Lieldienas gaidot
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ātrā siera kūka
Sastāvdaļas 8-10 personām: pamatnei: 100 ml augļu sulas (es ņēmu
apelsīnu sulu), 150 g žāvētu dateļu bez kauliņiem, 50 g
kokosriekstu skaidiņu, 3 ēd. k. maltu mandeļu (vai citu riekstu), 3
ēd. k. sausu diedzētu kviešu vai ātri vārāmo auzu pārslu, 30 g
sviesta; pildījumam: 280 g krēmsiera (var būt ar samazinātu tauku
saturu), 280 g riekstu un kakao krēma (Nutella, Poesia u. c.);
rotājumam: pūdercukurs un grauzdēti lazdu rieksti
1. Sulu un
dateles samaļ blenderī daudzmaz viendabīgā masā.
2. Pievieno
mīkstu sviestu un sausās sastāvdaļas. Masai jābūt veidojamai. Ja tā
šķiet par mīkstu, pievieno vēl riekstus vai kādu citu no sausajām
sastāvdaļām.
3. 16-18 cm veidni ieeļļo (lai, kūku pasniedzot,
varētu dabūt ārā), izklāj ar pamatnes masu, liek uz 10 minūtēm
saldētavā.
4. Tikmēr ar mikseri saputo krēmsieru un
riekstu-kakao krēmu.
5. Izņem kūku no saldētavas, piepilda ar
krēmu, izlīdzina ar karstā ūdenī samitrinātu nazi, liek saldētavā
uz 15 minūtēm.
6. Rotā, pārkaisot ar pūdercukuru un
sasmalcinātiem riekstiem. Var darīt darīt tā: pārklāj kūkai
tamborētu sedziņu un pārkaisa ar pūdercukuru - noņemot sedziņu,
izveidosies mežģīņu raksts.
7. Jāēd nekavējoties, jo
pūdercukura raksts pamazām iesūcas kūkā un «izdziest» un istabas
temperatūrā kūka pamazām kļūs mīksta. Ja kūka jāuzglabā, turiet to
ledusskapī, bet pirms pasniegšanas uz 15 minūtēm ielieciet
saldētavā.
Burkānu un pupiņu konfektes
Sastāvdaļas: 1 glāze vārītu vai konservētu balto pupiņu, 1/2 gl.
vārītu burkānu biezeņa, 10-12 žāvētu aprikožu, 1/2 gl. kokosriekstu
skaidiņu, sula un rīvēta miziņa no pusapelsīna, šķipsniņa malta
kardamona, papildu kokosriekstu skaidiņas apviļāšanai
1.
Pupiņas, burkānu biezeni, aprikozes un apelsīna sulu un miziņu
samaļ blenderī pēc iespējas viendabīgāku.
2. Iegūto biezeni
samaisa ar kardamonu un kokosriekstu, saveļ bumbiņās, apviļā
kokosriekstu skaidiņās.
3. Ja bumbiņas sanāk par mīkstu,
pievienojiet vēl kokosriekstu skaidiņas.
Biezpiena pīrādziņi
Sastāvdaļas 16 diezgan lieliem pīrāgiem: 400 g miltu, 60 g
cukura, 100 g sviesta vai margarīna, 2 olas, 3 ēd. k. skāba krējuma
(25%), šķipsniņa sāls; pildījumam: 300 g sausa 9% biezpiena, 1 olas
baltums, 4 ēd. k. cukura, pēc vēlēšanās sauja rozīņu, sukāžu, naža
gals kanēļa
1. Saputo abas olas ar cukuru, pievieno sāli un
skābu krējumu.
2. Tad pievieno izkausētas taukvielas, izsijātus
miltus un samīca vienmērīgu mīklu.
3. Sagatavo pildījumu:
biezpienu samaisa ar olas baltumu un cukuru.
4. Ja vēlas,
biezpiena masai var pievienot rozīnes, sukādes, kanēli.
5.
Izrullē mīklu un izspiež aplīšus (ja nav speciālas formas, pielāgo,
piemēram, glāzi vai citu virtuves priekšmetu).
6. Uz katra
aplīša uzliek biezpiena masu un ar pirkstiem saspiež maliņas.
7.
Pīrādziņus liek uz ietaukotas plāts un līdz 180 grādiem sakarsētā
cepeškrāsnī cep gatavus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri