Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

No nūjošanas līdz karavīru pārbaudēm

Diāna Kārkliņa

Šonedēļ, no 23. līdz 29. maijam, visā Eiropā un arī Latvijā norisinās Veselības nedēļa jeb Move week. Mūsu valstī to organizē Latvijas Tautas sporta asociācija, un visas nedēļas garumā iedzīvotāji tiks mudināti piedalīties dažādās veselīgās fiziskajās aktivitātēs, kas bez maksas notiks visdažādākajās vietās. Kā stāsta Latvijas Tautas sporta asociācijas ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova, Latvija šajā kampaņā piedalās jau piekto gadu un tās dalībnieku skaits ikreiz ir arvien lielāks - šogad tas varētu sasniegt pat veselus 70 000 cilvēku.

Projekta mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku fiziskās aktivitātēs, un Veselības nedēļas norisēs iedzīvotāji aicināti piedalīties neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās sagatavotības. Pasākumus rīko pašvaldības, nevalstiskās organizācijas, skolas, sporta klubi, uzņēmumi, un tiks organizēta skriešana, nūjošana, pārgājieni, riteņbraukšana, lēkšana ar lecamauklu utt. Ar pilnu aktivitāšu programmu var iepazīties interneta vietnēs Sportsvisiem.lv un Latvia.moveweek.eu vai konkrēto pašvaldību mājaslapās.

Piemēram, savu artavu Veselības nedēļā nolēmuši ieguldīt Nacionālie bruņotie spēki - tie ikvienam interesentam Rīgā, Rēzeknē un Ādažu bāzē piedāvā izmēģināt savas spējas, pildot karavīru fiziskās sagatavotības pārbaužu normatīvus, kā arī piedalīties citās sportiskās aktivitātēs - pneimatiskajā šaušanā ar lāzerieroci, svaru bumbu celšanā, volejbolā u. c.

Veselības nedēļā organiski iekļaujas arī citas līdzīgas iniciatīvas. Piemēram, kustēties gribētāji šonedēļ aicināti uz Spīķeru kvartālu, kur laukumā katru dienu bez maksas varēs apmeklēt dažādas sporta nodarbības - jogu, zumbu, augstas intensitātes treniņus, batutu fitnesu, mini kērlingu, strečingu u. c.

Rīgā Veselības nedēļa aizritēs, katru dienu pavadot konkrētas aktivitātes zīmē. Pirmdiena bija Brauc ar velosipēdu! diena, šodienas devīze ir Sāc rītu aktīvi!, bet trešdiena būs Izvēlies kāpnes! diena, kurā cilvēki aicināti atturēties no liftu izmantošanas. Ceturtdienas moto būs Sarīko kustību pauzi! - tad iedzīvotāji tiek mudināti organizēt darba vietās kopīgu, veselīgu izkustēšanos, savukārt piektdiena sauksies par Acu veselības dienu. Tāpat Rīgā interesenti var apmeklēt bezmaksas nūjošanas nodarbības instruktora vadībā, notiks īpašs seminārs grūtniecēm, bet vēlāk, jau pēc Veselības nedēļas noslēguma, no 1. jūnija visas vasaras garumā būs pieejamas vingrošanas nodarbības brīvā dabā trenera vadībā Māras dīķa parkā (otrdienās plkst. 19.00), Velnezera atpūtas teritorijā (trešdienās plkst. 19.00) un Ziedoņdārzā (ceturtdienās plkst. 19.00).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?