Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Paldies par salauztu sirdi

Svētdien Losandželosā notikušajā 57. ikgadējā mūzikas balvu Grammy pasniegšanas ceremonijā visvairāk zelta gramofona statuešu ieguva britu soulmūzikas izpildītājs Sems Smits, kurš uzvarēja četrās kategorijās - Gada ieraksts, Gada dziesma, Labākais jaunais mākslinieks un Labākais popmūzikas albums.

«Pirms es radīju šo ierakstu, es darīju visu, lai mana mūzika tiktu sadzirdēta,» pateicības runā atklāja 22 gadus vecais Sems Smits, kurš vēl pirms diviem gadiem tīrījis tualetes kādā Londonas bārā. Viņš ir mēģinājis tievēt un rakstīt dziesmas, līdz kļuvis pats par sevi un guvis panākumus - pagājušā gada pavasarī mākslinieks izdeva debijas albumu In the Lonely Hour, kura trešais singls Stay With Me viņam atnesa pasaules slavu. «Liels paldies, ka salauzi manu sirdi,» daudzo skatītāju priekšā Sems Smits uzrunāja cilvēku, kuram veltījis šo kompozīciju, kas ceremonijā izskanēja duetā ar amerikāņu R&B un soulmūzikas zvaigzni Mēriju Džei Blaidžu.

Savukārt visnozīmīgākajā kategorijā Gada albums britu izpildītājs piekāpās amerikāņu mūziķim Bekam, kurš izpelnījās Grammy par disku Morning Phase, kas tika atzīts arī par labāko rokmūzikas albumu. Tajā brīdī, kad viņš no leģendārā Prinsa rokām saņēma balvu, uz skatuves izskrēja hiphopa dumpinieks Kanje Vests un pauda neapmierinātību, ka vakara nozīmīgākā balva nav pasniegta Bejonsē. «Es vēlētos pateikties saviem bērniem, ka viņi bija ar mieru palikt nomodā ilgāk nekā parasti,» pēc neliela apmulsuma brīža sacīja Beks, kurš lielāko daļu albuma ierakstījis savās mājās.

Par spīti zaudējumam kategorijā Gada albums, Bejonsē ieguva trīs zelta gramofonus un kļuva par otro visvairāk apbalvoto mākslinieci Grammy vēsturē (20), apsteidzot amerikāņu soulmūzikas leģendu Aretu Franklinu (vairāk statuešu ir tikai amerikāņu kantrimūzikas izpildītājai Alisonai Krausai, kura saņēmusi 27 balvas). «Kas par lielisku talantu un patiesi fenomenālu sievieti!» savu sajūsmu par Bejonsē tviterī neslēpa aktieris Hjū Džekmens. Balvu pasniegšanas ceremonijā Bejonsē izpildīja gospeļu mūzikas klasiku Take My Hand, Precious Lord, kas kļuva par vienu no labākajām vakara priekšnesumiem.

Trīs Grammy ieguva leģendārā mūziķa Džonija Keša meita Rozanna un amerikāņu dziedātājs un producents Farels Viljamss, kurš dzeltenās kurpēs un viesnīcas izsūtāmā zēna tērpā kopā ar ķīniešu pianistu Lanu Lanu atskaņoja savu superhitu Happy.

Vakara izlecējs Kanje Vests kopā ar dziedātāju Rianu un Polu Makartniju uzstājās ar viņu jauno singlu Four Five Seconds - interesanti, ka šo triju mākslinieku īpašumā ir 47 Grammy statuetes. Ceremonijā uzstājās arī AC/DC, Enija Lenoksa, Keitija Perija, Ašers, Stīvijs Vonders, Lēdija Gāga duetā ar Toniju Benetu un Madonna. «Jebkura performance, kas beidzas ar Madonnas pacelšanos debesīs, saņem visaugstāko vērtējumu,» par Madonnas jaunākā grāvēja Living for Love izpildījumu Grammy šovā raksta žurnāls Billboard.

Grammy pasniegšanas ceremonija norisinājās 57. reizi, balvas tika pasniegtas 83 kategorijās. Šogad Grammy tika izvirzīts vijolnieks Gidons Krēmers ar orķestri Kremerata Baltica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?