Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

No zemāka skatu punkta

Kāpēc šobrīd - vasaras viducī šajā slejā parādās lēti (salīdzinoši) sarkanvīni. Tāpēc, ka pamēģināju ēst veselīgi un pareizi. Mēģināju, mēģināju... Ziniet, tad labāk neēst nemaz. Garlaicīgi, ziniet. Tāpēc mēs - par gaļu! Ja reiz nauda ir iztērēta, patiesi vērtīgu (lasi - garšīgu) gaļu meklējot, tad pavalgam nekas daudz pāri nepaliek. Tāpēc vīna plauktā jāveras no zemāka skatu punkta.

Finca Flichman Oak Aged Malbec 2008. Tumši, tumši sarkans ar koši violetām maliņām un putām. Šādus vīnus dēvē par kreklu un galdautu bendēm. Smarža tipiski malbekaina un argentīnaina - plūmju džems un viegli piedegusi ķiršu zapte. Vīns ir pabijis ozolkoka mucā, un to var manīt - viegla vaniļas un karameles smarža uzvirmo gan. Uz mēles - pilnmiesīgs, tumīgs un viskozs, košļājams un baudāms dzēriens. Gribas pēc iespējas ilgāk turēt vīnu mutē, lai nebeigtos ķiršu un kazeņu garša, kas iepakota akurātā tanīnu un skābes mētelītī. Tanīni varēja būt arī nedaudz skarbāki, bet tas, iespējams, ir tikai manas samaitātās gaumes jautājums. Visas sastāvdaļas ir tik labi sabalansētas, ka vīns ir pilnīgi pašpietiekams. Ja nu tomēr bez ēdiena nekādi, tad skatāmies liellopa filejas (steika) virzienā. Ļoti cieši skatāmies. Vai arī uz vistu vai cūku skatāmies, ja vien pavārs nav skopojies ar garšvielām, tomātu pastu un taukvielām. Veģetāriešiem jāmeklē veci sieri. Būs dzerams vēl kādus pāris gadus.

Piccini Chianti 2007. Jāsāk ar to, ka šis vīns absolūti nepretendē uz zvaigznes statusu. Vīns, par kuru atceras tajā brīdī, kad pudele jau tukša, bet ēdiena uz šķīvja vēl gana. Kā hokejā - ir zvaigznes, un ir melnā darba darītāji, kas zvaigznēm dod piespēles. Šis ir vīns - proletārietis. Ideāls bagātīgu vakariņu vīns. Krāsa atgādina ķiršu sulu, un arī smaržā šie ķirši ir. Drīzāk ne ķirši, bet to kauliņi un vēl kaut kādas tumšās ogas. Galvu ķīlā nelikšu, bet šķiet, ka vīns arī ozolu nedaudz ir jutis - vaniļas un karameļu smaržas ir attālas, bet jaušamas. Šis ir viens no tiem dīvainajiem vīniem, kurš degustācijās parasti paliek nepamanīts un savu īsto sūtību atklāj maltītes laikā. Garšā dominē skābums un tanīni, alkohola saldmei paliekot iepakaļ. Un tieši šīs garšas proporcijas tad arī šo kjanti padara par labu partneri praktiski jebkuram ar mērci aizdarītam ēdienam. Protams, īpaša uzmanība jāpievērš picām, makaroniem ar gaļas vai siera mērcēm, faktiski jebkurai gaļai ar gaļas garšu - jēram, liellopam vai medījumam. Ir tomātu laiks, un ticiet man, ja gatavosiet kaut ko ar tomātiem, Piccini kjanti derēs kā pie drēbnieka šūts uzvalks. Vīns ir gatavs un dzerams tieši šobrīd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?