Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Neizmanto iespēju paklusēt

Māris Zanders

Bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Alans Grīnspens esot bijis tik pazīstams ar savu neskaidro izteikšanās veidu, ka reiz kādā preses konferencē pats pajokojis: «Jūs sapratāt, ko es teicu, tad laikam būšu pārteicies.» Atšķirībā no Grīnspena Latvijas politiķiem pašironijas nav, toties spējas miglaini izrunāties gan netrūkst.

No sirds Latvijai (NSL) frakcija Saeimā šomēnes balsoja pret stingrāku regulējumu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanā. Varētu pieņemt, ka iemesls saistīts ar partijas pārliecību, ka atļauju tirdzniecība nav nekas slikts. Personīgi nepiekrītu, tomēr viedokli respektēju. Taču, ja ieskatāmies partijas interneta vietnē, izrādās, ka biedri balsojuši pret tāpēc, ka... «pēc būtības nepiekrīt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanai ārzemniekiem pret nekustamā īpašuma iegādi» (20. novembris). Respektīvi, tik ļoti neatbalsta modeli, ka neatbalsta arī tā pakāpenisku demontāžu. Savdabīgi.

Te gan jāsaka, ka tikpat burvīgi izsakās NSL oponenti. Tajā pašā dienā Nacionālās apvienības (NA) mājaslapā parādījies Raivja Dzintara sirds nemiers: «Ar bažām skatāmies uz situāciju izglītības sektorā, kur pedagogu atalgojumam paredzēts atvēlēt krietni mazāk līdzekļu, nekā uz to bija cerējušas pedagogu arodbiedrības.» Ai, nu beidziet kreņķēties! Dienu iepriekš (19. novembrī) cits NA līderis Imants Parādnieks taču skaidri un gaiši aģentūrai LETA paskaidroja, ka šis jautājums NA «nav tieša kompetence». Citiem vārdiem sakot, visnotaļ atbalsta, tomēr neiejauksies, jo tā nav NA «tieša kompetence». Līdzīgi kā zemkopība, aizsardzība, iekšlietas utt.

ZZS pārstāvošā ekonomikas ministre 18. novembra svētku uzrunā novēl Latvijas iedzīvotājiem «izrauties no savas komforta zonas» (videomateriāla 2. minūte). Kādas tieši «komforta zonas»? Trūkuma? Nez ko par to teiktu citi ZZS politiķi, piemēram, labklājības ministrs? Starp citu, interesanti, ka nākamā gada valsts budžeta karstākajā apspriešanas laikā Uldis Augulis Briselē iepazīstināja citus eiropiešus ar tādām revolucionārām atklāsmēm kā «ekonomiskajām un sociālajām prioritātēm jābūt savstarpēji papildinošām», savukārt cita zaļzemniece Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča satricināja Romu ar atklājumu: «jo augstāks izglītības līmenis, jo augstāks arī nodarbinātības līmenis, un otrādi» (citāti no ZZS mājaslapas).

Šādas verbālās caurejas piemērus varētu turpināt uzskaitīt, ilustrācijai izmantojot arī citu partiju pārstāvju izteikumus. Vai nu amatpersonas patiešām nesaprot, ka šādi piesārņo informatīvo telpu, vai arī saprot, bet neuzskata to par būtisku. Abi varianti nelāgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?