Tāpēc jaunatvērtās Pārdaugavas kafejnīcas Kairi konditoru pāris Maija un Jānis Kairi, gaidot Mātes dienu, piedāvā vienkārši pagatavojamus desertus, kas neprasīs daudz pūļu mammām un būs pa spēkam arī bērniem, jo grūtākā sastāvdaļa - smilšu vai kārtainā mīkla - nāk no lielveikalu saldētavu vitrīnām, savukārt bezē cepumi - no saldumu plauktiem. Visos trijos desertos pavasarīgas garšas nianses piešķirs rabarberi, skābenes, pirmās zemenes.
Našķi mīļajām mammām
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
8. Pīrāgu nedaudz atdzesē, tad ņem ārā no formas u
Sastāvdaļas 10 personām: 300 g smilšu mīklas pamatnei + 100 g
smilšu mīklas virsiņai, 200 g cukura, 70 g mannas, 700 g rabarberu,
100 ml ūdens, šķipsna kanēļa
1. Šis sastāvdaļu daudzums
paredzēts 24 cm diametra kūkas formai. Mīklu pamatnei izrullē aplī,
liek formā, piespiež pie maliņām un cep iepriekš uzkarsētā
cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūšu, līdz tā gatava - gaiši
brūna.
2. Formu izņem no cepeškrāsns un noliek malā, lai tā
atdziest. Cepuma ripu ārā neņem.
3. Nomizo rabarberus, sagriež
tos gabaliņos, liek katliņā ar ūdeni, uzvāra un pavāra kādas piecas
minūtes, līdz rabarberi mīksti.
4. Rabarberu masu iebiezina ar
mannu - lēni berot un pakāpeniski maisot (lai neveidojas kunkuļi),
rabarberiem pievieno mannu un uz lēnas uguns ļauj uzvārīties un
mannai uzbriest. Pievieno kanēli.
5. Rabarberu un mannas masu
liek uz izceptās mīklas, izlīdzina.
6. No atlikušās mīklas (100
g) ar rokām veido īkšķa lieluma bumbiņas un liek pār rabarberu
masu. Bumbiņas nedaudz iegrims šajā masā.
7. Cepamformu liek
atpakaļ cepeškrāsnī un vēlreiz 180 grādos cep 20 minūtes, līdz
mīklas bumbiņas gatavas.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 1 personai: 8 bezē cepumi, 60 g caur sietu izberzta
biezpiena, 60 g maskarpones siera, 60 g saldā krējuma, 30 g cukura,
1/2 tējk. vaniļas cukura, 5 skābeņu lapiņas; mērcei - 100 ml
bezpiedevu biolakto, 2 tējk. cukura, nedaudz svaigu vai saldētu
zemeņu, pēc vēlēšanās - piparmētru lapiņas, zemenes
dekorēšanai
1. Biezpienu, maskarpones sieru sajauc, pievieno
saldo krējumu, vaniļas cukuru un cukuru un visu saputo vienmērīgā
masā.
2. Skābenes smalki sakapā un iecilā biezpiena masā.
3.
Biolakto sablendē ar cukuru, zemenēm un piparmētrām.
4. Uz
deserta šķīvja tornītī kārto visas sastāvdaļas pa kārtām. Dekorē ar
zemenēm.
6. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt pīrāgu ar pūdercuku
Sastāvdaļas 10 personām: 400 g saldētas kārtainās mīklas (1
iepakojums), 200 g cukura, 70 g mannas, 700 g rabarberu, 100 ml
ūdens, šķipsna kanēļa, pūdercukurs pārkaisīšanai
1. Plāksnes
(parasti paciņā ir četras plāksnes) izņem no saldētavas, atlaidina
un izrullē - cenšas, lai visas būtu vienādā izmērā. Sabaksta ar
dakšiņu, lai cepoties neceļas uz augšu.
2. Plāksnes liek uz
cepešpannas, tad iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos
apmēram 15 minūšu, līdz tās zeltaini brūnas.
3. Izņem no
cepeškrāsns, drusku atdzesē.
4. Pa to laiku sagatavo rabarberu
masu (skat. recepti Smilšu mīklas pīrāgs ar rabarberiem).
Sadala šo masu trijās līdzīgās daļās.
5. Kārto kūku. Apakšējā
kārtā liek pirmo plāksni - to pārziež ar rabarberu un mannas masu;
šo procesu atkārto vēl divas reizes. Augšējai kārtai rabarberu masu
pāri neliek, bet uzliek nelielu slogu, lai mīklas kārtas sasūcas ar
rabarberu pildījumu. Patur šo slogu kādas 10-20 minūtes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!