēšana. Nav ātrs, toties partnerus var apveltīt ar laikus izdarītām piespēlēm. Lieliskas cīnītāja īpašības. Paraugs jaunajiem.

Kaspars Saulietis

Dzimis: 1987. gada 12. jūnijā

Augums: 190 cm, svars 86 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: HPK (Somija)

PČ: 1 reizi, 3 sp., 1 (0+1) p.

Komentārs: ar rezultatīvu un centīgu sniegumu otro gadu pēc kārtas izcīnīja vietu sastāvā spēlēšanai PČ. Ar ripas pieturēšanu spēj pretiniekus izprovocēt uz noteikumu pārkāpšanu. Arī pats var nospēlēt asi un nopelnīt nevajadzīgas divas soda minūtes. Kļuvis gan prātīgāks un mērķtiecīgāks.

Gints Meija

Dzimis: 1987. gada 4. septembrī

Augums: 185 cm, svars 80 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: 1 reizi, 6 sp., 2 (1+1) p.

Komentārs: labi sevi pieteica pagājušajā PČ. Arī sezonas sākums Dinamo izdevās, bet tad neieguva trenera Šuplera uzticību. Lielā mērā šī ir iespēja parādīt, ka var labi spēlēt augstākā līmenī. Jāturpina progresēt, lai nostiprinātos laba līmeņa komandā. Tehnisks un ātrs uzbrucējs.

Armands Bērziņš

Dzimis: 1983. gada 27. decembrī

Augums: 192 cm, svars 97 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: HPK (Somija)

PČ: 3 reizes, 19 sp., 3 (1+2) p.

Komentārs: atguvis vietu valstsvienības sastāvā pēc viena gada pārtraukuma. Vēl gan var nākties izturēt konkurenci centra uzbrucēju postenī. Nokļuvis maiņā, kuras uzdevums ir vairāk rūpēties par savu vārtu drošību. Būs jācenšas izvairīties no noteikumu pārkāpšanas, kas iepriekš ir bijis klupšanas akmens.

Roberts Bukarts

Dzimis: 1990. gada 27. jūnijā

Augums: 184 cm, svars 83 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Rīgas Dinamo (KHL)

PČ: debitants

Komentārs: laba pozīcijas izjūta un metiens, taču kā jau visiem valstsvienības jaunajiem spēlētājiem vispirms būs jāorientējas uz precīzu spēli aizsardzības zonā. Iespējams, treneri dos iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, kur var būt noderīgs. Šosezon parādījis, ka var darboties arī kā enerģijas maiņas spēlētājs.

Ronalds Ķēniņš

Dzimis: 1991. gada 28. februārī

Augums: 178 cm, svars 80 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: ZSC Lions U-20 (Šveice)

PČ: debitants

Komentārs: ar centību un precīzu pienākumu izpildīšanu nopelnīja biļeti uz Bratislavu. Iekļaušana sastāvā gan arī ir nākotnes kredīts, kuru nedrīkst izsaimniekot. Skatīsimies, vai tiks pieteikts arī spēlēšanai PČ.

Sergejs Pečura

Dzimis: 1987. gada 14. jūnijā

Augums: 188 cm, svars 92 kg

Pozīcija: uzbrucējs

Klubs: Krilja sovetov (Krievija)

PČ: 1 reizi, 6 sp., 1 (1+0) p.

Komentārs: vīrišķīgi turpināja cīnīties par vietu sastāvā, lai gan pārbaudes mačā ar Somiju guva nopietnu rokas sasitumu. Laba ripas kontrole un metiens. Augstākajam līmenim nedaudz pietrūkst ātruma. Jāizcīna vieta centra uzbrucēju konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?