Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Neraudi pēc manis, Argentīna!

Trīs gados pēc kārtas viens no visu laiku labākajiem futbolistiem Lionels Mesi ar Argentīnas izlasi piedalījās dažādu turnīru finālos, un visās trīs reizēs viņš ar tautiešiem palika garu degunu. 2014. gadā Pasaules kausa finālā Argentīna atzina Vācijas pārākumu (0:1) papildlaikā, bet 2015. un 2016. gadā Copa America finālu pēcspēles sitienu sērijā zaudēts Čīlei.

Neskaitāmus futbola rekordus labojušajam Mesi vissāpīgākais bija trieciens, kas piedzīvots svētdien, jo viņš nerealizēja savu pēcspēles sitienu, netrāpot bumbu vārtu taisnstūrī. Viņa izlase zaudēja ar 2-4. «Esmu noslēdzis savas gaitas izlasē. Darīju, ko varēju, bet ir sāpīgi nekļūt par čempionu,» pēc spēles paziņoja 29 gadus vecais Mesi.

«Ar izlasi esmu bijis četros finālos, taču nevienā no tiem nav izdevies izcīnīt uzvaru, tāpēc tas nav priekš manis. Es centos. Trofejas ir tas, ko gribēju visvairāk, bet nespēju pie tām tikt, līdz ar to, domāju, manas gaitas izlasē ir noslēgušās,» Mesi nosauca sava lēmuma iemeslus. 29 gadi futbolā ir vecums, kad tiek aizvadīti praktiski labākie gadi, tāpēc Mesi paziņojums daudziem futbola faniem pasaulē bija negaidīts. Viņš gan turpinās spēlēt klubu futbolā, bet izlasei vismaz pagaidām ir sacījis ardievas.

Daži gan norāda, ka patiesībā Mesi ar šādu paziņojumu licis pārdomāt Argentīnas Futbola federācijai pastāvošās problēmas Argentīnas izlases organizācijā, taču pats Mesi noliedz iespējamo atgriešanos. «Es vairs nemēģināšu to vēlreiz, un nebūs nekādas atgriešanās.»

Tiek minēts, ka bez Mesi - tituliem bagātākā vīra futbola vēsturē - nav iedomājama Argentīnas izlase. Cits argentīniešu līderis Serhio Agvero pēc mača pauda cerību, ka Lionels savu lēmumu pārdomās, bet atklāja arī, ka Mesi varētu būt sekotāji. «Ir vairāki spēlētāji, kuri apsver iespēju likt punktu karjerai izlasē. Šis bija visu laiku sliktākais zaudējums, tāpēc varētu būt laiks dot vārdu citiem spēlētājiem.» Argentīnas laikraksts La Nacion ziņo, ka Mesi piemēram sekos arī Agvero, Havjērs Maskerano un Gonsalo Igvains, bet ESPN Deportes ziņo, ka to pašu darīšot arī Anhels Di Marija, Lukass Bilja, Ezekviels Laveci un Evers Banega.

Ar vienīgo klubu savā karjerā FC Barcelona Mesi astoņas reizes triumfējis Spānijas čempionātā, četrreiz UEFA Čempionu līgā, bet ar Argentīnas izlasi viņa vienīgais panākums ir olimpiskais zelts 2008. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Lionels Mesi

futbolists, uzbrucējs
Dzimis: 1987. gada 24. jūnijā
Klubu karjera: Barcelona (2004-, 348 spēles, 312 vārtu)
Tituli ar klubu: astoņkārtējs Spānijas čempions (pēdējoreiz 2016. gadā), četrkārtējs UEFA Čempionu līgas uzvarētājs (2015), 16 titulu nacionālo un starptautisko kausu izcīņās
Rekordi: Visvairāk Ballon d'Or balvu (5), visvairāk vārtu (312) un rezultatīvu piespēļu (127) Spānijas čempionātā, visvairāk vārtu kalendārajā gadā (91 vārti 2012. gadā) u. c.
Argentīnas izlasē: debitēja 2005. gadā 18 gadu vecumā, 113 spēļu, 55 vārti (rekords), olimpiskais čempions (2008), Pasaules vicečempions (2014), trīskārtējs Copa America vicečempions (2016)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?