Dienas lasītājiem trīs gardu un neierastu putru receptes piedāvā Avalon Hotel šefpavāre Dace Gribuste.
Modernās putras
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Speltas kviešu graudi ar dārzeņiem, kūpinātu cū
350 g speltas kviešu graudu, 100 g kabaču, 150 g cūkgaļas
krūtiņas, 100 g burkānu; sēņu mērcei: 150 g meža sēņu, 150 g
sīpolu, 100 g saldā krējuma, sāls, pipari pēc garšas, eļļa
apcepšanai
1. Kviešu graudus ber katlā, pārlej ar ūdeni un vāra
gatavus.
2. Kabačus un burkānus sagriež kubiņos, apcep eļļā,
pievieno speltas graudiem.
3. Cūkgaļas krūtiņu apcep, liek uz
graudu un dārzeņu masas.
4. Gatavo sēņu mērci - meža sēnes kopā
ar sagrieztiem sīpoliem apcep eļļā, pievieno saldo krējumu, sāli,
piparus pēc garšas.
Pērļu grūbas ar kokteiļgarnelēm, kaltētiem tomātie
Sastāvdaļas: 350 g pērļu grūbu, 50 g garneļu, 40 g kaltētu
tomātu, 350 g saldā krējuma, 20 g smalki sagriezta bazilika, sāls,
pipari pēc garšas, 50 g cietā siera
1. Pērļu grūbas liek katlā,
pārlej ar ūdeni un vāra mīkstas.
2. Grūbām pievieno garneles un
saulē kaltētus tomātus.
3. Pēc tam iemaisa sasmalcinātu baziliku
un pievieno pēc garšas sāli un piparus. Visu vēl nedaudz
pavāra.
4. Pasniedzot pārkaisa ar cieto sieru.
Medū karamelizētas auzu pārslas ar biezpiena musu
Sastāvdaļas: 50 g medus, 20 g sviesta, 100 g auzu pārslu, 200 g
biezpiena, 100 g saldā krējuma, 30 g cukura; dzērveņu mērcei: 150 g
dzērveņu, 100 g cukura, 20 g kartupeļu cietes
1. Auzu pārslas
kopā ar medu un sviestu vienmērīgi apcep.
2. Biezpienu sakuļ ar
saldo krējumu un cukuru.
3. Biezpiena masu samaisa ar
atdzisušajām apceptajām auzu pārslām.
4. Dzērvenes sablendē ar
cukuru, izkāš, uzkarsē. Pieliek kartupeļu cieti, izmaisa un
uzkarsē, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.
5. Pasniedz ar
dzērveņu mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!