Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Miers Ventspils komandā, nervozēšana Liepājā

Krasi atšķirīgā situācijā pirms Triobet Baltijas futbola līgas pusfināla atbildes spēlēm ir abi spēcīgākie Kurzemes klubi. FK Ventspils pirmajā spēlē pret Tallinas komandu Flora iekrāja divu vārtu pārsvaru (2:0), bet Latvijas čempions Liepājas metalurgs ielaida triju vārtu deficītu pret Sūduva (0:3). Flora un FK Ventspils duelis notiks otrdien Tallinā, bet Liepājas metalurgs un Sūduva trešdien tiksies Liepājā. Abas spēles sāksies pulksten 19, un tās tiešraidē translēs Viasat Sport Baltic.

«Mums priekšā ir ļoti svarīga spēle, jo gribam spēlēt finālā,» cīņas priekšvakarā bija jūtams, cik ļoti pirmo trofeju pie FK Ventspils stūres kāro iegūt itālis Nuncio Cavetjēri, kurš galvenā trenera arodā vēl ir maz pieredzējis speciālists. Viņš futbolistus mudina aizmirst pirmo spēli Ventspilī, kurā vārtus guva brāļi Aleksejs un Eduards Višņakovi. «Par to tagad ir jāaizmirst, lai gan, bez šaubām, tās rezultāts mūs padarījis par favorītu. Tallinā mūs gaida nopietns pārbaudījums. Flora veiksmīgi cīnās Igaunijas čempionātā, ir labā formā, tāpēc atbildes spēlē centīsies parādīt labāko, būs kaujinieciski noskaņota.»

Cavetjēri lika noprast, ka LMT virslīgas vicelīderis FK Ventspils spēlēs maksimāli labākajā sastāvā. «Protams, man jau ir zināms sastāvs, taču dažkārt viss pēkšņi var mainīties, tāpēc tos, kuri spēlēs, paziņošu pēdējā brīdī.» Komanda uz Tallinu devās pirmdien un nakšņoja Igaunijā. Savainojumu dēļ Ventspilī palika trīs leģionāri no Krievijas - aizsargs Vladislavs Krjučkovs un uzbrucēji Ivans Špakovs un Sergejs Šumiļins. Par spīti kļūdai Latvijas valstsvienības rindās spēlē pret Ganu, vārtus, visticamāk, sargās Aleksandrs Koliņko.

Flora galvenais treneris Martins Reims solījis cīnīties līdz galam: «Mums ir grūts uzdevums, taču ļoti gribam iekļūt finālā, tāpēc centīsimies uzvarēt ar vajadzīgo triju vārtu pārsvaru. Izdarīsim visu, lai sasniegtu mērķi. Taču tikai pati spēle sniegs atbildi, vai kārotais ir pa spēkam.»

Igaunijas čempionātā Flora ar 15 spēlēs gūtiem 37 punktiem ir turnīra līderis. Flora ir pirmais Igaunijas klubs, kurš atjaunotajā Baltijas līgā spējis aizkļūt līdz pusfinālam.

Grūts, taču ne neizpildāms uzdevums ir 2007. gada Baltijas līgas čempioniem Liepājas metalurga futbolistiem, kam trešdien būs jāgūst vismaz trīs vārti. Situāciju sarežģī fakts, ka sarkanās kartītes dēļ nedrīkstēs spēlēt līderis Tomass Tamošausks, bet savainots ir viņa partneris aizsardzības centrā Antons Jemeļins. Iespējama ir malējā aizsarga Oskara Kļavas pārvirzīšana uz centru. Nav izslēdzams, ka sastāvā atgriezīsies Artjoms Kuzņecovs, kurš pēc muļķīgās spēles ar roku LMT virslīgā jau vairākas nedēļas spēlē tikai dublieru sastāvā.

«Cīnīsimies par godu mūsu līdzjutējiem. Kas vēl mums atliek? Joprojām nevaru saprast, kāpēc nospēlējām tik slikti pirmajā spēlē. It kā nespēlējām slikti, bet, rupji un muļķīgi kļūdoties, uzdāvinājām faktiski visus trīs vārtus. Ir vairāk nekā skaidrs, ka Lietuvas komanda pašlaik finālam ir krietni tuvāk, taču tas nenozīmē, ka pavisam esam zaudējuši cerības. Ja veiksme būs sabiedrotā, var gadīties arī pārsteigumi,» intrigas piesitienu saglabāja Liepājas metalurga galvenais treneris Rīdigers Abramčiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Triobet Baltijas līgas pusfināla atbildes spēles
Otrdien pulksten 19 Tallinā: Flora (Igaunija) - FK Ventspils. Pirmajā spēlē uzvarēja FK Ventspils ar 2:0
Trešdien pulksten 19 Liepājā: Liepājas metalurgs - Sūduva (Lietuva). Pirmajā spēlē uzvarēja Sūduva 3:0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?