Likums - kreņķus neizrādīt un smaidīt!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Ko dara
Apkalpo restorānu, kafejnīcu, bāru vai klubu
apmeklētājus, piedāvā, iesaka un pasniedz tiem ēdienus un
dzērienus, klāj galdus, uzliek un novāc traukus un pieņem no
viesiem samaksu par pasūtīto. Klāj galdus un apkalpo viesus arī
dažādos pasākumos.
Kur mācās
Nepieciešama profesionālā
vidējā izglītība, taču viesmīļa profesiju var apgūt arī speciālos
kursos vai izejot apmācību pie darba devēja. Mācīties var
Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolā, Ērgļu
arodvidusskolā - tā būs arodizglītība pēc vidusskolas jeb
2. līmeņa prof. kvalifikācija. Mācību ilgums - viens gads, mācības
notiek par ESF budžeta līdzekļiem. Šāda izglītība iegūstama arī
Restorānu servisa skolā, te gan ir mācību maksa -
Ls 800 gadā. Profesionālo tālākizglītību pēc vispārējās vai
profesionālās vidējās izglītības (2. vai 3. līmeņa prof.
kvalifikācija) iespējams iegūt Rīgas Tūrisma un
tirdzniecības skolā (640 stundu, par maksu vai valsts
budžeta vietas), Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas
tehnoloģiju centrā (Ls 848 gadā), Daugavpils
Tirdzniecības skolā (Ls 39 mēnesī), Ventspils
Profesionālajā vidusskolā, Mālpils Profesionālajā vidusskolā,
Smiltenes tehnikumā u. c. Mācīties var arī vairākās
privātās mācību iestādēs - SIA Skif T vai SIA
Dija mācību centros, Mācību centrā Buts, Inas
Svilānes izglītības centrā u. c.
Kur strādā
Restorānos,
kafejnīcās, bāros vai klubos.
Darbarīki
Galda piederumi,
trauki, paplātes, pudeļu attaisāmie, galdauti, salvetes, ēdienu un
dzērienu kartes.
Cik pelna
Atkarībā no ēdināšanas
uzņēmuma lieluma (galdiņu skaita un zāles izmēra) un veida, tāpat
no nostrādāto dienu/stundu skaita - sākot no Ls 180
mēnesī. Līdz ar algu viesmīlis saņem arī noteiktus
procentus no uzņēmuma ieņēmumiem un dzeramnaudu no viesiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri