Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Patiesi šekspīriskas kaislības Jūrmalā

«Vai jūs gribētu, lai jums būtu tāds tautietis? Droši vien Latvijas pilsonībai ir savas priekšrocības. Kāpēc ne? Šobrīd man ir Krievijas pilsonība,» teica festivāla Jaunais vilnis galvenais rīkotājs Igors Krutojs, atbildot uz Dienas jautājumu, vai viņš būtu ieinteresēts Latvijas pilsonības iegūšanā. Ar iniciatīvu piešķirt Igoram Krutojam pilsonību pagājušajā nedēļā nāca klajā Ainārs Šlesers (LPP/LC). «Tas bija negaidīts piedāvājums,» uzsvēra ietekmīgais krievu komponists un uzņēmējs, kurš lielu daļu laika pavada Francijā un ASV.

Vakar Dzintaru koncertzālē noslēdzās 10. ikgadējais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis. Tajā uzvarēja dziedātājs no Ņujorkas Džeidens Felders, kuram pasniegta prēmija 50 000 eiro. Otro vietu ieņēma ukrainiete Maša Sobko (30 000 eiro), trešajā vietā - meiteņu grupa N.A.O.M.I. (20 000 eiro) no Krievijas. LieneCandy finišēja astotā.

Latvijas dziedātāju «iegāza» oriģināldziesma Can't Get Enough, žūrija to novērtēja ar zemākām atzīmēm nekā divās iepriekšējās dienās. Liene uzskata, ka šis ir viņai raksturīgākais skanējums un repertuārs, kurā viņa jūtas visērtāk, - enerģiska deju mūzika. Taču kompozīciju Can't Get Enough nevar uzskatīt par veiksmīgu izvēli - skaņdarbs ir izteikti antimelodisks, tajā, šķiet, pat nav piedziedājuma, kuru var atcerēties un kuram var dziedāt līdzi. Jaunajā vilnī Liene parādīja sevi no vislabākās puses, izpildot Eltona Džona un Raimonda Paula mūziku.

Laimas emociju vētra

«Viņa bija mana favorīte,» sarunā ar Dienu Candy slavēja Krievijas laikraksta Moskovskij komsomoļec apskatnieks Artūrs Gasparjans: «Candy mani sajūsmina ar savu balsi. Beidzot Latvijā ir parādījusies sava Selīna Diona. Kāds var pārmest, ka Candy ir raksturīga ziemeļnieciska atturība, taču tajā ir šarms.»

«Es nekad neaizmirsīšu Laimas Vaikules sejas izteiksmi Candy uzstāšanās laikā otrajā konkursa dienā, kad Candy spoži dziedāja Raimonda Paula dziesmu. Skaidrs, ka žūrijā sēž māksliniece, kuras aktīvā karjera jau tuvojas noslēgumam, un te viņa redz jauno mākslinieci - gandrīz sevi pirms 30 gadiem - un saprot, ka šai meitenei viss tikai sākas un sākas ne mazāk iespaidīgi kā savulaik pašai Laimai. Radošie cilvēki ir ievainojami un pietiekami nenovīdīgi. Visas šīs izjūtas es redzēju Laimas Vaikules sejā, turklāt latviešu konkursantei tajā dienā bija uztaisīta frizūra Laimas labākajās tradīcijās. Laima mēģināja sevi kontrolēt, taču viņas dvēselē plosījās emociju vētra un šekspīriskas kaislības. Ja Candy būs pareiza attieksme pret dzīvi un labi producenti, viņai ir iespējama liela nākotne,» uzskata A. Gasparjans.

Fonogrammu slazdā

I. Krutojs pastāstīja, ka Jaunā viļņa organizatori mēģinājuši uzaicināt uz šā gada jubilejas pasākumu Stingu, Dženiferu Lopesu un Eltonu Džonu, taču šiem plāniem nebija lemts īstenoties. Jūrmalas festivāla īpašie viesi šoreiz bija Serbijas mūziķis Gorans Bregovičs, britu zvaigzne Sīls, amerikāņu mūziķis Beibifeiss, krievu baritons Dmitrijs Hvorostovskis, beļģu un itāļu izcelsmes dziedātāja Lara Fabiāna.

I. Krutojs atgādināja, ka daļa Krievijas popzvaigžņu koncertos tomēr atļāvās dziedāt bez fonogrammas - piemēram, Filips Kirkorovs, Dima Bilans un Leonīds Agutins. Visi konkursanti, kā zināms, vienmēr uzstājas tikai dzīvajā. Šī situācija tiek skaidrota ar to, ka jauno talantu mēģinājumi Jūrmalā ilgst divas nedēļas, savukārt zvaigznes ierodas īsi pirms koncerta un visiem precīzi noregulēt skanējumu tehniski nav iespējams. «Varbūt kādreiz mēs pie tā nonāksim. Taču, ja būs prasība visiem dziedāt dzīvajā, uzreiz atkritīs liela daļa zvaigžņu,» brīdināja I. Krutojs.

Viņš vakar pauda neviltotu izbrīnu, uzzinot, ka konkursa laikā tika anulēta portāla TVNET pārstāves akreditācija. Diena jau ziņoja, ka šādas sankcijas pret žurnālisti pagājušonedēļ piemēroja konkursa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, kurš esot bijis neapmierināts ar Jaunā viļņa atspoguļojumu portālā, tāpēc norāvis žurnālistei akreditācijas karti un licis pamest festivāla teritoriju. Ģenerāldirektoram arī neesot patikuši TVNET uzdotie jautājumi. «Pirmo reizi dzirdu par šo atgadījumu. Aleksandrs Rumjancevs nav pilnvarots anulēt un atņemt kādam akreditāciju. Visiem mīļš nebūsi, vienmēr atradīsies kāds, kuram kaut kas nepatiks. Ja žurnālists grib par to uzrakstīt, lai raksta, taču atņemt viņam par to akreditāciju neviens neatļauj,» paziņoja Igors Krutojs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?