Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Metalurgu piedāvā četriem investoriem

Par grūtībās nonākušā metalurģijas uzņēmuma Liepājas metalurgs (LM) iegādi šobrīd nopietnās sarunās iesaistījušies četri potenciālie investori, ar kuriem jau noslēgti konfidencialitātes līgumi, bet interesi izrādījuši vēl vairāki iespējamie pircēji, pavēstījuši valdības un uzņēmuma kreditoru piesaistītie finanšu konsultanti no Prudentia, kuriem veiksmes gadījumā valdība sola dāsnu prēmiju.

Portāls pietiek.com, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, otrdien vēstīja - ja Prudentia spēs ar akcionāriem vienoties par uzņēmuma tiesiskās aizsardzības plānu līdz jūlija beigām, tā no valdības saņems 500 000 latu atlīdzību.

Prudentia asociētais direktors Ivars Pinkulis atzīst - nerimstošās nesaskaņas un tiesvedība starp uzņēmuma lielajiem akcionāriem ļoti apgrūtina investora piesaisti, jo tā ir atkarīga no akcionāru gribas - vai viņi ir gatavi pārdot sev piederošās akcijas. Tomēr LM akcionāriem Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam piederošo akciju arests investoru piesaistes iespēju neizslēdz, viņš atzina. I. Pinkulis nenosauca investorus, kuri ir iesaistījušies sarunās par LM iegādi, bet apstiprināja, ka notiek sarunas arī ar Kirova Lipmana un S. Zaharjina piesaistītajiem investoriem.

Lai gan LM lielie akcionāri kreditoru noteiktajā termiņā līdz 31. maijam neizpildīja nevienu no tiem izvirzītajiem nosacījumiem par akciju pārdošanu vai arī investīciju veikšanu uzņēmumā, ne kreditori, ne valdība pagaidām neplāno jebkādā veidā vērsties pret uzņēmumu. Kā norādīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, par tālākajiem soļiem valdība un kreditori lems 26. jūlijā, kad noslēdzas tiesiskās aizsardzības procesa plāna iesniegšanas termiņš. Tad atkarībā no tā, cik veiksmīgas būs bijušas sarunas starp kreditoriem un akcionāriem, kreditori varēs apstiprināt restrukturizācijas plānu, balsot par tā sagatavošanas termiņa pagarināšanu vēl uz mēnesi vai arī lemt par uzņēmuma maksātnespēju. J. Pūce neslēpa - akcionāru bezdarbības un pat pretdarbības dēļ arī valdība «nav pārlieku motivēta veikt kādas aktīvas darbības no savas puses». Arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) atzīst, ka LM maksātnespēju nevar pilnībā izslēgt.

Tikmēr S. Zaharjins un I. Segals uzskata, ka viņiem piederošo akciju aresta dēļ investoru piesaiste uzņēmumam un tā glābšana vairs praktiski neesot iespējama, jo aresta dēļ viņiem vairs nav iespēju nodot savas akcijas kreditoru rīcībā. Abi LM akcionāri, kuri vēl pirms neilga laika lielu daļu savu personīgo īpašumu uzdāvināja saviem tuviniekiem, uzskata, ka viņu akciju arests, kas veikts, balstoties uz K. Lipmana iesniegumu policijā, ir nelikumīgs. Viņi uzskata, ka tas vērtējams kā negodīgas uzņēmuma pārņemšanas jeb reiderisma mēģinājums, kurā iesaistītas tiesībsargājošās iestādes un, iespējams, arī valdības pārstāvji. «Mums žēl, ka tiesībsargājošās iestādes un atsevišķi valdības locekļi akli paklausa Kirovam Lipmanam,» teica S. Zaharjins, paskaidrojot, ka īpašumu dāvināšana tuviniekiem bijusi mēģinājums sevi pasargāt no K. Lipmana «uzbrukumiem».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?