Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nokavēja ar atgriešanos

Atšķirīgas svara kategorijas - tā var rezumēt Liepājas metalurgs un Prāgas Sparta komandu dueli (0:3) otrdien Liepājā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtā. Atbildes spēle Prāgā, visticamāk, būs formalitāte, jo izredzes uzvarēt Čehijas čempionus divu spēļu summā ir tikai teorētiskas.

Ieskatoties Prāgas Sparta dosjē, šķiet, ka Latvijas čempioniem ar izlozi pagalam nav paveicies. Pirmā puslaika ievads gan nelika domāt tik pesimistiski. Sparta vairāk kontrolēja bumbu, taču atklāti uzbrukumā nemetās. Čehijas komanda uzbrukumus veidoja, taustoties, izpētot, ko darīs liepājnieki. Mājinieki bija motivēti un mobilizēti, tāpēc dažiem draudīgiem Sparta izrāvieniem nepalika atbildi parādā.

Spēcīgi, bet nedaudz garām sita Vitālijs Kavaļausks un Jurģis Kalns. Kalnam bija labākā liepājnieku izdevība pirmajā puslaikā. Mājinieki spēlēja piesardzīgi ar pretuzbrukumiem. Aizsardzības centrā pirmo reizi kopā bija Oskars Kļava un jaunpienācējs Jurica Puljičs. Pirmais iespaids nebija slikts, taču drīz vien bija jāņem šie vārdi atpakaļ. Īpaši otrā puslaika kontekstā. Puljičs nebija glābējs arī pirmā puslaika beigās. Zaudēta bumba laukuma centrā veicināja ātru Sparta pretuzbrukumu. Horvāts centās tikt līdzi čeham Vaclavam Kadlecam, taču spartietis tik prasmīgi driblēja bumbu un «nolika korpusu», ka Puljičam nekādi neizdevās iztraucēt sitienu no aptuveni 16 metriem. Nedrīkst noliegt, ka bumba stūrī lidoja ļoti precīzi, un vārtsarga Viktora Spoles pūliņi bija velti.

Sparta starta sastāvā bija vairāki Slovākijas un Čehijas izlašu kandidāti, taču, piemēram, Tomāša Repkas un Libora Sionko uzvārdi tomēr nav liekami vienā plauktā ar tādiem slaveniem futbolistiem kā vārtsargs Petrs Čehs (tagad Chelsea), aizsargs Zdeneks Grigera (Juventus), pussargi Pavels Nedveds (beidzis karjeru) vai Tomāšs Rosickis (Londonas Arsenal), kuri arī savulaik pārstāvēja Sparta. Kas zina, varbūt par dažiem būs iemesls runāt vēlāk.

Otrā puslaika sākumā Sparta ātri atrada caurumus liepājnieku aizsardzībā, un 20 gadu vecais Kotdivuāras uzbrucējs Bonī Vilfrīds vēl divas reizes lika kapitulēt Spolem. Jau 17 gadu vecumā Vilfrīds bijis viens no labākajiem vārtu guvējiem Kotdivuāras čempionātā! Latvijas valstsvienības kandidātiem bagātajam Liepājas metalurgs argumentu nebija. Kurzemniekiem jāpārdzīvo sastāva problēmas, tad varēs runāt par augstākiem mērķiem. Traumu dēļ protokolā palika brīvas vietas…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Metalurgs 0
Sparta 3

UEFA Čempionu līga. Kvalifikācijas
2. kārtas 1. spēle Liepājā
Vārti: Kadlecs (37.), Vilfrīds (51., 58.). Brīdināti: Rafaļskis, Kļava (abi Liepājas metalurgs). Tiesnesis: Renē Eisners (Austrija). Skatītāji: 3000.
Metalurgs: Spole, Kirhners (Aleksejevs 54.), Kļava, Puljičs, Surņins, Kalns, Rafaļskis (Golovins 70.), Tamošausks, Kavaļausks, Grebis, Rakels. Rezervē: Šteinbors, Prohorenkovs, Kamešs.
Atbildes spēle notiks 21. jūlijā Prāgā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?