Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Māksla gaļas paviljonā

Mākslas dienu ietvaros notiekošais projekts Cirks patiešām ir ievērības cienīgs: senatnīgajā tirgus paviljonā gaļas izcirtēju, pārdevēju un pircēju vietā nu rosās vesels pulks Mākslas akadēmijas studentu. «Projekta ietvaros būs skatāmas, klausāmas, dzirdamas un izgaršojamas dažādu mākslu aktivitātes, nojaucot robežu starp mākslas radītājiem, mākslu un tās baudītājiem,» izvadājot Dienas žurnālisti pa paviljonu, projekta ideju skaidro Rīgas Mākslas telpas radošo projektu vadītāja Inese Baranovska.

Arī viņa pati piedalās šajā projektā - rīt, 8.maijā, plkst.16 lasot lekciju Tēlniecība šodien - uztveres robežu paplašināšana, uz kuru aicināti visi interesenti. Lekciju lasīs arī Solvita Krese, bet pēc tam plkst.18 sāksies koncerts, kurā muzicēs grupas Kombuļi, Suņa stunda, Sigma, Triānas parks un _Mežonīgais rieksts._ Projekta noslēgumā būs baudāma pavāra Mārtiņa Sirmā un _Istabas_ bufetes virtuve.

I.Baranovska stāsta, ka ideja Mākslas dienu projektu veidot tieši šādā veidā radusies Mākslas akadēmijas studentam Edgaram Kvjatkovskim, kurš sevi jau divus gadus pierādījis, organizējot tradicionālo Mākslas akadēmijas karnevālu. «Labi, ka Edgars un viņa kursa biedri sapratuši - mākslīgi atjaunot kādreiz tik ļoti populārās, progresīvās un radošās Mākslas dienas nav iespējams, tas jādara pavisam citādi.» Tas gan nenozīmējot, ka projekta autoru piedāvātais būs kaut kas primitīvs. Taču tirgus paviljonā skatāmais un baudāmais varētu būt pieejams tiem, kuri diez vai kādreiz iegriezīsies Mākslas muzejā vai kādā no Rīgas galerijām. Tam piekrīt arī E. Kvjatkovskis, kurš bilst - interese par paviljonā notiekošo ir pietiekami liela. «Cilvēki te iegriežas ik pa brīdim - gan pirms iepirkšanās, gan pēc, ar pilniem maisiņiem rokās. Galvenais, ka arī viņi var iesaistīties aktivitātēs - zīmējot vai skicējot zoodārza iemītniekus vai darot ko citu. Varu apsolīt, ka garlaicīgi nebūs.» Radošā darbnīca gaļas paviljonā norisinās arī šodien visas dienas garumā. Studentiem šajā akcijā pievienojušies arī jau pieredzējušie mākslinieki, kuru vārdi komentārus neprasa - Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, Igors Dobičins, Gļebs Panteļejevs, Aigars Bikše un citi. Tieši viņi šim projektam esot gatavojušies visnopietnāk. Taujāta, vai pēc šā projekta mākslinieki varētu turpināt rīkot izstādes paviljona telpās, Inese Baranovska teic - senatnīgais un labi apgaismotais paviljons ir šādām aktivitātēm piemērots. «Ārpus Vecrīgas ar mākslas lietām saistītu objektu nav pārāk daudz. Turklāt nenāktu par ļaunu tos cilvēkus, kuri līdz šim pazinuši pārsvarā klasisko mākslu, iepazīstināt ar kaut ko mūsdienīgāku.»

Mākslas dienu projekts

Cirks - Vidzemes tirgus gaļas paviljons, līdz 9.V

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?