Getliņu tomāti cenas ziņā stabilāki, bet kur šie liksies, kad blakus būs sārtvaidži konkurenti no Mārupes? Vārdu sakot, ziema kur ziema, bet mums laiks atkal pārtikas piramīdā galveno vietu ierādīt Latvijas zaļajai produkcijai. Tā vismaz domā restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš un to uzskatāmi demonstrē ar receptēm un Dienai speciāli pagatavotajiem ēdieniem.
Pavasaris sāk birt šķīvjos
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Karsti kūpināta laša salāti ar pirmajiem spinātie
Divām personām vajadzēs: 100 g karsti kūpināta laša filejas, 4
redīsus, 60 g selerijas kāta, 40 g svaiga gurķa, 60 g spinātu un
citu salātu lapu, 40 g avokado, 30 g olīveļļas, 10 g tumšā
balzametiķa, sāli, piparus, pūdercukuru
1. Redīsus un gurķi
plāni sagriež. Selerijas kātu nomizo un plāni sagriež, iemērc ledus
aukstā ūdenī, lai kļūst kraukšķīgs.
2. Bļodā ielej olīveļļu,
balzamiko mērci, pieber sāli, piparus, pūdercukuru un rūpīgi
samaisa.
3. Uz šķīvja kārto salātu lapas, avokado, redīsus,
gurķi, selerijas kātu, saplucina karsti kūpinātu laša fileju un
pārlej ar mērci.
Krāsnī cepta Viktorijas asara fileja ar tvaicētiem
Divām personām vajadzēs: 400 g Viktorijas asara filejas, 40 g
eļļas, sāli, piparus, 60 g brokoļu, 50 g ziedkāpostu, 40 g burkānu,
30 g cukurzirņu, 100 g sparģeļu, 100 g kokospiena, 30 g karija
pastas, 50 g citrona, kreses
1. Viktorijas asari sagriež porciju
gabalos, uzkaisa sāli, piparus, apcep uz pannas no visām pusēm.
Pabeidz cept cepeškrāsnī.
2. Dārzeņus sagriež un noblanšē
sālsūdenī.
3. Karija pastu viegli apcep, pievieno kokospienu,
sāli, piparus, citrona sulu, vāra piecas minūtes.
4. Visu kārto
uz šķīvja, uzlej mērci un dekorē ar kresēm.
Rīsu krēms ar smiltsērkšķu mērci un svaigām ogām
Divām personām vajadzēs: 50 g rīsu, 100 g saldā krējuma, 50 g
cukura, 20 g vaniļas cukura, 10 g piparmētras, 30 g svaigu ogu, 100
g smiltsērkšķu, 70 g apelsīnu sulas, 1 ēd. k. kartupeļu
cietes
1. Rīsus novāra, iemaisa saputotā saldajā krējumā, kuram
pievienots cukurs un vaniļas cukurs.
2. Smiltsērkšķus ar
apelsīna sulu un cukuru vāra 10 minūtes, tad izberž caur sietu, lej
atpakaļ katliņā, pievieno izšķīdinātu kartupeļu cieti un atdzesē.
3. Kārto uz šķīvja un dekorē ar piparmētrām un svaigām
ogām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!