Sastāvdaļas 8-10 personām: pamatnei: 100 ml augļu sulas (es ņēmu
apelsīnu sulu), 150 g žāvētu dateļu bez kauliņiem, 50 g
kokosriekstu skaidiņu, 3 ēd. k. maltu mandeļu (vai citu riekstu), 3
ēd. k. sausu diedzētu kviešu vai ātri vārāmo auzu pārslu, 30 g
sviesta; pildījumam: 280 g krēmsiera (var būt ar samazinātu tauku
saturu), 280 g riekstu un kakao krēma (Nutella, Poesia u. c.);
rotājumam: pūdercukurs un grauzdēti lazdu rieksti
1. Sulu un
dateles samaļ blenderī daudzmaz viendabīgā masā.
2. Pievieno
mīkstu sviestu un sausās sastāvdaļas. Masai jābūt veidojamai. Ja tā
šķiet par mīkstu, pievieno vēl riekstus vai kādu citu no sausajām
sastāvdaļām.
3. 16-18 cm veidni ieeļļo (lai, kūku pasniedzot,
varētu dabūt ārā), izklāj ar pamatnes masu, liek uz 10 minūtēm
saldētavā.
4. Tikmēr ar mikseri saputo krēmsieru un
riekstu-kakao krēmu.
5. Izņem kūku no saldētavas, piepilda ar
krēmu, izlīdzina ar karstā ūdenī samitrinātu nazi, liek saldētavā
uz 15 minūtēm.
6. Rotā, pārkaisot ar pūdercukuru un
sasmalcinātiem riekstiem. Var darīt darīt tā: pārklāj kūkai
tamborētu sedziņu un pārkaisa ar pūdercukuru - noņemot sedziņu,
izveidosies mežģīņu raksts.
7. Jāēd nekavējoties, jo
pūdercukura raksts pamazām iesūcas kūkā un «izdziest» un istabas
temperatūrā kūka pamazām kļūs mīksta. Ja kūka jāuzglabā, turiet to
ledusskapī, bet pirms pasniegšanas uz 15 minūtēm ielieciet
saldētavā.