Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pamatus būvē ar stabilitāti

Vairāk nekā divdesmit punktu pārsvaru galotnē tomēr neizdevās atspēlēt Ventspils basketbolistiem, un Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsēriju ar 81:77 uzvaru izbraukumā sāka VEF Rīga komanda, kas pārņēma sava laukuma priekšrocības šajā sērijā. Tiesa, līdzšinējā pieredze rāda, ka šis faktors nav spēlējis ļoti būtisku lomu šo konkurentu dueļos. «Atspēlēšanās beigās mums palīdzēs psiholoģiski pirms nākamajām spēlēm,» cīņassparu saglabā ventspilnieku aizsargs Žanis Peiners. Sērija otrdien turpināsies Rīgā.

Stabilāks sniegums uzbrukumā ļāva VEF Rīga basketbolistiem jau no pirmajām minūtēm pārņemt spēles grožus un noturēt tos savā rīcībā praktiski visas cīņas garumā. Viesi pēc neilgas taustīšanās pirmās ceturtdaļas sākumā pārņēma vadību, ko drīz vien palielināja līdz ar diviem cipariem rakstāmu pārsvaru, ko uz īsu brīdi atdeva vien otrā ceturkšņa pirmajās minūtēs. Praktiski visu spēles laiku esot vadībā, vefieši varēja spēlēt ar mazāku spriedzi, kas, protams, atraisīja rokas snaiperiem un ļāva spēlēt ar lielāku pārliecību, nebaidoties kļūdīties. Pārsteidza Ingus Jakovičs, kurš trāpīja pirmos piecus tālmetienus un beigās kļuva par rezultatīvāko visā spēlē.

Ventspils komandu iegāza kļūdu sērijas. Lai gan spēles beigu protokolā mājiniekiem ir pat par vienu kļūdu mazāk (15:16), uzkrītoši bieži viņi pieļāva virkni brāķa īsā cīņas nogrieznī. «Centāmies uzturēt augstu spēles tempu, tāpēc daudz rotējām ar sastāvu. Šādā situācijā tiem, kuri nāk no soliņa, nav viegli pielāgoties, turklāt pēc dažām kļūdām cieš pārliecība par saviem spēkiem. Pusfinālā pret Jēkabpili šāda taktika strādāja labi, taču šoreiz tas neizdevās. Jāņem vērā, ka arī pretinieki citi - Robinsons un Loverijs ļoti aktīvi gāja uz pārķeršanu, un mums bija grūti iedot bumbu tur, kur gribējām,» ventspilnieks Peiners norādīja, ka šoreiz izvēlētā taktika īsti nestrādāja.

Pēc kurzemnieku četru kļūdu sērijas pirmajā ceturtdaļā VEF Rīga no punkta pārsvara panāca plus vienpadsmit (6:17). Otrajā ceturtdaļā, pāris reižu trāpījuši no tālienes un uz brīdi atguvuši vadību, mājinieki pārlieku sāka paļauties uz trīspunktniekiem, desmit minūšu laikā trāpot vien divus no vienpadsmit. Rīdzinieki pēc izcīnītām atlēkušajām bumbām nekavējās doties prettriecienā un līdz puslaika beigām atguva desmit punktu vadību, ko trešās ceturtdaļas pirmajā pusē pēc vēl vienas mājinieku kļūdu sērijas dubultoja.

Teju bezcerīgā situācijā Ventspils basketbolistiem vēl izdevās lauzt cīņas gaitu. Rīdziniekiem lielais pārsvars vairs nelika spēlēt ar tādu intensitāti, par ko nācās samaksāt ar intrigas atgriešanos. Vēl pēdējā minūtē laukuma saimnieki bija tikuši piecu punktu atstatumā, taču izšķirošajā uzbrukumā pieļāva kļūdu, pēc kuras VEF Rīga basketbolisti ātrā pretuzbrukumā praktiski dzēsa reālas izredzes atspēlēties. «Pirms pēdējās ceturtdaļas treneris uzsvēra, ka mūsdienu basketbolā divdesmit punktu starpība ir atspēlējama, un tā arī bija. Lai gan beigās nepaveicās, nebijām tālu no tā,» Peiners pateicās līdzjutējiem, kuri īstajā brīdī pavilka komandu. Savu lomu nospēlēja arī komandas kapteinis Akselis Vairogs, kura iesaistīšanās spēlē neesot bijusi plānota, turklāt rokas lūzuma dēļ viņa izredzes šosezon vēl spēlēt bija neskaidras. «Viņiem vairs nebija pamata spēlēt tik agresīvi aizsardzībā un kāpināt spēles tempu. To izmantojām. Trāpījām dažus vieglus metienus un atguvām pārliecību,» sprieda Peiners. Pārliecība kurzemniekiem noderēs arī sērijas turpinājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ventspils 77
VEF Rīga 81

(16:19, 34:44, 47:66)
Aldaris Latvijas Basketbola līga
Fināla 1. spēle (sērijā 0-1)
Ventspils VEF Rīga
Grants 13 Jakovičs 19
Gikas 11 Robinsons 16
Butjankovs 10 Mejeris 9
Bārnīss 2 Timma 7
Ate 1 A. Bērziņš 7
Rezervisti
Gulbis 13 Loverijs 7
Peiners 10 Strēlnieks 5
Vairogs 7 J. Bērziņš 5
Meiers 4 Zaķis 4
Janičenoks 4 Heriss 2
Lejasmeiers 2 Pasečņiks
Statistika
17/34 2 p. 19/38
8/29 3 p. 11/24
19/22 1 p. 10/13
36 atlēkušās 37
16 piespēles 17
15 kļūdas 16
5 pārķertās 9
19.V 19.40 VEF Rīga - BK Ventspils
Par 3. vietu: Liepāja/Triobet - Jēkabpils 83:71 (Mažutis 19 - Sirsniņš 15). Sērijā 1-0;
18.V 18.30 Jēkabpils - Liepāja/Triobet

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?