Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Nacionāļiem nav vajadzības eksperimentēt

Partijai lojāls vēlētāju loks, skaidra ideoloģija un uzticēšanās tagadējiem Saeimas deputātiem arī turpmāk ļaujot Nacionālajai apvienībai _Visu Latvijai!-_TB/LNNK (NA) izvairīties no eksperimentiem Saeimas vēlēšanās. Tās kandidātu saraksts, kuru plānots apstiprināt domes sēdē 8. jūlijā, lielus pārsteigumus nesola. Kandidātu vidū būs vairākas jaunas sejas, bet ar šiem cilvēkiem NA iepazīstināja jau Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kurās bija pieteikts gan Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Rihards Kols, gan režisors Edvīns Šņore.

Tāpat kā 11. Saeimas vēlēšanās, sarakstu līderu vidū būs NA līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars, kurš startēs pirmais Vidzemē, un Gaidis Bērziņš - Kurzemē. Latgalē ar pirmo numuru būs Saeimas deputāte Inese Laizāne, bet Rīgā - kultūras ministre Dace Melbārde, kas ir vēl viena jaunā seja. E. Šņori plānots pieteikt kā saraksta līderi Zemgalē. Pirmajā piecniekā būs arī iepriekšējo vēlēšanu sarakstu līderi - Imants Parādnieks Zemgalē un Einārs Cilinskis Rīgas apgabalā. Kolēģi E. Cilinskim gribēja ierādīt augstāku vietu, nekā politiķis pats vēlas. Tāpat sarakstu galvgalī būs Inguna Rībena un Janīna Kursīte-Pakule, kurām ir liela politiskā pieredze, bet tā ir krāta Vienotībā. Uz NA pārgāja arī Saeimas deputāts Gunārs Rusiņš, kurš ievēlēts no Reformu partijas.

Atšķirībā no citiem spēkiem, kas sarakstos iekļāvuši pašvaldību vadītājus, NA vietējo līderu nav tik daudz, tāpēc viņi turpinās darbu pašvaldībā, atzina līdzpriekšsēdētājs G. Bērziņš. Vēlēšanās piedalīsies tikai daži pašvaldību deputāti - arī no Rīgas domes. Sarakstā atkal būs Saeimas frakcijas vecākais konsultants Jānis Iesalnieks, kurš 11. Saeimas vēlēšanas izlaida, jo bija radījis rezonansi ar izteikumiem sociālajos tīklos pēc traģēdijas Norvēģijā, kur labējais ekstrēmists Anderss Bērings Breivīks sarīkoja masu slepkavību. J. Iesalnieks tagad skaidro, ka viņa ieraksti toreiz bija nepareizi interpretēti, taču viņš negribējis kaitēt partijas tēlam un tāpēc nekandidēja. «Nekad neesmu liekuļojis un saku, ko domāju, bet tagad rūpīgāk pārdomāšu formulējumus, lai tos nevar pārprast,» sacīja J. Iesalnieks. Viņš sociālajos tīklos ir arī aktīvs Vienotības kritizētājs, par ko liecina kaut vai šāds ieraksts Twitter: «Tagad pasakiet man - ar ko Vienotības valdīšana atšķiras no nekaunīgākajiem prihvatizācijas gadiem 90os?»

Vienotība ir NA ideoloģiski tuvākais sabiedrotais, bet līdz ar to - arī konkurents. Jaunā konservatīvā partija, kuru izveidoja NA bijušais biedrs Jānis Bordāns, pagaidām netiek uzskatīta par apdraudējumu vēlēšanās. «Jānis Bordāns mēģina pozicionēties kā nacionāli konservatīvs politiķis, bet partija nav līdz galam iezīmējusi nacionāli konservatīvās vērtības,» komentē G. Bērziņš. Viņš joprojām uzskata, ka nelielu partiju pieteikšana vēlēšanās šķeļ latvisko vēlētāju - ja tās neiekļūs Saeimā, ieguvējs būs Saskaņas centrs. NA 8. jūlijā prezentēs arī programmu, kurā uzsvars būs uz demogrāfijas un valsts drošības jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?