Pašgatavots upeņu liķieris
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Upeņu liķieris
Sastāvdaļas: 1,5 kg upeņu, 1 l degvīna LB 69% Latvijas stiprais,
1 vaniļas pāksts, apmēram 40 g gabaliņos sagriezta ingvera, 500-750
g karameļu cukura (vēlams gabaliņos).
1. Vaniļas pāksti pārgriež
gareniski uz pusēm un ar nazi vai karotīti izkasa tumšo sēkliņu
masu. Noliek malā gan sēkliņas, gan pašu pāksti - arī tā būs
vajadzīga.
2. Tikko nolasītas, svaigas, tīras upenes liek kārtām
ar 500 g karameļu cukura tīrā burkā. Kad uzliek pirmo kārtu upeņu,
pievieno arī pusi ingvera gabaliņu, vienu daļu vaniļas pāksts un
pusi tumšās sēklu masas. Tad ber pāri cukura gabaliņus. Vēlreiz
visu atkārto tādā pašā secībā.
3. Kad ogas un cukurs burkā
sabērts, visu pārlej ar degvīnu LB 69% Latvijas stiprais. Burku
cieši noslēdz, lai alkohols neiztvaiko, un liek tumšā vietā vismaz
uz divām nedēļām, bet ideāli uz diviem mēnešiem.
4. Pa šo laiku
alkohols no ogām būs izvilcis visu labumu - atver burku un pagaršo,
vai salduma pietiek. Ja šķiet, ka par maz, tad pieliek vēl cukuru
un atstāj uz pāris nedēļām, lai cukurs izkūst. Vai arī pielej
cukura sīrupu tik daudz, cik saldu vēlas liķieri.
5. Liķieri
izfiltrē - filtrēšanai ērti var izmantot kafijas automātam domātos
filtrus, pilda pudelēs un glabā vēsā, tumšā vietā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri