Neparasto pankūku rīts
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Šokolādes pankūkas ar rudzu miltiem
2 personām vajadzēs: 75g rudzu miltu, 75g kviešu miltu, 3 ēd. k.
tumšā kakao pulvera, 0,5 tējk. dzeramās sodas, 1/4 tējk. cepamā
pulvera, 80g nerafinēta brūnā cukura, 1 tējk. vaniļas cukura,
šķipsniņu sāls, 1 viegli sakultu olu, 250 ml piena, eļļu cepšanai,
šokolādes mērci, putukrējumu un zemenes pasniegšanai
1. Lielā
bļodā iesijā rudzu un kviešu miltus, pievieno kakao pulveri, sodu,
cepamo pulveri, nerafinēto cukuru, vaniļas cukuru un sāli.
2.
Otrā (mazākā) bļodā sakuļ olu ar pienu, ko pēc tam ielej bļodā ar
miltu maisījumu. Maisa, kamēr iegūst viendabīgu masu. Noliek malā
uz 10 minūtēm.
3. Uzkarsētā eļļā uz vidēji zemas uguns cep
pankūkas apmēram 10 cm diametrā no abām pusēm, kamēr pankūku
maliņas kļūst tumšākas.
4. Pasniedz siltas kopā ar šokolādes
mērci, putukrējumu un svaigām zemenēm.
Bez nosaukuma
3-4 personām vajadzēs: 330 g mannas, 115 g kviešu miltu,
šķipsniņu sāls, 45 g cukura, 2 tējk. cepamā pulvera, 650 ml silta
(bet ne karsta) ūdens, 1 ēd. k. sausā rauga, eļļu cepšanai,
pūdercukuru pasniegšanai
1. Lielā bļodā samaisa mannu,
miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri.
2. Raugu iemaisa
nelielā ūdens daudzumā. Pārējo ūdeni un rauga maisījumu lej bļodā
ar miltiem.
3. Visu kārtīgi samaisa ar mikseri vai virtuves
kombainu, lai izveidotos viendabīga (šķidra) mīkla. Bļodu pārklāj
ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uz 20-30 minūtēm.
4. Mīkla
gatava cepšanai, kad virspusē tā kļuvusi gaišāka un izveidojušies
burbuļi, kā arī konsistence kļuvusi daudz biezāka.
5. Pankūkas
cep 10 cm diametrā uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, līdz to maliņas
ir kļuvušas zeltaini brūnas.
6. Pasniedz karstas.
Bez nosaukuma
3-4 personām vajadzēs: 100 g kokosriekstu skaidiņu, 100 g kviešu
miltu, 1 ēd. k. cepamā pulvera, 2 viegli sakultas olas, 400 ml
kokosriekstu piena istabas temperatūrā, 2 ēd. k. šķidra medus vai
agaves sīrupa; sīrupam ar banāniem: 150 g cukura, 1 bioloģiskā
citrona sulu un miziņu, 1 lielu vai 2 mazākus banānus, nomizotus un
sagrieztus šķēlītēs
1. Blenderī liek kokosriekstu skaidiņas
kopā ar miltiem un cepamo pulveri. Sablendē, līdz kokosriekstu
skaidiņas pārvēršas pulverī.
2. Miltu masai pievieno olas,
kokosriekstu pienu, medu vai agaves sīrupu. Maisa, kamēr iegūst
viendabīgu mīklu. Pārklāj un noliek malā uz 15 minūtēm.
3. Kamēr
mīkla briest, pagatavo citronu sīrupu - mazā katliņā ber cukuru,
kam pievieno citrona sulu un miziņu. Lēnām uzvāra un samazina uguni
uz zemu līmeni, turpina vārīt, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīrupa
apjoms samazinājies uz pusi.
4. Pievieno banāna ripiņas,
izmaisa, turpina vārīt vēl 1 minūti, tad nogriež uguni.
5. Uz
pannas uzkarsē eļļu, un ar ēdamkaroti liek mīklu. Cep 2-3 minūtes
no katras puses, līdz pankūku maliņas kļūst zeltaini brūnas.
6.
Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu sīrupā karamelizētajiem
banāniem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri