Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pagatavojiet vēlajās brokastīs!

Šoreiz - trīs ātri pagatavojamas, it kā vienkāršas, taču katra ar savu garšas knifiņu - brokastu ēdienu receptes. Cepot kārtainās mīklas kabatiņas, ābolus tajās varat aizvietot ar nektarīniem, plūmēm, persikiem, arī garšvielas varat mainīt - kanēli, piemēram, aizstāt ar vaniļu vai pat anīsa zvaigzni.

Gatavojot kazas siera karstmaizi, čabatas vietā var ņemt mūsu pašu saldskābmaizi. Ņemiet vērā, ka ar garšvielām šajā gadījumā nav jāaizraujas, jo maizei uzliktie produkti radīs garšu daudzveidību. Kazas siers piedos sāļumu, biete - saldumu.

Savukārt muslim varat likt klāt tos riekstus, kas garšo vislabāk, vēl to varat papildināt ar kaltētām ogām, piemēram, dzērvenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 6 kūciņām: 0,5 kg saldētas kārtainās bezrauga mīklas, 50 g mandeļu skaidiņu vai kapātu mandeļu, 50 g brūnā cukura, 0,5 tējk. kanēļa, sakapātas piparmētras pēc vēlēšanās, 2-3 āboli (atkarībā no lieluma), 1 ola pārziešanai

1. Vispirms pagatavo pildījumu jeb kabatiņu: samaisa mandeļu skaidiņas vai sakapātās mandeles ar brūno cukuru, kanēli un sakapātajām piparmētrām.
2. Katru ābolu sagriež astoņās daivās, mazliet pasautē katliņā, jo citādi cepeškrāsnī tas neizcepsies mīksts tik ātri kā mīkla.
3. Ņem kārtainās mīklas plāksni un nogriež no tās apmēram 2/3.
4. Uz mīklas pa diagonāli uzber mandeļu un cukura maisījumu un uzliek četras lielākas ābolu daivas vai astoņas mazākas daivas.
5. Aizloka kabatiņu ciet.
6. Pārziež ar olu un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 2 porcijām: 1,5 glāzes auzu pārslu, 1 apelsīns (vai 2-3 burkāni), 1 ēd. k. dzērveņu, 1/2 ābola, ap 50 g ķirbja, 6-8 valrieksti, 1 tējk. medus
1. No viena apelsīna (vai burkāniem) izspiež sulu, pievieno tējkaroti medus un maisa tik ilgi, līdz medus sulā izšķīst.
2. Auzu pārslas pārlej ar apelsīnu (burkānu) sulu. Svarīgi, lai sulas nebūtu pārāk daudz un pārslas tajā neizmirktu tik mīkstas, ka veidojas putra. Tām nepieciešams tikai nedaudz uzbriest.
3. Pierīvē pusi ābola (ābolus no lauku dārza var rīvēt ar visu mizu), pēc tam - gabaliņu ķirbja.
4. Visbeidzot pievieno dzērvenes, riekstus un kārtīgi izmaisa.
5. Sātīgais un veselīgais muslis gatavs!

Karstmaize ar kazas sieru

2 šķēlēm vajadzēs: 2 šķēles čabatas, gabaliņš kazas siera, zaļumi pēc izvēles (rukola, biešu lapas vai salātlapas), pāris šķiņķa šķēļu (der arī auksti kūpinātas cūkgaļas vai liellopa gaļas šķēles), 1 vārīta vai marinēta biete, olīveļļa

1. Maizes šķēlēm uzlej nedaudz olīveļļas, un uzkarsētā pannā (vislabāk - grilpannā) maizītes nedaudz apgrauzdē.
2.Vārīto bieti sagriež nelielos gabaliņos. Derēs arī jebkuras vecmāmiņas vai pašu vasarā samarinētās bietītes.
3. Ņem apgrauzdēto maizi, uzliek gabaliņos salauztu kazas sieru un plānās šķēlītēs sagrieztu šķiņķi. Šķiņķi var aizstāt ar auksti kūpinātas cūkgaļas vai liellopa gaļas šķēlēm.
4. Pa virsu liek vārīto vai marinēto biešu gabaliņus. Maizi pārkaisa ar zaļumiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?