Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Nebijis vārtu birums

Četrdesmit vārti astoņās spēlēs jeb vidēji pieci vārti mačā - neticami rezultatīvs bija otrdienas futbola vakars UEFA Čempionu līgā. Vārti tika gūti katrai gaumei, un visvairāk ar to līdzjutējus iepriecināja Minhenes Bayern un Doņeckas Shakhtar futbolisti, uzstādot vairākus rezultativitātes rekordus.

«Kad es spēles laikā uz tablo ieraudzīju rezultātu Roma un Bayern mačā, nospriedu, ka tablo ir salūzis. Bet Bayern ir ļoti spēcīga komanda ar vislabāko treneri,» sava mača pēcspēles preses konferencē citas grupas spēli bez ievērības nevarēja atstāt Barcelona galvenais treneris Luiss Enrike. Viņa vadītā komanda mājās ar 3:1 pārspēja Ajax, un jau spēles gaitā treneris ar ļoti agru Lionela Mesi nomainīšanu norādīja, ka sācis gatavoties El Clasico duelim pret Madrides Real sestdien, bet pat pirms tik nozīmīga notikuma žurnālisti viņu nebeidza tirdīt arī par Bayern 7:1 sagrāvi pār Roma.

«Tā bija taktiska katastrofa. Šī bija mana kļūda, nevis spēlētāju. Zaudējums pret Bayern nav nekas negaidīts, jo viņi uzvar gandrīz visas savas spēles, bet izdarīt to šādā veidā ir patiešām sāpīgi,» pamatoti paškritisks pēc mača bija Roma galvenais treneris Rudi Garsija, uzsverot, ka nav izvēlējis pareizo stratēģiju. Viņš lika padotajiem censties kontrolēt notikumus laukumā, taču ar šādu pieeju romiešu aizsardzība neizturēja pret futbolistiem, kuri sekundes desmitdaļā var paveikt brīnumu, ja vien viņiem dod tam brīvu vietu. Taču var jau arī saprast Roma - Itālijā klubs dominē pār lielāko daļu komandu jau otro gadu, bet Čempionu līgā tagad atgriezies pēc daudziem gadiem, tāpēc nezināja, ka kāds var būt ievērojami pārāks.

Arī paši Bayern futbolisti pēc spēles vienbalsīgi norādīja uz treneru dueli - Peps Gvardiola esot veicis fantastisku pretinieka analīzi un licis saviem padotajiem spēlēt citādi, ātrāk nonākt līdz sitiena pozīcijai. Taču Gvardiola ne tuvu nebija apmierināts ar savas komandas sniegumu. «Šī ne tuvu nebija perfekta spēle. Pirmās minūtes nebija tik labas, un otrajā puslaikā Roma spēlēja ļoti labi. Ja ļauj viņiem spēlēt, Roma ir ļoti bīstams pretinieks. Mēs ar viņiem spēlēsim pēc divām nedēļām, un tā būs pavisam cita spēle - šodiena bija kā negadījums.»

Bayern kļuva par pirmo komandu turnīrā, kas izbraukuma mačā vienā puslaikā guva piecus vārtus. Viņiem tam bija nepieciešamas 36 minūtes, bet Doņeckas Shakhtar paveica to pašu viesos pret BATE (7:0) 40 minūtēs. Doņeckas kluba uzbrucējs Luiss Adrianu atkārtoja Lionela Mesi rekordu - pieci vārti spēlē. «Gūt trīs vārtus ir fantastiski, bet piecus - neprāts,» savu veikumu komentēja pats futbolists.

Roma komandai vienīgais labums no otrdienas, kā atzina Rudi Garsija, bija Mančestras City klupiens Maskavā - Anglijas čempioni izsēja divu vārtu pārsvaru, un CSKA galotnē izrāva pirmo punktu «nāves» grupā (2:2). «Armijniekiem» kompensācijas laikā uz maiņu nāca Aleksandrs Cauņa, kuram tā bija pirmā oficiālā spēle pēc teju 13 mēnešu pauzes vairāku savainojumu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

UEFA Čempionu līga
E grupa: CSKA M - Mančestras City 2:2 (Dumbija 65., Natčo (11 m) 86. - Agvero 29., Milners 38.), Roma - Bayern 1:7 (Žervinjo 66. - Robens 9., 30., Getce 23., R. Levandovskis 25.,
T. Millers (11 m) 36., Riberī 78., Šakiri 80.). Tabula: Bayern 9 punkti, Roma 4, Man. City 2, CSKA 1.
F grupa: APOEL - PSG 0:1 (Kavani 87.), Barcelona - Ajax 3:1 (Neimārs 7., Mesi 24., S. Ramiress 90. - El Gazi 88.). Tabula: PSG 7, Barcelona 6, Ajax 2, APOEL 1.
G grupa: Schalke - Sporting 4:3 (Obasi 34., Huntelārs 51., Hēvedess 60., Čuopo-Motings (11 m) 90. - Nani 16., Adriens Silva (11 m) 64., 78.), Chelsea - Maribor 6:0 (Remī 13., Drogba (11 m) 23., Terijs 31., Vilers (s.v.) 54., E. Azārs (11 m) 77., 90.). Tabula: Chelsea 7, Schalke 5, Maribor 2, Sporting 1.
H grupa: BATE - Shakhtar D 0:7 (Alekss Teišeira 11., Luiss Adrianu (11 m) 28., 36., 40., 44., (11 m) 82., Duglass Košta 35.), Porto - Bilbao 2:1 (Erera 45., Kvarešma 75. - Giljermo Fernandess 58.). Tabula: Porto 7, Shakhtar D 5, BATE 3, Bilbao 1.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?