Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Neļāva sevi noķert

Nervozā gaisotnē BK Ventspils trešdien Arēnā Rīga galotnē teju izlaida no rokām pārsvaru, tomēr Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas otrajā spēlē galotnē tomēr salauza VEF Rīga pretestību (75:72), panākot izlīdzinājumu sērijā līdz četrām uzvarām 1-1. Trešā spēle svētdien pulksten 17 Ventspilī.

Pēdējās divās sezonās mājiniekiem pēc zaudējuma pirmajā spēlē nākamajā izdevās revanšēties un ielikt pamatu uzvarai visā sērijā. Iespējams, šī doma spārnoja Ventspils basketbolistus, kuri jau cīņas sākumā teju vai nepieklājīgi strauji audzēja pārsvaru, kas sestajā minūtē sasniedza pat 15 punktu (7:22). Rīdzinieki meta garām no visām distancēm, it kā būtu pirmsspēles pieteikumu spožo prožektoru apžilbināti. Tikmēr Ventspils komandas sastāvā par neveiksmīgo iepriekšējo spēli reabilitējās centrs Brendons Hanters, gūstot 13 no komandas pirmajiem 16 punktiem. Uz VEF soliņa bija vērojams neliels haoss - treneris Ramūns Butauts šo sešu minūšu laikā pat divreiz paguva «nosēdināt» pirmās spēles sākuma galveno varoni Artjomu Parahovski.

Pēc ilgiem meklējumiem Butautam tomēr beidzot izdevās atrast īsto sastāvu. Inerci vefiešu straujajai iedzīšanai deva Trevona Hjūza atgriešanās sastāvā pēc ilgstošas kājas muskuļa savainojuma dziedēšanas. Veiklais Hjūzs īsā laikā izkārtoja brīvus tālmetienus Kristapam Janičenokam un Sandim Valteram, savukārt Keins ne tikai teicami padarīja savu darbiņu cīņā zem groza, bet arī produktīvi darbojās uzbrukumu noslēguma fāzē. BK Ventspils pēc 31 punkta pirmajā ceturtdaļā astoņās nākamajās minūtēs izdevās iemest tikai četrus, un puslaika galotnē tablo jau vēstīja par neizšķirtu (37:37).

Izsētais pārsvars gan nelika ventspilniekiem zaudēt galvu. Vēl pirmā puslaika beigās ar Jāņa Strēlnieka un Brendona Hantera pūlēm izdevās iegūt nelielu pārsvaru, ko viesi noturēja līdz pat galotnei. Sanda Valtera trāpīgums no tālās distances ļāva VEF izskaņā pat divas reizes nopietni apdraudēt pretinieku līderpozīcijas, taču gan pašiem pietrūka aukstasinības, gan pretinieki nospēlēja precīzi un realizēja savas iespējas. Sanda Valtera metiens no centra līdz ar spēles beigu signālu nodrebināja groza stīpu, taču tīkliņā nekrita. BK Ventspils uzvarēja ar 75:72 un panāca izlīdzinājumu 1-1 sērijā līdz četrām uzvarām.

«Ja galotnē visu izšķir viens, divi punkti, protams, nozīmīgu lomu spēlē veiksme,» atzina BK Ventspils galvenais treneris Guntis Endzels. «Pēc iepriekšējās spēles izdevās ievērojami uzlabot metienu precizitāti, kā diena pret nakti bija Brendons Hanters - viņš pats pēc pirmās spēles teica, ka tik slikti jau nu gan vairs nenospēlēs.» Treneris gan pārmeta spēlētājiem pārlieku atslābināšanos pēc veiksmīgā spēles sākuma - tas ļāvis VEF Rīga basketbolistiem pietuvoties un saasināt intrigu cīņā. Uzbrukumā pietrūkst Rašada Andersona trāpīguma - spēlētājs joprojām nav atguvies pēc ilgāku laiku iepriekš gūtā savainojuma, turklāt siltajā pavasara saulītē paguvis apaukstēties.

Līdzšinējās divās finālsērijas spēlēs pārāki bijuši viesi. «Māju priekšrocības šoreiz nav tik izteiktas. Ja spēlē ar sirdi un dvēseli, šo starpību viegli sadeldēt,» norāda Endzels. Viņa vadītā komanda gan ir apņēmības pilna svētdien sērijas trešajā spēlē izcīnīt uzvaru savā laukumā.

Tikmēr cīņā par LBL bronzas medaļām Liepājas lauvas pirmajā spēlē savā laukumā ar 100:79 apspēlēja komandu Barons/O!Karte, sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-0.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VEF Rīga72
BK Ventspils75

(18:31, 37:41, 51:56)
LBL fināla 2. spēle
sērijā 1-1
VEF Ventspils
Janičenenoks 13 Efedžuku 20
Bertāns 9 Hanters 17
K. Bērziņš 7 J. Strēlnieks 16
Parahovskis 6 A. Bērziņš 16
Bakičs Vairogs 2
Rezervisti
Valters 18 Kuzminsks 4
Keins 12 A. Strēlnieks
Hjūzs 7 Kārters
Šeļakovs Andersons
Blaus
Gulbis
Statistika
21/46 2 p. 23/48
7/28 3 p. 4/12
9/14 1 p. 17/28
36 atlēkušās 40
13 piespēles 12
14 kļūdas 16
15.V sērijas 3. spēle Ventspilī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?