Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nolieca Popradu un Znaroku

Desmit ripas divās spēlēs pieklusinājušas runas par Rīgas Dinamo nevarību priekšējā līnijā. KHL čempionātā rīdzinieki viesos apspēlēja Popradas Lev ar 5:3 un Oļega Znaroka vadīto Maskavas Dinamo ar 5:2. Nākamā spēle ceturtdien Ņižņijnovgorodā ar Torpedo.

Popradā uz vienu spēli Rīgas Dinamo sastāvā atgriezās savainojumus ārstējošie pieredzējušie uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Ģirts Ankipāns. Spēle abiem beidzās neveiksmīgi. Ņiživijs ar Lev spēlēja pēc ribu sasituma sadziedēšanas un vienā no epizodēm sadursmē ar pretinieku atsvaidzināja šo savainojumu. Maskavā Ņiživijam tika veikta padziļināta izmeklēšana, kurā konstatēja vienas ribas lūzumu. Tas liegs Sašam tuvākajā laikā gan spēlēt, gan arī trenēties.

Ģirts Ankipāns Popradā atgriezās ierindā pēc kājas sasitumu sadziedēšanas, un arī viņš atsvaidzināja savainojumu. Treniņā Lužņikos Ģirts mēģināja slidot, tomēr kājas sasitums bija pārāk spēcīgs, lai varētu pilnvērtīgi trenēties. Skaidrs, ka Ņiživijs un Ankipāns nevarēs komandai palīdzēt arī šīsnedēļas spēlēs ceturtdien Ņižņijnovgorodā ar Torpedo un sestdien Ņižņekamskā ar Ņeftehimik.

Konkurencei uzbrukumā uz laiku samazinoties, rezultativitāte ir uzlabojusies. Līdera vezumu turpina vilkt Sprukta trijnieks, kuram divās spēlēs seši no desmit vārtu guvumiem. No rezultativitātes takas nenokāpj Miķelis Rēdlihs, kurš ar 20 (4+16) punktiem pēc svētdienas spēlēm ir otrs rezultatīvākais visā līgā. Līderis ir Jakubs Petružaleks no Amur ar 21 (8+13) punktiem. Miķelis ar aktīvu spēli pret Maskavas Dinamo komandai sarūpēja arī piecas minūtes skaitliskā vairākuma, kurš gan netika lietderīgi izmantots. Ja pēc spēles ar Lev rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio kā vienu no uzvaras stūrakmeņiem izcēla spēli vairākumā, tad ar Znaroka vadīto Dinamo šajā spēles elementā varēja būt lielāka efektivitāte. Par divām spēlēm jāuzteic arī Mārtiņš Karsums. Ar trijām ripām viņš apliecināja Latvijas izlases trenera Teda Nolana pagājušajā nedēļā izteikto atziņu, ka ir viens no tiem uzbrucējiem, kas prot gūt vārtus. Visas reizes Mārtiņš prasmīgi atrada pareizo trajektoriju ripas raidījumam. Kopumā šai maiņai veidojas laba sinerģija. Jaunākais brālis Rēdlihs ir ātrs un aktīvs, Sprukts - acīgs un prasmīgs piespēļu dalītājs, bet Karsums - meistars uzbrukuma noslēguma fāzē.

Pēc spēles ar Maskavas Dinamo nedaudz atviegloti varēja nopūsties Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Spēlē ar Maskavas Dinamo savu roku ripu birumā pielika arī leģionāri. Čehs Jakubs Šindels iemeta ļoti svarīgo otro ripu, parādot, ka prot pārsteigt pretinieku, kad briesmas it kā nedraud. Pirms tam gan Šindels izniekoja labu izdevību atklāt rezultātu, jo Gints Meija viņam atdeva labu piespēli situācijā divi uz vienu. Džeimijs Landmarks guva vārtus pēc 12 spēļu klusēšanas, turklāt izdarīja to ļoti viltīgi un prasmīgi ar individuāliem pūliņiem. Kanādietis aizsardzības zonā nočiepa ripu Aleksandram Boikovam, pārslidoja laukumu un ar spēcīgu metienu pārsteidza Aleksandru Jerjomenko, kurš pēc ceturtās ielaistās ripas vārtos bija nomainījis Alekseju Volkovu.

