Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

No kuģa uz hokeja balli

Nepilna nedēļa ir palikusi līdz Latvijas hokeja izlases pirmajam treniņam, gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm. Labā ziņā ir tā, ka nevienam nav nopietna savainojuma, kas ir vienīgais iemesls izmaiņu veikšanai sastāvā. Sliktā vēsts ir, ka līdz pirmajai olimpiskajai spēlei nebūs neviena pārbaudes mača. Latvija olimpisko turnīru uzsāks 12. februārī ar spēli pret Šveici.

«Organizatorisku problēmu dēļ visas pārbaudes spēles Sočos ir atceltas,» Dienu informēja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. Krieviem radušies sarežģījumi ar tiesnešu nodrošināšanu, bijuši arī citi iemesli, tāpēc iepriekš saplānotās spēles nenotiks. Latvijas izlasei bija paredzēts 8. februārī spēlēt ar Krieviju, bet 10. februārī - ar Austriju.

Krievijas izlasei 8. februārī ir problemātiski arī nokomplektēt sastāvu. Līgumreisi ar NHL hokejistiem no Ziemeļamerikas izlidos tikai 9. un 10. februārī. Tas nozīmē, ka spēlētāji Sočos ieradīsies attiecīgi vienu dienu vēlāk. Krieviem deviņi spēlētāji ir no KHL, pārējie spēlē NHL. It kā bijusi doma, ka uz spēli ar Latviju tiktu pieaicināti papildu spēlētāji, bet laikam arī šajā ziņā radušies sarežģījumi. «Konkrētajā gadījumā mēs neko nevaram iespaidot. Ir jāsamierinās ar radušos situāciju. Atšķirībā no komandām, kurās pārsvarā ir NHL spēlētāji, mums vismaz būs iespēja aizvadīt vairāk koptreniņu,» pozitīvu noskaņu cenšas uzturēt Baldonieks.

Pirmais izlases treniņš notiks sestdien, 1. februārī, Volvo sporta kompleksā. «Plānoju, ka pirmajā treniņā būs jau liela daļa izlases spēlētāju. Vajadzētu būt visiem deviņiem Rīgas dinamiešiem, kā arī pārējiem pieciem KHL klubos spēlējošajiem mūsu hokejistiem. Dinamo no pēdējās KHL spēles mājās atgriezīsies naktī uz trešdienu, un ilgāka atpūta par pāris dienām nebūtu vēlama. Hokejisti paši to ļoti labi apzinās.» Pēc Baldonieka plāna Rīgā būs piecu dienu treniņi, 6. februārī izlase izlidos uz Sočiem, kur gatavošanās turpināsies, jo pirmā spēle ir tikai 12. februārī. Treniņus Rīgā vadīs Toms Kūlens un Kārlis Zirnis. Latvijas izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam, kurš ir arī NHL kluba Bufalo Sabres treneris, 6. februārī vēl ir spēle Otavā ar Senators. Nolans ieradīsies Sočos ar NHL spēlētājiem nolīgto reisu, visticamāk, tikai 10. februārī. Kopā ar Nolanu atlidos arī vienīgais Latvijas pārstāvis NHL uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā AHL spēlējošajam vārtsargam Kristeram Gudļevskim ir nopirkta biļete uz 2. februāri. Klubs gan vēlas, lai Kristers paliktu komandā ilgāk. Jācer, ka Gudļevskis tomēr 3. februārī būs Rīgā. Jebkurā gadījumā pirmajā treniņā nebūs neviena no trijiem vārtsargiem, kuri dosies uz Sočiem, jo nedēļas nogalē Edgaram Masaļskim vēl ir jāspēlē Slovākijā, savukārt Ervīnam Muštukovam - Dānijā. Baldonieks sola, ka iesākumā būs citi vārtsargi, tāpēc nebūs jāslīpē metieni tukšos vārtos. Atceroties Rīgas Dinamo un Maskavas Dinamo spēles pēdējo minūti ar Kaila Vilsona trāpījumu pa vārtu stabiņu, varbūt pa retam der arī atstrādāt metienus tukšos vārtos...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?