Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Medaļa un sarūgtināju ms

Konkurents šajā trasē bija ļoti grūti pārspējams. Latvijas galvenajā cerību disciplīnā Sočos, vīriešu skeletona sacensībās, Martins Dukurs otro reizi karjerā ieguva olimpisko sudraba medaļu un Tomass Dukurs - otro reizi ieņēma 4. vietu. Krievs Aleksandrs Tretjakovs izcīnīja zelta medaļu. Dāmu sacensībās Lelde Priedulēna uzrādīja savu sezonas labāko rezultātu, ieņemot 14. vietu.

Diezgan skaidri jau pēc pirmās sacensību dienas ieskicējās pretendenti ne tikai uz medaļām, bet arī uz konkrēta kaluma. Kā jau to varēja paredzēt, uz zeltu pieteicās Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma uzvarētājs Martins Dukurs un mājinieks Aleksandrs Tretjakovs. Nedaudz negaidīti bija tas, ka Tretjakovs pēc diviem braucieniem bija ieguvis 0,56 sekunžu pārsvaru. Ja vēl Martins būtu kļūdījies, to varētu saprast, taču pēc pirmās dienas atzina, ka braucieni bijuši normāli. «Varbūt startā varēju uzskriet kādu simtdaļu ātrāk, bet kopumā, ņemot par pamatu, kā man gāja treniņos un kā es nobraucu, esmu apmierināts ar parādīto laiku. Īstenībā diezgan solīdi un normāli.» Tretjakovs tik tālu ticis priekšā vispirms jau uz starta rēķina. «Viena zaudēta desmitdaļa startā - tas tomēr ir daudz. Šajā trasē augša ir plakana, tāpēc viņam ir iespēja aizbēgt prom. Ja būtu ne vairāk kā piecu simtdaļu atstarpe startā, būtu vieglāk ar viņu cīnīties. Skatoties arī uz ātrumu trasē, ir redzams, ka viņš attālinās. Tas nozīmē, ka viņam arī slīd neslikti.»

Pēc treniņu rezultātiem Martins ir domājis, ka būs tuvāk Tretjakovam, tomēr norādīja, ka arī ar diviem perfektiem braucieniem Krievijas sportists tāpat būtu vienu vai divas desmitdaļas priekšā. «Tretjakovam otrajā dienā ir diezgan rupji jākļūdās, lai es viņu apsteigtu,» prognozēja Martins. Tāpat viņš norādīja, ka atstarpi startā jācenšas sadeldēt līdz piecām simtdaļām. To neizdevās izdarīt. Trešajā braucienā tika atgūtas tikai divas simtdaļas, un jau pirms pēdējā brauciena Tretjakovs bija tikpat kā neaizsniedzams. Martins tikpat komfortabli jutās otrajā pozīcijā. Pašā augšgalā vietu sadalījums nemainījās.

Bronzas cīņā bija viens negaidīts pavērsiens. Kā reālākie pretendenti uz pjedestālu tika nosaukti Tomass Dukurs, amerikānis Metjū Antuāns un Krievijas izlases otrais numurs Sergejs Čudinovs, taču visiem trijiem priekšā bija cits ASV braucējs Džons Deilijs, turklāt no Tomasa sestajā vietā viņš bija atrāvies patālu - pussekundi. Otrā brauciena finišā Tomasa sejas izteiksmē varēja nolasīt vilšanās pazīmes. «Jā, es neesmu apmierināts. Visvairāk par to, ka normāli neveicu otro braucienu. Tas bija mans sliktākais brauciens Sočos.»

Tomass piekrita, ka Deilijs ir nestabils, bet norādīja, ka pirmajā dienā arī pats ir bijis nestabils. Deilijs otrajā dienā pēdējā braucienā arī rupji kļūdījās, atkrītot uz 15. vietu, taču Antuāns palika 0,32 sekunžu attālumā. Sarūgtinājums Tomasam par palikšanu ceturtajā vietā bija liels. Tēvs Dainis Dukurs bija pārliecināts, ka pilnīgi noteikti bronza tikusi pazaudēta otrajā braucienā. «Būtu vismaz ļāvis kamanai atsisties paralēli pret apmali, bet Tomass to sagrieza šķērsām,» skaidroja Dainis.

Skeletonistiem ne tikai olimpiskā četrgade, bet arī starptautiskā sezona ir beigusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

Kungi
1. A. Tretjakovs (Krievija) 3:44,29, 2. M. Dukurs (Latvija) +0,81. 3. M. Antuāns (ASV) +2,97, 4. T. Dukurs (Latvija) +3,29. Startēja 27.
Dāmas
1. E. Jarnolda (Lielbritānija) 3:52,89, 2. N. Pikusa-Peisa (ASV) +0,97, 3. J. Ņikitina (Krievija) +1,41, 14. L. Priedulēna (Latvija) +3,39. Startēja 20.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?