Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pārliecinošs pieteikums

Pērkona dārdi Berlīnes olimpiskajā stadionā atskanēja, kad šķēpmešanas sektorā jau bija uzliesmojis Vadims Vasiļevskis. Pirmajā metienā Vasiļevskis apliecināja sezonas līdera statusu, šķēpu raidot 86,69 metru attālumā. Tas bija pārliecinoši labākais rezultāts kvalifikācijā. Ainārs Kovals iekļuva finālsacensībās ar 79,76 metrus tālu raidījumu. Ēriks Rags kvalifikācijas barjeru nepārvarēja. Finālsacensības šķēpmešanā svētdien sāksies pulksten 17.20 pēc Latvijas laika.

«Lūdzu, tikai vienu jautājumu!» steidzīgs mediju satikšanās zonā bija Vasiļevskis. Uz jautājumu - vai metiens bija labs - Vadims pauda izbrīnu. «Vai tad rezultāts visu neizsaka?» Minimālo programmu viņš izpildīja, kā plānots. Kaut arī izaugušie radziņi pēdā tik nopietnas raizes vairs nerada (Vasiļevskis: paldies dakterīšiem Cīrulei un Viļumam), tomēr sāpes joprojām ir jūtamas. Šajā situācijā kvalifikāciju bija svarīgi pārvarēt ar iespējami mazākiem spēku tēriņiem.

Izrādījās, ka ar veiksmīgo metienu Vadims bija aizbēdzis arī no lietus. Tas bija tik spēcīgs, ka Berlīnes zilo celiņu klāja vienmērīga ūdens kārta. Sacensības uz laiku nācās pārtraukt. B kvalifikācijā nebija beigušies trešie mēģinājumi. «Jā, sākās lietus, bet tas man nebūtu traucējis,» tobrīd gan Vadims vēl nezināja, ka negaiss būs tik spēcīgs.

Ainārs Kovals A kvalifikācijas grupā savu labāko rezultātu (79,76 metri) arī uzrādīja pirmajā metienā, taču Aināram nevarēja būt pilnīgas pārliecības, ka fināls ir sasniegts. Viņa paša izjūtas gan neizdevās uzzināt. Mediju tikšanās zonu viņš atstāja ar vārdiem: «Pagaidām neko nekomentēšu.» Uz kopējā fona rezultāts nebija slikts, bet pēdējos treniņos šķēps bija piezemējies arī tālāk.

Ērikam Ragam starts pasaules čempionātā beidzās pēc kvalifikācijas. Notikušo Rags uztvēra kurzemnieku mierā. «Labāk varēja būt, bet lielas cerības neloloju. Jau sezonas pirmajās sacensībās Dohā iesildīšanās metienā guvu savainojumu. Tā arī īsti neesmu atguvies. Tomēr nauda ģimenei jāpelna, tāpēc turpināju startēt sacensībās.»

Šķēpmetēji Vasiļevskis un Kovals ir palikuši pēdējie Latvijas mohikāņi pasaules čempionātā. Pārējiem sacensības Berlīnē jau beigušās. Pēc neatkarības atgūšanas Latvijai pasaules vieglatlētikas čempionātos vēl nav nevienas medaļas. Tuvu pjedestālam Vasiļevskis bija 2007.gadā Osakā. Toreiz viņš arī uzspīdēja kvalifikācijā, sasniegdams labāko rezultātu, taču sacensībās palika ceturtais. Vēsture nedrīkst atkārtoties!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Pasaules čempionāts Berlīnē
Kungi. Desmitcīņa (38 dalībnieki). 1.T.Hārdijs (ASV) 8790 punkti, 2.L.Suaress (Kuba) 8640, 3.A.Pogorelovs (Krievija) 8528, 34.Atis Vaisjūns (Latvija).
50 km soļošana (47). 1.S.Kirdjapkins (Krievija) 3.38:35, 2.T.Nīmarks (Norvēģija) 3.41:16, 3.H.A.Garsija (Spānija) 3.41:37, Ingus Janevics izst.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?