Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pēc desmit gadiem Tērvetē atkal opera

Inese Lūsiņa

Tērvetes dabas parkā, kas atzīts par vienu no ģimenei draudzīgākajiem tūrisma objektiem, pēc desmit gadu pārtraukuma atkal notiks Bērnu operas svētki. Sestdien, 12. jūlijā, tie piedāvās divas operizrādes - publikas iemīļotus J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudijas Figaro iestudējumus, kuros dzied talantīgākie topošie opermākslinieki, vokālās nodaļas studenti.

Šoreiz opersvētku iniciatori un rīkotāji ir paši tērvetnieki - biedrības Tērvetes Meža izglītības centrs vadītājas Ilonas Līdumas vairāku gadu neatlaidība beidzot vainagojusies ar Valsts kultūrkapitāla fonda, va/s Latvijas valsts meži, Latvijas finieris un vairāku vietējo uzņēmēju atbalstu. «Operas izrāžu norisei izraudzīta Anneles pļava, kas cieši saistās ar tērvetnieces rakstnieces Annas Brigaderes bērnības sajūtām un atmiņām - tepat līdzās Anneles kalns un vecā liepa, aiz meža stūra - vecmāmiņas mājas Avoti, kur rakstniece pavadījusi savus vislaimīgākos bērnības gadus. Apmeklētāji varēs arī izstaigāt Tērvetes dabas parka takas un no plkst. 11.00 līdz 17.00 piedalīties skaņu spēlē Atrodi mūziku mežā Rūķu sētā un Pasaku mežā. Ieklausīties dabas mūzikā mācīs parka pasaku tēli - Rūķu māmiņa un tētis, Meža māte, Vēja māte, Raganiņa un Sīkstulis. Rūķu sētā varēs sastapt Meža muzikantus,» stāsta projekta Bērnu operas svētki Tērvetē vadītāja Ilona Līduma. Viņa cer šos svētkus vērst ikvasaras tradīcijā.

Svētki skaistajā meža pļaviņā sāksies plkst. 13.00 ar Engelberta Humperdinka pasaku operu Ansītis un Grietiņa. «Kāda liela meža tuvumā dzīvoja nabaga slotu sējējs ar sievu un diviem bērniem - Ansīti un Grietiņu. Viņiem bija vāja iztikšana un maz ko ēst…» tā sākas brāļu Grimmu pasaka. No tās veidotās operas iestudējums Arnolda Liniņa režijā, kuru atjaunojis Uģis Brikmanis, ir pilns brīnumiem un rotaļām. Šausmu bailēm seko laimīgas beigas.

Turpat plkst. 19.00 sekos Annas Brigaderes pasaku lugas Lolitas brīnumputns tvērums XX gs. latviešu mūzikas klasiķa Jāņa Kalniņa komponētajā operā. Izmantojot pasaku fantāzijas bagātību, rakstniece rosina arī nopietnas pārdomas par cilvēka dzīves uzdevumu un jēgu. «Mūsu varoņi dodas dzīves lokos meklēt katrs savu Brīnumputnu. No senatnes uz mūsdienām, gūstot pieredzi un dzīves mācības. Labie darbi tiek atšķirti no sliktajiem, un mēs zinām, kur doties tālāk,» teic iestudējuma režisors Guntis Gailītis. Abās izrādēs operstudijas vadītāja Viestura Gaiļa vadībā muzicēs Jaunais Rīgas kamerorķestris, dziedās JVLMA vokālās nodaļas studenti, piedalīsies arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi. Ieeja uz izrādēm ir bez maksas, iegādājoties Tērvetes dabas parka biļeti. Gādāts arī par sēdvietām, tomēr ieteicams paņemt līdzi paliktņus un pledus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?