Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pēc konventa Klintone sāk cīņu pret Trampu

Vēl vieni stikla griesti ir salauzti. Pirmo reizi ASV vēsturē kāda no divām lielpartijām izvirzījusi sievieti par kandidāti uz Vašingtonas Balto namu. Demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei cīņā par vienu no pasaules nozīmīgākajiem politiskajiem amatiem tagad jāspēj vienot partijas atbalstītājus, no kuriem daļa ir vīlušies par Bērnija Sandersa neizraudzīšanu, un jāpārliecina svārstīgie vēlētāji balsot par viņu, nevis popularitāti audzējošo ekscentriķi Donaldu Trampu.

Pati H. Klintone, uzrunājot konventa dalībniekus videovēstījumā no milzīga ekrāna, teica, ka vēl nespēj noticēt, ka «mēs nupat panācām lielāko plaisu stikla griestos, kāda vien pieredzēta». «Ja kaut kur kādas mazas meitenes vēl ir nomodā un skatās šo, ļaujiet man pateikt - varbūt es kļūšu par pirmo sievieti prezidenti, bet viena no jums būs nākamā,» kandidātes teikto citē CNN.

ASV politikas analizētāji uzsver, ka «sievietes kārts» viņai turpmāk jāliek malā, koncentrējoties uz savu piedāvājumu politikā, ekonomikā, sociālajā sfērā un starptautiskajā politikā, pretējā gadījumā to var izmantot D. Tramps, kurš to jau ir darījis.

No pirmdienas līdz ceturtdienai notiekošajā Demokrātu partijas konventā Filadelfijā Pensilvānijas štatā daudzi prominenti cilvēki emocionālās runās pauda pārliecību, ka tieši H. Klintone būs cilvēks, kurš ir vispiemērotākais kandidāts uz ASV prezidenta amatu novembrī notiekošajās vēlēšanās.

Viņas vīrs, bijušais ASV prezidents Bils Klintons sirsnīgā runā atgādināja, kā universitātē satika «meiteni ar lielām brillēm», mēģinājumus apprecēties ar viņu, abu dzīvi Ārkanzasā, panākumus un krišanas brīžus politikā, meitas piedzimšanu, sarežģījumus privātajā dzīvē.

«Šī sieviete nekad nav samierinājusies ar pastāvošo lietu kārtību nevienā jomā. Viņa ir nepiesātināmi ieinteresēta, viņa ir dabas dots līderis, laba organizētāja un vislabākā pārmaiņu realizētāja, kādu esmu saticis visas savas dzīves garumā,» teica B. Klintons.

D. Tramps jau paspēja reaģēt uz šo runu un H. Klintones nominēšanu, savā tviterkontā rakstot, ka «nav svarīgi, cik labi viņš to dara, melīgie mediji pasniegs to kā satriecošu». Viņš arī uzsvēra, ka Republikāņu konvents esot bijis daudz interesantāks un skaistāk noformēts.

Pēc tam, kad H. Klintone būs teikusi nominācijas akceptēšanas runu konventa noslēgumā, sāksies īstā un nežēlīgā cīņa ar sāncensi D. Trampu. Reuters/Ipsos aptaujā par 22.-26. jūliju 39% aptaujāto izteica gatavību balsot par D. Trampu, 37% - par H. Klintoni. Iespējamā statistiskā kļūda ir četri procentpunkti, kas nozīmē, ka abi kandidāti balansē uz vienādas popularitātes robežas. Iepriekšējā aptaujā H. Klintone bija priekšgalā par trīs procentpunktiem, kas arī iekļaujas iespējamās kļūdas robežās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?