Olas garšos arī pēc Lieldienām
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kārtainajā mīklā ceptas vārītas olas ar spinātiem
Četrām porcijām vajadzēs: 250 kārtainās sviesta mīklas, 200 g
svaigo spinātu, 4 vārītas vistu olas, 8 vārītas paipalu olas, 1
kafijas tasīti baltmaizes rīvmaizes, 1 olu pārziešanai, 2-3 ēd. k
sēkliņu maisījuma, 1,5 kafijas tases rīvēta siera
1. Vārītās
olas noloba (atstāj veselas un negriež).
2. Mīklu izrullē,
pārkaisa ar sieru, liek virsū spinātus, sajauktus ar rīvmaizi, un
centrā kārto gan vistu, gan paipalu olas (pēdējās var pat nelobīt,
kā zināms, tās var ēst ar visu čaumalu).
3. Tad mīklu saņem no
abām pusēm, lai olas paliek centrā, un liek ar savienojuma vietu uz
leju, pārziež ar olu un pārkaisa ar sēkliņām, liek uzkarsētā
cepeškrāsnī 180 C un cep 30 minūtes, līdz mīkla kļūst gaiši brūna.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 200 g piena, 400 g saldā
krējuma, 1 vaniļas pāksti (pogaļu), 100 g cukura, 4 olas
dzeltenumus + 2 tēj. k. cukura, 20 g želatīna, 400 g apelsīnu
sulas, 100 g medus, 4 ēd. k. auzu pārslu (apceptas ar cukuru),
zaļumus (piparmētras dekorēšanai)
1. Pienu kopā ar
saldo krējumu uzvāra, pievieno cukuru un iegrieztu vaniļas pāksti,
silda, līdz jūtams aromāts, pievieno uzbriedinātu želatīnu.
Veidojas krēms.
2. Atdala no masas 1/3 daudzuma krēma un tam
pievieno ar cukuru saberztus olu dzeltenumus.
3. Ņem olu
trauciņus un tajos salej gan balto, gan dzelteno krēmu.
4.
Trauciņus liek ledusskapī, lai sastingst.
5. Svaigi spiestu
apelsīnu sulu sajauc ar medu un katliņā uzvāra. Atstāj, lai
sabiezē. Atdzesē.
6. Deserta šķīvī lej apelsīnu mērci, tad liek
no olu formiņām izņemto krēmu, pārkaisa auzu pārslas un piparmētru
zaļumus.
3. Svaigus gurķus sagriež ļoti plānās šķēlītēs un
Četrām porcijām vajadzēs: 4 vistu olas, 8 paipalu olas, 2 vidēja
lieluma svaigus gurķus, 2 krešu kastītes, 8 redīsus, 150 g salātu
lapu. Mērcei (apmēram 500 g): 5 olu dzeltenumus, 250 g olīveļļas,
1/2 citrona sulas, 1 buntīti svaiga bazilika, 1/2 tējk. nestipru
sinepju, garšvielas (sāls, baltie pipari)
1. Vispirms
sagatavo bazilika majonēzes mērci - olu dzeltenumus sakuļ virtuves
kombainā un lēnām pievieno pusi paredzētās olīveļļas, tad liek klāt
citrona sulu, sinepes, baziliku un turpina kult, beidzot pievieno
atlikušo olīveļļu un garšvielas. Mērci uzglabā slēgtā traukā
ledusskapī.
2. Vistu olas izvāra un noloba, paipalu olas met
verdošā ūdenī un vāra trīs minūtes, atdzesē, griež uz pusēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri