Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ledus laikmets. Nebojāts

Laimīgā, tu jau redzēji... Šādus vārdus no savas padsmitgadīgās radinieces dzirdēju pirmo reizi, un tie vistiešākajā veidā attiecas uz kritiķa «prioritāti» - skatīties filmas agrāk, nekā tās nonāk repertuārā. Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra - lūk, manas laimes iemesls, kaut šis «jau esmu redzējis» fakts šajās dienās zaudē aktualitāti.

Filmas pirmizrāde notiek gan šodien, gan rīt (plkst.10) _Parex Plaza_ tradicionālajos Bērnu rītos. Jūsu uzmanībai _Ledus laikmets_ - ar un bez putukrējuma. Proti, ar 3D efektiem, jo Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra ir skatāms gan «plakans», tradicionālajā ekrāna formātā, gan ar atrakciju piedevām, ko vienmēr nodrošina trīsdimensiju efektu radošās brilles un īpašā projekcija. Ar to izvēle nebeidzas - _Ledus laikmets 3_ pieejams gan dublētā versijā, gan smeķīgajā oriģinālā, kur skan gan Džona Leguizāmo, gan Kvīnas Latifas balsis, gan, ja ir vēlēšanās, krievu versijā.

Kas ir tas, ko redzēju un ko visdrīzāk gribēs redzēt daudzi, solot Ledus laikmetam 3 dāsnu apmeklējumu gan krīzes, gan, būsim jau atklāti, makten draņķīgā vasaras repertuāra noplicinātajā kino apmeklētāju pulkā? Asprātīgu, atraktīvu, dinamisku, hronometrāžā kompaktu (tikai 94 min.) filmu, kas korekti turpina komerciāli ienesīgo un daudzu patiesi mīlēto Ledus laikmeta franšīzi, to «nepiesmejot». (Tas nav maz, ja paskatāmies, ko Holivuda tikko izdarījusi ar Terminatora leģendu, kā saķēzījusi Transformeru turpinājumu - un tie ir tikai divi piemēri iz aktuālā repertuāra.)

Ledus laikmetam piemīt unikāls šarms, arī spēja neieciklēties uz vienu vienīgu mērķauditorijas grupu. Protams, Ledus laikmeta krāšņiem raksturiem apveltītie varoņi un viņu dēkas vispirms adresēti ģimenes auditorijai. Taču atšķirībā no daudzām citām šai auditorijai paredzētajām filmām Ledus laikmetu skatās arī tie, kuru mērķis nav aizvest uz kino bērnu.

Par to, kur notiek Ledus laikmeta 3. Dinozauru ēra darbība, vēstī filmas nosaukums. Izrādās, ledus laikmeta sniegotās āres no dinozauru apdzīvotiem džungļiem šķir vien plāna ledus kārtiņa, un nokļūšana šajā «Juras laikmeta parkā» kļūst par iemeslu dēkām. Mamutu ģimene Elija un Manijs gaida mazuļa piedzimšanu, viņu kādreiz nešķiramās kompānijas biedri izjūt attiecību krīzi un vēlmi to kompensēt. Teiksim, haotiskais radījums Sids metas realizēt pēkšņās mātes jūtas, nočiepjot dinozaura olas, tīģeris Djego gatavs doties brīva vientuļnieka klejojumā. Taču filmas atraktīvākais varonis ir jaunienācējs - vienacainā zebiekste Baks, ar kura ekstravagantajām izpausmēm filmas autori sūta sveicienu Karību jūras pirātiem un to pirātu kapteinim... Runājot par intertekstualitāti - Ledus laikmeta saspēli ar neseno Holivudas vēsturi (un arī labi informētu skatītāju) - te tās ir makten daudz. Un, kaut arī šis Ledus laikmets nepiedāvās neko satriecoši jaunu, sāgas mīļotāji nebūs vīlušies. Arī šīs franšīzes zīmes figūra Skrets ar savu ozolzīli un šoreiz arī glītu lapsiņu - joprojām ampelējas, turklāt ar pamatīgu kritienu, skrējienu, lidojumu amplitūdu, kas ir tik pateicīga 3D efektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kino

Ledus laikmets 3. Dinozauru ēra
Animācijas filma, ASV. Rež.K.Saldana
Parex Plaza
29. un 30.VI no plkst.10

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?