Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Mājinieku riekstu nepārkoda

Sāpīgu zaudējumu dramatiskā Eiropas čempionāta finālspēlē Sardīnijā piedzīvoja Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, trīs setu cīņā piekāpjoties mājiniekiem Daniēlem Lupo un Paolo Nikolai. Latvijas pludmales volejbola vadošais duets Eiropas čempionāta sudraba godalgas izcīnīja otro gadu pēc kārtas. Pret laukuma saimniekiem izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā klupa arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs.

Pēc pagājušajā gadā pasaules čempionātā gūtās mācības, kad starts pašmāju sacensībās patraucēja sagatavoties sezonas svarīgākajam turnīram, Samoilovs un Šmēdiņš pirms Eiropas meistarsacīkstēm trīs nedēļas tikai trenējās un izlaida arī pirms tām notikušo Pasaules kausa posmu. Jau priekšsacīkstēs Jānis Šmēdiņš norādīja, ka šādā situācijā ir sarežģīti noķert spēles ritmu, tāpēc neizdevies parādīt labāko sniegumu. Tas gan netraucēja uzvarēt apakšgrupā un nodrošināt dalību uzreiz astotdaļfinālā, taču līdz pat finālam Latvijas vadošā dueta sniegums bija nevienmērīgs. Pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu gan izdevās uzvarēt divos setos, bet katrā nākamajā spēlē nācās cīnīties trīs setus. Tā pret vāciešiem Sebastiānu Fuksu un Larsu Flugenu pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā setā tika atdota iniciatīva otrajā, bet pagājušā gada fināla atkārtojumā pret spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Haviru ar lielām pūlēm izdevās lauzt cīņu pēc vājā sākuma. Tiesa, jāpaslavē par to, ka Latvijas duets allaž atrada veidus, kā apspēlēt konkurentus, un galu galā sasniedza finālu.

Cīņā par zeltu latvieši pirmo reizi turnīrā nebija favorītu lomā, jo pretī stājās sezonas līderi un ierasti mūsu duetam neērtie pretinieki Lupo un Nikolai, kuriem kā mājiniekiem turklāt bija milzu atbalsts tribīnēs. Diemžēl arī tiesnešu lēmumi pāris strīdīgās situācijās allaž bija pretinieku labā, taču tas neliedza Samoilovam un Šmēdiņam atspēlēties pēc zaudēta pirmā seta un būt labās pozīcijās, lai kļūtu par Eiropas čempioniem.

Tomēr trešā seta galotnē mūsu sportisti nenosargāja nelielo iekrāto pārsvaru un neizmantoja arī divas mačbumbas. Pirms pirmās no tām krampis kājas muskulī bija itāliešu aizsargam Daniēlem Lupo, taču pēc medicīniskā pārtraukuma mājinieki darbojās pārliecinošāk un izmantoja savu pirmo iespēju pabeigt spēli ar uzvaru un titulu.

Izslēgšanas turnīrā startēja arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, taču arī viņiem neizdevās tikt galā ar laukuma saimniekiem - turnīra nomināli vājāko duetu Mateo Čekīni un Mateo Martīno. «Žēl, ka šo maču nospēlējām zem sava vidējā līmeņa. Ja būtu kaut vidējais līmenis, ar to, iespējams, pietiktu,» atzina Pļaviņš. Savu iespaidu atstājusi vēlme nospēlēt pēc iespējas labāk, īpaši pēc uzvaras iepriekšējā Pasaules kausa posmā Anapā. «Mūsu spēles kvalitāte izšķirošajās spēlēs Anapā un šeit bija ļoti atšķirīga. Tur spēlējām brīvi, jo mērķis bija iekļūt labāko astoņniekā, pēc tam spēlējām bez uztraukuma. Šeit gribējās pārvarēt vismaz to pirmo kārtu.»

Trešais Latvijas duets, kas startēja Kaljāri, vēlreiz pārliecinājās par to, ka sportā brīnumi nenotiek. Pēc īsa gatavošanās posma, kopā spēlējot pirmo reizi kopš jaunatnes vecuma, Toms Šmēdiņš un Jānis Pēda piedzīvoja trīs zaudējumus priekšsacīkstēs un no apakšgrupas neizkļuva. Šī dueta spēka mēraukla būs meklējama citos turnīros sezonas gaitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Eiropas čempionāts Itālijā
1. kārta: Čekīni/Martīno (Itālija) - Pļaviņš/Solovejs (Latvija) 21:15, 17:21, 15:12
Astotdaļfināls: Samoilovs/Šmēdiņš (Latvija) - Semjonovs/Krasiļņikovs (Krievija) 21:12, 23:21
Ceturtdaļfināls: Samoilovs/Šmēdiņš (Latvija) - Fukss/Flugens (Vācija) 21:15, 16:21, 15:12
Pusfināls: Samoilovs/Šmēdiņš (Latvija) - Erera/Havira (Spānija) 15:21, 21:16, 15:10
Fināls: Nikolai/Lupo (Itālija) - Samoilovs/Šmēdiņš (Latvija) 21:19, 14:21, 17:15

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?