Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Nebūs otrā plāna lomās

Ar Latvijas spēlētāju pārstāvēto klubu dueli pirmdien Jekaterinburgā sākās FIBA sieviešu basketbola Eirolīgas finālturnīrs. Lielu pārsteigumu nebija, jo laukuma saimnieces un turnīra galvenās favorītes UGMK basketbolistes ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu ierindā pārliecinoši pieveica finālsacensību debitanti un krietni pieticīgākas ambīcijas lolojošo Orenburgas Nadežda ar Elīnu Babkinu sastāvā. Cīņu par titulu abas komandas turpina no atšķirīgām pozīcijām, taču ir apņēmības pilnas sasniegt pirms sezonas izvirzītos mērķus.

Pēc nepilnu ceturtdaļu ilgušās pretinieku izpētes Jekaterinburgas UGMK basketbolistes pārliecinoši pārņēma spēles grožus savās rokās. Ļoti palīdzēja WNBA zvaigznes Daienas Taurasi pieci pēc kārtas trāpītie tālmetieni, kas ievirzīja līdzīgi sākušos spēli mierīgākā gultnē. Nadežda galvenais treneris Georgs Dikeulaks pēc spēles neslēpa, ka tās gaitā pietaupījis spēlētāju spēkus izšķirošajām cīņām pret pārējām pretiniecēm.

Latvijas basketbolistes spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa jau pirmajā ceturtdaļā. Jēkabsone-Žogota 19 minūtēs guva 8 punktus (1/3 2 p., 2/8 3 p.), 3 atlēkušās bumbas un atdeva 3 rezultatīvas piespēles, bet Babkinai 28 minūtēs 7 punkti (1/2 2 p., 1/3 3 p., 2/2 1 p.) un 3 rezultatīvas piespēles.

UGMK komanda jau vairāk nekā desmit gadus ir Eiropas dāmu basketbola elitē, bet pēdējās sezonās, kad finansiālās problēmas vajā vairumu līdzšinējo konkurenšu, dominē visos turnīros, kuros piedalās. Trešo sezonu šo vienību pārstāv arī Jēkabsone-Žogota, kurai gan pimrais astoņu komandu finālturnīrs 2011. gadā gāja secen savainojuma dēļ, bet pērn viņa spēlēja maz. Šosezon, lai gan vadošajās lomās joprojām ir aizokeāna zvaigznes, arī latviete spēlē jau krietni vairāk un daudz pārliecinošāk, vidēji spēlē gūstot 9,3 punktus.

Mājinieču galvenās favorītes ir pēdējos gados ierastās bagātākās turku komandas Fenerbahce un Galatasaray, kā arī otrs spēcīgākais Krievijas klubs Maskavas apgabala Spartak. Visas trīs ir otrā apakšgrupā, kas nozīmē, ka vismaz viena no tām nesasniegs pat pusfinālu.

Elīnas Babkinas pārstāvētais Nadežda klubs savā divdesmitajā pastāvēšanas gadadienā cer sasniegt augstas vietas gan Eirolīgā, gan Krievijas čempionātā. Sezonas gaitā gan klubam draudēja izgāšanās abās frontēs, taču bijušajam Latvijas izlases galvenajam trenerim Dikeulakam izdevās uztaustīt panākumu taku, tostarp gada sākumā piesaistot arī Babkinu. Saprotams, ka komanda pirmajā spēlē necentās iesaistīties skriešanās sacensībā ar favorītēm, lai saglabātu pietiekami daudz spēka cīņām par otro ceļazīmi uz pusfinālu. Visu komandu pārstāvji apzinās - lai sasniegtu augstākos mērķus, svarīgs būs soliņa garums un tā fiziskais spēks, jo nedēļas laikā četrām labākajām komandām paredzētas piecas spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

FIBA Eirolīgas finālturnīrs
A grupa: Galatasaray (Turcija) 1 uzvara - 0 zaudējumu, Fenerbahce (Turcija) 1-0, Kayseri (Turcija) 0-1, Spartak (Krievija) 0-1
B grupa: UGMK (Krievija) 1-0, Bourges (Francija) 1-0, USK Prague (Čehija) 0-1, Nadežda (Krievija) 0-1
7.-9.IV priekšsacīkstes
11.IV pusfināls
13.IV spēle par 3. vietu, fināls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?