Aizsardzības līnijā ražīga spēle Popradā izdevās Guntim Galviņam, kurš nopelnīja četrus (1+3) punktus. Galviņš ar 10 (4+6) punktiem ir piektais rezultatīvākais līgā. Maskavas Dinamo vārtos svarīgu ripu iemeta Kristaps Sotnieks, kurš gan tādējādi reabilitējās par noraidījumu, kura laikā maskaviešu jaunpienācējs no Ufas Jakubs Klepišs atklāja rezultātu.

Rietumu konferencē Rīgas Dinamo apsteidzis Lev. Rīdzinieki ar 20 punktiem vēl gan ir aiz izslēgšanas spēļu robežas 9. vietā, taču rokas stiepiena attālumā ir ne tikai astotā, bet arī ceturtā vieta, turklāt nākamā spēle ir ar Torpedo, kas ar 26 punktiem ieņem 4. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo M 2
Lev 3
Dinamo R 5

(1:1, 1:2, 1:2)
Lev: Naģs (Lūiss, 20.), Mikušs (Špirko, Gunkess, 23.), Mikušs (Mezejs, Netiks, vair., 53.)
Dinamo R: Varjs (Galviņš, vair., 14.), Sprukts (Karsums, Galviņš, vair., 25.), Karsums (Galviņš, Sprukts, vair., 33.), Galviņš (Sprukts, M. Rēdlihs, 56.), Karsums (M. Rēdlihs, vair., 60.)
Dinamo R: Holts; K. Rēdlihs - Galviņš, M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums,
J. Rēdlihs - Ozoliņš, Cipulis - Varjs - Landmarks, Reķis - Sotnieks, Meija - Šindels - Ņiživijs, Ankipāns - Luseniuss - Podziņš, Štāls

Dinamo M 2
Lev 3
Dinamo R 5

(0:0, 0:0, 2:5)
Dinamo M: Klepišs (Gorovikovs, Komarovs, vair., 46.), Graņaks (Gorovikovs, 59.)
Dinamo R: Sotnieks (Varjs, 47.), Šindels (Ozoliņš, Luseniuss, 47.), M. Rēdlihs (Sprukts, vair., 51.), Karsums (Sprukts, 53.), Landmarks (56.)
Dinamo R: Holts; K. Rēdlihs - Galviņš, M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums,
J. Rēdlihs - Ozoliņš, Cipulis - Varjs - Landmarks, Reķis - Sotnieks, Meija - Šindels - Bukarts, Štāls - Luseniuss - Podziņš, Laviņš

Diena vērtē

Priecēja
Guntis Galviņš
Mārtiņš Karsums
Jānis Sprukts
Der sapurināties
Sandis Ozoliņš
Aleksandrs Ņiživijs
Jakubs Šindels

Diena vērtē

Priecēja
Jānis Sprukts
Jakubs Šindels
Miķelis Rēdlihs
Der sapurināties
Ainārs Podziņš
Roberts Bukarts
Juris Štāls

KHL

Rietumu konference
1. Dinamo M 17 47:39 32
2. Dinamo Mn 17 49:38 32
--------
3. SKA 14 47:27 31
4. Torpedo 17 43:39 26
5. CSKA 17 41:41 24
6. Spartak 14 37:40 22
7. Atlant 15 38:41 22
8. Severstaļ 13 37:34 21
--------
9. Dinamo R 16 40:46 20
10. Lev 16 44:50 18
11. Vitjaz 15 23:55 8
27.X Torpedo - Dinamo R

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?