Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nākamnedēļ sāks ziemas postījumu lāpīšanu uz ceļiem

Autoceļu uzturētāji gan Rīgā, gan reģionos jau no nākamās nedēļas plāno uzsākt intensīvus ceļu lāpīšanas darbus, lai salabotu ieilgušās ziemas jaunizveidotās bedrītes, pavēstījuši uzņēmuma va/s Latvijas Valsts ceļi (LVC) un Rīgas domes pārstāvji. Ceļu uzturētāji skaidro - darbus būs iespējams uzsākt pēc tam, kad to atļaus laika apstākļi. Uz valsts lielākajiem autoceļiem un Rīgā darbi turpināsies līdz maija beigām, bet reģionālo ceļu lāpīšana beigsies jūnija vidū.

LVC pārstāvis Mārtiņš Dambergs norādīja, ka kopumā šogad uzņēmums plāno remontēt 500-550 tūkstošus kvadrātmetru bedru un tas izmaksās aptuveni sešus, septiņus miljonus latu. Kopējais ceļu lāpīšanas darbu apjoms un tā izmaksas var mainīties, ja ceļu apsekošanas un remonta laikā tiks atklāti pirms tam nepamanīti bojājumi. Saskaņā ar LVC informāciju kopumā šogad no valsts budžeta autoceļu uzturēšanai ir atvēlēti 81,8 miljoni latu, no kuriem 18,3 miljonus saņems pašvaldības, un šis apjoms ir pietiekams tikai ceļu tīrīšanai un remontam, bet ne rekonstrukcijai. Savukārt ceļu rekonstrukciju pēdējos gados galvenokārt nodrošina Eiropas Savienības finansējums, kurš šogad veidos 88,2 miljonus latu.

Ārpus Rīgas, kur par autoceļu uzturēšanu ir atbildīgs LVC, šogad bedrīšu lāpīšanu plānots pabeigt par aptuveni divām nedēļām ātrāk nekā pērn. Kopumā uz valsts galvenajiem ceļiem, kuri savieno Rīgu ar lielākajām pilsētām vai arī ir ar starptautisku nozīmi, remonti tiks pabeigti līdz 18. maijam, uz reģionālajiem ceļiem, kas savieno Latvijas pilsētas, - līdz 1. jūnijam, bet uz vietējiem ceļiem - līdz 17. jūnijam. Savukārt grants ceļi tiks līdzināti, tiklīdz to virsma būs pilnībā atkususi un apžuvusi.

LVC sniegtā informācija liecina - bēdīgi slavenā Cēsu-Madonas šoseja, kas pamudināja Vecpiebalgas iedzīvotājus piketā pie valdības pieprasīt tās remontu, ir ierindota starp ceļiem ar augstāko prioritāti un attiecīgi varētu tikt saremontēta līdz maija vidum.

Savukārt Rīgas dome informējusi, ka intensīvu bojāto ceļu remontu Rīgā uzsāks no nākamās nedēļas un lielāko daļu bedru cer salāpīt līdz maija beigām. Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) žurnālistiem atklāja, ka šobrīd Rīgas dome ielu remontam ieplānojusi izlietot 400 000 latu. Tomēr, ņemot vērā, ka dome aicinājusi pilsētas iedzīvotājus ziņot par ceļa bojājumiem, kopējais darbu apjoms un izmaksas, visticamāk, pieaugs, norādīja N. Ušakovs. Vispirms tiks remontētas 15 nozīmīgākās ielas, kurās pašlaik avārijas bedru remonti tiek veikti ar aukstā asfalta ieklāšanu, - bedres vispirms lāpīs uz Ulmaņa gatves satiksmes pārvada, Bieķēngrāvja satiksmes estakādes, Braslas ielā, Skanstes ielā, Brīvības ielas posmā no Silciema ielas līdz Teikai, Sporta ielā, Biķernieku ielā, Maskavas ielā, Jaunciema gatvē, Brūkleņu ielā, Ozolciema ielā, Jūrmalas gatvē, Rostokas ielā, kā arī Daugavgrīvas ielā un Dārziņu ielā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?