Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lauza spēles gaitu, ne raketes

«Cīnījos par katru punktu,» vienkāršu veiksmes formulu, kas ļāva lauzt cīņas gaitu un Vimbldonas čempionāta centrālajā kortā pieveikt pasaules septīto raketi Žo Vilfrīdu Congu, atklāja Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Viņš otro reizi šosezon pārspēja pasaules ranga labākā desmitnieka tenisistu un pirmo reizi karjerā sasniedza trešo kārtu slavenajā Vimbldonas čempionātā. Trešajā kārtā viņa pretinieks būs spānis Fernando Verdasko. Cīņa, visticamāk, notiks piektdien.

Tenisa sezonas trešā Grand Slam turnīra trešā diena Vimbldonas vēsturē ieies kā viena no traumām bagātākajām. Vienspēļu turnīros vien cīņu nepabeidza vai pat nesāka septiņi tenisisti, tostarp arī Gulbja pretinieks Conga. Dienas pirmajā pusē skarbi kortu zāliena slidenumu kritizēja laba Gulbja draudzene Viktorija Azarenka, kura pirmās kārtas spēlē paslīdēja un guva traumu, kuras dēļ nevarēja turpināt dalību turnīrā. Gulbis pēc spēles gan ieturēja diplomātisku stāju, apgalvojot, ka segumam nav ne vainas, lai gan arī pats cīņas gaitā vairākkārt paslīdēja. «Neesmu tik daudz spēlējis centrālajā kortā, lai varētu to vērtēt. Labāk pavaicājiet Rodžeram [Federeram] vai Novākam [Džokovičam]. Es pat trenēties tieku tikai tālākajos kortos,» Ernests ar smaidu atgādināja par iepriekš paša kritizētajām neizlikto tenisistu treniņu iespējām.

Tiesa, spēles sākumā jokiem vietas nebija, jo Ernests spēli sāka blāvi. Spēles ievada setā Latvijas tenisists trāpīja tikai 12 no 29 izpildītajām pirmajām servēm. Conga pārliecinošāk darbojās garajās izspēlēs, turklāt Gulbja sliktās serves dēļ tādu bija vairākums. Congas uzvara pirmajā setā nepārsteidza. Pārsvars varēja būt pat vēl lielāks.

Gulbis gan nepadevās un ievērojami uzlaboja sniegumu servē. Otrajā setā viņš trāpīja jau 21 no 28 pirmajām servēm, un tas ļāva izlīdzināt cīņas gaitu. Seta liktenis lielā mērā izšķīrās sestajā un septītajā geimā. Vispirms Ernests atspēlējās un sarežģītā situācijā noturēja punktu pie savas serves, bet jau uzreiz pēc tam, aizvadot vairākas ļoti skaitas izspēles, guva punktu, servējot pretiniekam.

Visticamāk, tieši šajā brīdī Conga saasināja ceļgala savainojumu, jo pie nākamajiem punktiem Ernestam izdevās tikt negaidīti viegli, bet uzreiz pēc seta Francijas tenisists lūdza sava daktera palīdzību.

Pēc laba brīža gan tenisists cīņu turpināja, taču spēlēja ar neslēptu sāpju grimasi. Punktus viņš latvietim nedāvināja, taču arī šaubas par Ernesta uzvaru trešajā setā tā arī neradās. To saprata arī Conga, kurš pēc tā paspieda roku savam pretiniekam un atvadījās no skatītājiem.

Ekspresintervijā pēc spēles Ernests nenoliedza, ka pretinieka trauma viņa uzdevumu padarīja vieglāku, taču pievērsa uzmanību tam, cik svarīgi bija uzvarēt otrajā setā: «Spēle varēja izvērsties pavisam citādi, ja rezultāts būtu kļuvis 0-2, kas man radītu lieku psiholoģisko spiedienu.»

Gulbis cerīgi raugās uz nākamās kārtas cīņu pret Fernando Verdasko, kuru šosezon jau reiz ir uzvarējis, turklāt to paveica uz spāņa iecienītā māla seguma. Zālienā latvietim vajadzētu būt vēl lielākām priekšrocībām. Tenisa sabiedrība, novērtējot Gulbja progresu šajā sezonā, gaida turnīru, kurā latvietis beidzot veiks izrāvienu cīņā par vietu pasaules ranga labāko desmitniekā. Vai tas var notikt Vimbldonā? «Iešu solīti pa solītim,» Gulbis norāda, ka šobrīd koncentrējas tikai nākamajai kārtai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gulbis 2
Conga 1

3:6, 6:3, 6:3
Conga atteicās no tālākās cīņas
Vimbldonas Grand Slam 2. kārta
Gulbis Conga
12 netveramās serves 9
8 dubultkļūdas 5
61 1. serves procents 68
45 iesistie punkti 19
88 punkti kopā 81
24 nepiespiestās kļūdas 14
3/8 izmantotās breikbumbas 2/10
3. kārta: Ernests Gulbis (Latvija) - Fernando Verdasko (Spānija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?