GNARLY HEAD Viognier 2011
Viena no kaprīzākajām baltajām ogām ar milzīgu potenciālu - tā īsumā par Viognier. Tiem, kam rokas no kāju vietas aug, smalkās nianses sačakarēt ir pāris vieglu kustību jautājums, bet, pareizā vietā stādītas un pareizi mīlētas, šīs vīnogas rāda ievērības cienīgu sniegumu. Vīns ir skaists - zaļgani dzeltens un mirdzošs. Aromāti? Nu, pamēģiniet iedomāties karstu vasaras dienu ar tikko plūkta ābola smaržu un pievienojiet sauju aprikožu un citu sulīgu kārumu. Garša gan nav tik saldi vasarīga, kā aromāti sola, - vīns drīzāk ir svaigi enerģisks ar vīnogai raksturīgo spēcīgo skābumu, tomēr kāda vīnoga, mandarīns vai nektarīns sagaršosies. Skaisti noapaļots, labi sabalansēts, ar garu un patīkamu pēcgaršu. Izbaudiet Viognier kā atsvaidzinošu aperitīvu vai papildiniet jūras produktu maltīti, vistu vai garneles. Labi piederēs arī augļi, viegli salāti, svaigi, maigi sieri. Pašā dzeramākajā brīdī - pietiekami briedis, lai nogludinātos jaunības stūrainums. Nekādu noguruma pazīmju.
COLUMBIA CREST TWO WINES Cabernet Sauvignon 2010
Vašingtonas apgabala vīnu mūsu veikalos ir nepiedodami maz. Viens gan ir ilgdzīvotājs - jau vismaz dekādi šur tur var atrast pudeles ar uzrakstu Columbia Crest uz etiķetes. Skatāmies, kas lācītim vēderā. Nemeklējiet šajā vīnā Kalifornijas zaptīgumu. Šis ir no vidēji smagajiem. Krāsā atšķaidīta ķiršu sula, aromātos tipisks kabernets - upenes un vēl kādas ogas, viegli pikanti dūmakains. Viegli dzerams, ar lieliski sabalansētām miecvielām, nekādas agresijas. Par samtaini glāstošu arī šo vīnu saukt nebūtu pareizi - enerģijas šim eksemplāram pietiek un pāri paliek. Tās pašas upenes, kas aromātā, sagaršojas arī uz mēles, papildinātas ar vieglu kūpinājuma un garšvielu niansi. Brīnišķīgi gara pēcgarša, kas tā vien kliedz pēc kādas grilētas gaļas šķēles. Pamēģināšanas vērts. Noteikti.